Un dia l'escriptor Josep Pla va dir que "la cuina d'un país és el seu paisatge a la cassola" I és que per comprendre la nostra cuina primer cal observar el nostre paisatge. De fet, molt del que mengem encara ens parla de la nostra cultura. Aquest concepte és exactament el que vol explicar l'exposició "Els paisatges a la taula" que acull el Museu de la Mediterrània des d'aquest divendres fins al 5 de juny i que es complementa amb les jornades de Cuina i Salut de Torroella de Montgrí.
 
Que les imatges d'un correbous no es tornin a veure a Torroella ha valgut un reconeixement del Col·legi d'Advocats de Girona. La Comissió de Defensa dels Drets dels Animals guardona l'Ajuntament per haver prohibit els correbous en el debut dels premis Ànima.
 
Imatge virtual del Mar de Llibres de l'Estartit. La nova biblioteca està en període d'exposició pública i aviat serà una realitat. Un nom escollit per votació popular i uns espais pensats per tenir un centre cultural adaptat a les necessitats del poble i del Segle XXI. 
 
El vendaval d'un IVA cultural indecent no ha impedit que l'Ítaca es continuï enlairant i malgrat totes les turbulències, ho fa més que mai. El festival de cultura i acció de l'Empordà ha presentat a La Pera una edició rècord amb un 25% més d'espectacles, nous escenaris, artistes premiats i internacionals i el desambarcament a Barcelona. 
 
La plaça del Timó de l'Estartit ha estat des de fa anys el centre d'oci nocturn per excel·lència de la vila i com a conseqüència un punt de concentració d'aldarulls i problemes acústics. Per lluitar contra això, l'Ajuntament de Torroella fa onze anys, va decidir suspendre la concessió de noves llicències per bars i bars musicals i per no perdre l'oci nocturn va intentar buscar altres punts on ubicar aquesta atracció.
 
Els Manel han trepitjat per primera vegada l'escenari de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí i ho han fet aquest dissabte presentant el seu darrer disc titulat "Jo Competeixo"
 
Després d'anys d'esperar les reivindicades obres del passeig del Molinet i havent-se enllestit en menys de mig any aquest dimarts el delegat del govern espanyol Enric Millo s'ha pogut passejar pel remodelat passeig orgullós per la inversió feta per l'Estat.
 
Aquest dissabte 15 d'abril Manel presenta el seu darrer treball "Jo Competeixo" a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí. Ens en parlen Blai Molina, de Massís del Montgrí Produccions Artístiques, i Marc Roura, responsable de programació de l'Espai Ter.  
 
Vist i no vist. El número 23.417 de la Grossa de Sant Jordi ha volat en només mitja hora de Casa Cigar de Torroella de Montgrí. Aquest estanc va rebre per sorteig el que s'ha convertit en un dels números més buscats de la nova loteria de Sant Jordi, la data 23 del 4 del 2017 que fa honor a la diada que dóna nom al sorteig.
 
Després de Setmana Santa començaran les obres del futur Espai Medes de l'Estartit. El Club Nàutic l'Estartit és el primer que aposta econòmicament per aquest centre d'interpretació de l'ambient marí del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter que necessita d'una inversió total d'1 milió i mig d'euros.
 
El President de l'EMD de l'Estartit ha passat pel plató de TV Costa Brava per fer balanç dels 2 anys de l'existència de l'EMD. Genís Dalmau ha destacat la feina feta amb la participació ciutadana, els serveis que s'han creat i es projecten per les persones que viuen tot l'any a l'Estartit i també nous projectes pels visitants.
 
Un any més les Trobades de Música Mediterrània han sacsejat amb força l'agenda cultural de Torroella de Montgrí, i amb aquesta edició ja en van dotze. Enguany la cita ha arribat amb més novetats i canvis que mai. La més destacable d'elles és que les trobades ja no se centren en una regió específica del Mediterrani sinó que es dediquen a un tema: l'exili
 
Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest matí el Centre Social Alliberat l'Obrador de Torroella de Montgrí i un immoble de la mateixa finca on hi vivien cinc persones sense recursos des de feia sis anys. La finca, sota amenaça judicial des del mes de maig passat, està situada al carrer Sant Agustí i és propietat d'Aliseda Immobiliària, del grup del Banc Popular.  
 
L'Associació d'Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí inaugura aquest dissabte la 5a edició del Festival Mirades, que comptarà amb una setzena d'exposicions en diferents espais del municipi i de poblacions veïnes a més d'activitats paral·leles al voltant de la fotografia.
 
Intervenen: Gerard Cruset, director del Museu de la Mediterrània i Mireia Mena, coordinadora artística de l'esdeveniment.
 
Aquesta imatge no es tornarà a produir a Torroella de Montgrí. El Parlament de Catalunya ha aprovat treure el municipi torroellenc del llistat de pobles catalans que celebren la festa de les vaquetes. 
 
La majoria dels que entren a Can Francès s'emporten una coca del Montgrí sota el braç. Fa moltes dècades que aquesta fleca centenària de Torroella de Montgrí elabora aquest pa que es presenta en forma rodona i preparat per tallar-lo en porcions.
 
Els queden 33 dies per aconseguir els 4200 euros restants que ajudarien a recuperar les poblacions de sèpia i calamar al Baix Empordà. El Projecte Sèpia és el responsable d'aquesta recaptació que per ara a recolllit 800 euros a través de verkami, un sistema de micromassenatge. L'objectiu és arribar aconseguir-ne  uns 5.000 euros.
 
Torroella de Montgrí vol acabar amb les contínues cues de cotxes que es creen a l'estiu a l'entrada sud al municipi pel pont que travessa el riu Ter.
 
  L'Estartit gaudeix d'un nou consultori local que forma part de l'Àrea Bàsica de Salut de Torroella de Montgrí. Està situat al centre de la vila, al carrer Eivissa i és el doble de gran que l'anterior equipament.
 
Europa i el món es troben en una cruïlla. La situació actual està regida per l'incertesa i el dubte davant un canvi de paradigma que ja està començant a tenir els seus primers brots, com poden ser l'elecció de Donald Trump com a president dels Estats Units, l'auge de l'extrema dreta al vell continent o la crisi dels refugiats. Amb aquest punt de partida com a eix central es va vertebrar l'XI Jornada de Política Internacional del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.   
 
L'ajuntament de Torroella de Montgrí avisa que els efectes del canvi climàtic sobre el mar i la sorra de les platges són un problema que cal combatre amb urgència.
 
L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, assegura que no tornaran els correbous al municipi malgrat el que digui el Parlament. El batlle repassa altres qüestions d'actualitat com les inversions en carreteres, la segona fase de desurbanització de La Pletera, l'estat de la façana marítima o la preparació dels ajuntaments davant de la imminència del referèndum.
 
L'Estat reitera el seu compromís per buscar una solució definitiva pels Griells i disposa d'una estudi detallat sobre les dinàmiques marines i la problemàtica que afecta la platja i el passeig d'aquesta zona de l'Estartit.
 
Així sonen els "Despit", 8 nois del Baix Empordà que han donat una embranzida a un projecte musical que van iniciar al 2013. El 14 d'abril presentaran a La Mirona de Salt el nou directe així com LP "Fa molt temps" del que a finals de mes ja se'n podrà veure el videoclip.
 
Sorpresa majúscula a Torroella de Montgrí pel serial dels correbous, que contra tot pronòstic encara no ha arribat a la seva fi. La Comissió d'Economia del Parlament ha refusat treure Torroella de l'annex de l'annex de municipis on s'hi celebren correbous, malgrat que sí que ho ha fet en el cas d'Olot i Roses, que van presentar una esmena conjunta a la llei de mesures del pressupost amb el municipi  baixempordanèsper quedar-ne fora.
 
Ja fa anys que el món digital s'està menjant els formats físics en gairebé tots els sectors. Un dels casos d'èxit que sobreviu a les noves tecnologies és el dels cromos. L'empresa Panini, amb seu estatal a Torroella de Montgrí, és un dels símbols de la resistència i, fins i tot, el creixement d'un món que, lluny de caducar, enamora a noves generacions.   
 
Els veïns de Torroella de Montgrí i l'Estartit han reciclat durant el 2016 el 47% de tots els residus generats, aquesta dada confirma la tendència positiva dels darrers dos anys en relació amb l'increment de la recollida selectiva de residus urbans i la disminució del rebuig, és a dir, del que es porta directament a l'abocador.
 
Els veïns de Torroella de Montgrí i l'Estartit han reciclat durant el 2016 el 47% de tots els residus generats, aquesta dada confirma la tendència positiva dels darrers dos anys en relació amb l'increment de la recollida selectiva de residus urbans i la disminució del rebuig, és a dir, del que es porta directament a l'abocador.
 
Són les cares del Segle XXI d'una escola històrica que ha evolucionat en paral·lel a l'evolució de la societat estardidenca. D'un centre educatiu petit i de poble a un col·legi multicultural. L'edifici de l'Escola Portitxol de l'Estartit celebra 25 anys amb els pros i contres de l'actual model escolar de Catalunya. Un pas endavant per un centre educatiu d'abans de la Guerra Civil però amb la necessitat d'adaptar-se constantment als canvis ràpids de la societat catalana d'aquestes darreres dues dècades.
 
El festival ÍTACA continua desgranant en compta gotes la seva programació de cara l'edició 2017. Tortell Poltrona & Albert Pla presentaran 'Projecte PP'. 
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol obrir el nucli al riu i ordenar tot l'entorn que hi ha al voltant del Ter, amb especial ènfasis en l'Espai Ter. Es tracta d'un dels projectes urbanístics estrella d'aquesta legislatura i que donarà un nou impuls a l'equipament que té la millor sonoritat de la Costa Brava.
 
Que el Baix Empordà té sang carnavalesca no és cap descobriment, la tradició del carnestoltes està molt arrelada als pobles de la comarca, una tradició que es viu tan a casa com a l'escola. Els centres educatius participen activament per transmetre aquest apunt de la cultura popular que és seguit per milers de persones.
 
Torroella de Montgrí es disposa a obrir i arxivar la carpeta de les cues a la rotonda d'entrada del poble. El consistori vol tirar endavant aquesta legislatura un conjunt d'obres que haurien de facilitar l'entrada al poble pel pot del riu Ter i que la gent que va a l'Estartit no necessiti entrar a Torroella. L'operació consistiria en construir dos vials. Un que desviaria el trànsit cap a l'Espai Ter i un altre que portaria el trànsit rodat a l'Estartit.
 
L'Ajuntament de Torroella té diversos fronts oberts a la que és la façana marítima del municipi, la primera línia de mar de l'Estartit. El govern vol ordenar i lligar entre sí les diferents intervencions que s'han fet, s'estan fent i es faran en aquesta zona tan turística.
 
Uns desconeguts han fet explotar aquesta matinada un explosiu casolà en un caixer automàtic de l'Estartit per robar-lo. Els fets han passat a 2/4 de 6 de la matinada a l'Avinguda de Grècia i la deflagració ha afectat una immobiliària que hi ha al costat.  Els Mossos d'Esquadra han explicat a Joy fm que han obert una investigació criminal per esclarir les causes dels fets.
 
El regidor d'urbanisme i esports, Jordi Colomí, va passar pel Precs i Preguntes de TV Costa Brava per repassar els diferents projectes que la seva àrea té a l'Estartit i Torroella per aquesta legislatura.
 
La Pletera de L'Estartit ha celebrat del Dia Mundial de les Zones Humides amb la segona intervenció del projecte artístic "Llocs, memòria i salicòrnies", que en aquesta ocasió s'ha centrat principalment en la presentació dels murals que ha pintat Jofre Oliveras.  
 
Torroella de Montgrí ha reduit les emissions de diòxid de carboni un 8% en 11 anys, aconseguint passar de les 89.127 tones del 2005 a 81.954 a finals del 2016. Aquesta fita s'ha assolit gràcies a les accions ja completades del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible. Si hi afegim les que estan en curs, que finalitzaran el 2017, es deixarà d’emetre un total de 18.024 tones de CO2.  
 
Amant de la seva terra i de la seva gent a l'artista Joan Fuster no li van caldre gaires viatges per veure clar que la seva màxima font d'inspiració es trobava a Torroella i l'Estartit.
 
Amb un Mozart, l'orquestra Els Montgrins encetava el nou cicle de grans orquestres a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí. Una aposta per la música d'orquestra i un homenatge a tots aquells que l'han fet majestuosa amb cançons emblemàtiques que ja formen part de la història del nostre país. Un d'ells són Els Montgrins, són l'orquestra en actiu més antiga de Catalunya i que enguany celebren 133 anys des de la seva fundació.
 
De l'enrenou del carrer durant la Festa Major, a l'acústica exquisita d'un gran auditori. L'Espai Ter de Torroella de Montgrí enceta aquest dissabte a dos quarts de vuit una de les seves grans apostes per aquest semestre: el Cicle de Grans Orquestres.  
 
El Museu de la Mediterrània inaugura el proper dissabte 28 de gener (18 h) l’exposició Joan Fuster. Una mirada personal, una mostra on es presenta una selecció de les millors obres provinents del fons familiar.
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha recollit el compromís de Costes per trobar una solució definitiva i a mig termini pels problemes que pateix l'urbanització de Griells amb els temporals marítims.
 
  L'Espai Ter obre les portes convertit en un autèntic mercat de roba i complements. Es tracta de la Fira Rebaixes que durant el 20, 21 i 22 de gener s'ha instal·lat en aquest espai de Torroella de Montgrí. Són aproximadament 12 botigues de Torroella les que han decidit canviar per uns dies el seu establiment habitual per una d'aquestes paradetes. 
 
El director de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí, Toni Roviras, i el regidor de l'equipament, Josep Martinoy, passen per l'espai de l'Entrevista per presentar la programació del nou semestre a l'espai. Ens descobriran també les principals novetats, com el nou cicle d'orquestres o uns abonaments especials per accedir a l'equipament a bon preu.
 
La família de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí ha presentat la programació estable del primer semestre de l'any amb 20 propostes de teatre, música i arts escèniques. 
 
Torroella de Montgrí vol un nou model de mobilitat urbana, més sostenible, accessible i segur i ho farà a través d'un pla de mobilitat que en part, decidiran els mateixos habitants del municipi. Per fer-ho, el municipi baix empordanès ha organitzat un procés participatiu en el qual s'obrirà un debat amb la ciutadania per recollir el màxim d'opinions, preocupacions i propostes.
 
El Parc Natural Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha obtingut la Carta Europea de Turisme Sostenible per la Federació EUROPARC, a Brusel•les. Es tracta d’un prestigiós guardó que acretidta que el desenvolupament del turisme a l’indret es fa de forma sostenible. 
 
L'ajuntament de Torroella de Montgrí ha posat en marxa una aplicació de móbil perquè els comerciants alertin la Policia Local en cas d'emergència. Malgrat que l'índex d'aldarulls a Torroella i l'Estartit és baix, des de la regidoria de seguretat ciutadana s'ha impulsat aquesta nova app amb l'objectiu d'incrementar la percepció de seguretat i reduir alhora el temps de resposta del cos policial en cas d'urgència.
 
Són acords de ple que es van adoptar a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí en època franquista i que ara des del Consistori es volen derogar. És el cas del pont de l'entrada de Torroella que actualment encara està registrat com a "Puente del Tiniente General Orgaz" i que ara passarà a ser "El Pont del Ter", com popularment es coneix. 
 
El Cine Petit de Torroella de Montgrí oferirà els dies 2, 3 i 4 de desembre la Pantomima de Nadal "Peter Pan and the Pirates of Palamós". Ens visiten la Mariona Font i en Nick Bedson, directora i productor de l'obra.
 
El pastor local Jordi Muxach amb la seva gossa Sendy s'ha emportat el 25è concurs de gossos d'atura que s'ha celebrat aquest diumenge en motiu de la Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí. Muxach va guanyar 5 vegades amb la gossa Coloma, 3 cops amb la Sit, 2 amb la Kiss i també 2 amb la Sendy.
 
L'Alcalde de Torroella de MontgríJosep Maria Rufí, va fer treure una bandera de Plataforma per Catalunya del concurs de gossos d'atura de la Fira de Sant Andreu.
 
El regidor de Promoció Econòmica de Torroella de Montgrí ens explica els continguts de la Fira de Sant Andreu que arriba aquest cap de setmaba a la 623a edició.
 
Només una estona a la rotonda d'entrada del poble i ja es pot fer una idea del volum de cotxes que cada dia entren a Torroella de Montgrí i l'Estartit.
 
Aquest cap de setmana torna una de les Fires agrícoles, ramaderes i comercials amb més història de Catalunya. Torroella de Montgrí està a punt per celebrar la centenària Fira de Sant Andreu que arriba a les 623 edicions amb un programa centrat aquest any en la ramaderia.
 
Els pescadors de l'angula del Ter capturen entre 140 i 150 quilos d'angules durant un any. Una producció inferior a les d'altres indrets però que ve limitades per les mides reduïdes del riu. 
 
Fort correctiu a una UE l'Estartit que s'enfonsa a la part baixa de la classificació. Les de Robert Cornfield van encaixar una dolorosa derrota per 0-3 contra l'AEM.
 
El platjarenc Adrià Tauler és el nou campió de Catalunya de trec enganxat. Aquesta és una modalitat de carro de cavall consistent en 20 quilòmetres d'orientació, una prova d'aires on el cotxer ha de demostrar que domina el pas, el trot i el galop i la superació de 16 obstacles que imiten la naturalesa, com baixades precipitades o girs tancats. 
 
Aquest matí s’han alliberat 800 exemplars de fartet (Aphanius iberus) a les llacunes de la Pletera, a l’Estartit. L'alliberament s’ha fet tant a les basses existents, com a les noves que s’han generat en el marc del projecte Life Pletera. Aquesta acció és fruit d'una col·laboració entre els parcs natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter (PNMMBT) i el Centre Ictiològic del Parc Natural del Delta de l’Ebre per preservar aquesta espècie, que es troba en perill d'extinció a la Mediterrània.
 
El CR Els Senglars de Torroella de Montgrí - L'Estartit van caure de forma clara per 7 a 38 davant d'un Castelldefels molt fort que és lider del Grup B de Divisió d'Honor Catalana
 
Torroella de Montgrí i l'Estartit donen suport als encausats per temes relacionats amb el procés independentista i es mostra favorable a un referèndum d'independència.
 
Derrota de l'Estartit a casa per la mínima. Les dones de Robert Cornfield van encaixar un dolorós 0-1 contra el Son Sardina que frena en sec la millora experimentada en els darrers partits.
 
El govern de Torroella de Montgrí ha aprovat el seu primer pressupost amb el vot en contra de l'oposició. El pressupost pel 2017 s'enfila als 17milions 858 mil euros amb una partida per inversions de gairebé 2 milions 200 mil euros.
 
La bandera indica que ens trobem a l'Ajuntament però a l'era digital, la seva seu no només es troba físicament a la Plaça de la Vila sinó també a qualsevol lloc del món amb accés a internet.
 
El portaveu de Convergència i Unió a Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, es mostra sorprès amb la proposta de pressupostos de l'actual equip de govern, que considera agosarats per preveure inversions pel 2020 i poc d'esquerres per preveure retallades.
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit iniciarà en breu el desplegament dels 5 projectes d'inversió municipal que es van posar a consulta popular: el refugi d’animals, els horts comunitaris, l’adequació de l’entorn de l’Espai Ter, les inversions en patrimoni i la priorització en l’asfaltatge de carrers.
 
Victòria contundent de l'Estartit a Porto Cristo. Les dones de Robert Cornfield van endussar set gols al conjunt mallorquí en un partit en el que els va sortir tot bé. El conjunt empordanès va realitzar el millor partit de la temporada dominant el control del joc i generant molt de perill a l'àrea rival.
 
  El Secretari d'Estat de Medi Ambient, Pablo Saavedra, reconeix que hi ha hagut retard en les obres del passeig del Molinet i espera que ara es compleixin els terminis previstos. 
 
L'Estartit va demostrar raça i capacitat de sacrifici en un complicadíssim contra l'Europa. Les dones de Robert Cornfield va donar una molt bona imatge i van sobreposar-se a un gol inicial i matiner de les barcelonines.
 
Era la imatge més esperada i en abscència seva, la visualització de la manca de paraula de l'Estat. Dos anys després, Costes ha complert la seva promesa i han començat les obres del Passeig Marítim del Molinet.
 
Estem quasi com el 2.008. Aquest és el crit d'alerta que fan els regants del Ter davant la greu situació de sequera que viu la conca del Ter. Com que l'experiència és un grau, veuen amb temor com s'està repetint la situació d'un any que va anar d'un pèl que no es fan restriccions de l'aigua de boca a nivell generalitzat.
 
Torroella de Montgrí va aprovar unes ordenances fiscals que congelen els impostos i rebaixen un 3% i 2% la taxa d'escombraries tant per industrials com per particulars. L'equip de govern va portar a ple uns comptes continuistes respecte els de l'anterior executiu liderat per Jordi Cordon i que aposten per reduir l'endeutament municipal i anar en la línia d'abaixar la pressió fiscal al ciutadà.
 
L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, repassa a l'espai de Parlem amb l'Alcalde diferents qüestions d'actualitat com la necessitat de millorar els accessos al municipi, la temporada turística, les ordenances fiscals i pressupost o els principals projectes que engegarà el nou govern.
 
Torroella de Montgrí reclama millores urgents dels accessos al municipi.  S'apunta que les carreteres que connecten el municipi amb Girona, és a dir la que va de La Pera a Gualta i la que uneix Medinyà amb Torroella, estan obsoletes, ja que els falten vorals i tenen una amplada insuficients que genera accidents.  
 
Hillary Clinton i Donald Trump ja tenen la seva figureta de caganer. Coincidint amb la celebració del debat per les eleccions americanes, l'empresa Caganer.com amb seu a Torroella de Montgrí ha tret a la venda les figures dels dos candidats presidenciables a la Casa Blanca.
 
L'efectivitat del Seagull a pilota aturada va sentenciar la UE Estartit. Les badalonines es van imposar per 1-2 amb gol de Sara Serna a l'últim minut de partit. Les dones de Robert Cornfield van fer un matx molt seriós, i van incomodar el rival amb intensitat i pressió.
 
La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, va patir un accident ahir a l'AP-7 quan tornava cap a Torroella de Montgrí en el cotxe oficial. Una furgoneta va impactar contra el vehicle i aquest va xocar contra la mitjana. No hi va haver ferits però va quedar afectada la carrosseria pels dos laterals.
 
Temperatures suaus i possibilitat de pluja. Aquest és el pronòstic més clar per la nova estació que estrenem aquest dijous.
 
L'ajuntament de Sant Feliu de Guíxols està molt satisfet de les 9 fires organitzades aquest any fins del programa Sant Feliu s'Enfira. El govern sap que la ciutat es creu les fires i hi participa i mostra d'això n'és la última que s'ha celebrat durant el passat cap de setmana.
 
Ells són en Xiscu i la Remei, els gegants que van néixer a l'Estartit ja fa 18 anys i que representen un pescador i una apedaçadora, dos personatges típics de la vila a principis del segle XX i que homenatgen la gent gran del nucli que vivia d'aquests oficis tradicionals.
 
El Club Nàutic l'Estartit ja ha acabat la primera fase del projecte de modernització i millora del port esportiu. Els treballs han costat uns 5 milions d'euros del total de 10 més IVA que s'invertiran en aquest projecte, que es financia íntegrament de forma privada amb els fons aportats pels 360 socis de l'entitat.
 
La construcció de la nova biblioteca municipal a L'Estartit és una de les prioritats de cara aquest mandat. L'actual equip de govern de Torroella-L'Estartit té programades quines seran les inversions durant els propers tres anys. Diferents projectes que pretenen desenvolupar en aquest mandat i dels quals s'han marcat les prioritats.
 
La Unió Esportiva L'Estartit va guanyar davant el Pallejà per 1-0 en el seu primer partit a casa de la temporada en un duel molt igualat entre les empordaneses i les del Baix Llobregat. 
 
Els infants més petits de L'Estartit dilluns enceten nou curs escolar i ho faran a les noves instal·lacions de la llar d'infants Mar i Cel. Els alumnes de 0 a 3 anys de L'Estartis estrenen centre educatiu. En aquests moments s'ultimen els darrers detalls de posta a punt de l'equipament.
 
El compositor i intèrpret de tenora Jordi Molina ha presentat aquest dimecres a l'Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí "Matèria del Temps", un projecte de reivindicació de la tenora que és tant musical com vital pel mateix Molina.
 
Aquest cap de setmana les noies de la Unió Esportiva l'Estartit arrenquen la lliga de la Segona Divisió Estatal a Mallorca on s'enfrontaran al Collerense. L'Estartit viatjarà a les illes havent sumat 2 victòries i una última derrota durant la pretemporada que van començar l'1 d'agost.
 
La Unió Esportiva l'Estartit està fent una molt bona pretemporada. De moment han superat els dos partits amb victòria, amb el Santa Eugènia amb un contundent 0 a 4 i amb el Porqueres per 2 a 0. Les noies entrenen des del primer d'agost amb 4 sessions a la setmana per arribar amb les millors condicions la setmana que ve a l'inici de la lliga de Segona Divisió.
 
Quan arriba la Festa Major de Sant Genís, el poble de Torroella de Montgrí es reuneix per entregar les medalles del Montgrí a distingides personalitats del municipi. 
 
Un altre dels festivals d'estiu que ha abaixat el teló és el de Torroella de Montgrí. Amb més d'11 mil espectadors i un 92% d'ocupació el festival ha crescut en gairebé 1.300 persones més que la passada edició.
 
Menjar a l'aire lliure, en un entorn especial envoltat de camps i amb les Illes Medes al fons és possible al 347 Street Food Park, un nou esdeveniment que, des de principis d'estiu, ofereix gastronomia feta dins una food truck i un espai d'oci per a petits i grans.
 
  Un incendi ha cremat aquesta tarda cinc hectàrees de bosc a la zona de Rocamaura de l'Estartit. El foc s'ha declarat poc després de les quatre de la tarda i ja està estabilitzat.
 
Aprendre l'ofici d'esquilar ovelles, cuidar l'hort i veure la feina que fan els gossos d'atura conduint el ramat al corral són algunes de les activitats que es poden fer al Mas Muxach de L'Estartit.
 
Viktoria Mullova i Katia Labèque van oferir el segon dels setze concerts programats enguany dins el marc del 36è Festival Torroella de Montgrí. Mullova, al violí, i Labèque, al piano, van oferir un viatge musical que va anar des del segle XVIII fins al XX.
 
El Govern de Torroella de Montgrí i l'Estartit ha aprovat el nou cartipàs municipal. Es confirma així el que ja s'havia avançat sobre el repartiment d'àrees: ERC es queda l'alcaldia i tercera tinença d'alcaldia; UPM la primera i segona tinences d'alcaldia; i LEST la quarta.
 
El nou Govern de Torroella de Montgrí rebaixarà la pressió fiscal i la primera taxa que tocarà serà la d'escombraries que es reduirà un 10%. Josep Maria Rufí s'ha posat a treballar per bastir un govern transversal i plural amb les qüestions econòmiques com a eix del mandat.
 
Els okupes del Casal Social Alliberat l'Obrador han convocat un esmorzar solidari davant el perill que desallotgin aquest casalot de Torroella de Montgrí. El passat dia 3 de maig, el jutjat de primera instància número 1 de la Bisbal va emetre una ordre de desnonament de la finca i la data d'execució és aquest divendres a les 9.30 del matí. L'ordre no és contra el CSA L'Obrador sinó contra uns veïns que viuen a la mateixa finca, però els activistes creuen que els Mossos aprofitaran per desallotjar i tapiar tots els edificis de la finca.
 
Jordi Cordon tenia comptes pendents i aquest dimecres ha buidat el pap. El ja exalcalde ha fet una estripada monumental en que no ha deixat canya dreta aprofitant el seu discurs durant la moció de censura que l'ha tombat.
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit ha ordenat l'accés a La Pletera per no malmetre el fràgil ecosistema de llacunes i dunes litorals que hi ha. Els accessos a la platja es canalitzaran a través dels dos extrems pel carrer Romaní i el camí de la Gola del Ter. El carrer paral·lel a la banda de les noves llacunes ha quedat tallat i només s'hi permet la circulació a peu, en bicicleta o a cavall. Properament, a partir de la tardor, aquest vial es desurbanitzarà i formarà part de la xarxa d'itineraris de la zona.
 
L’ajuntament de Torroella de Montgrí decideix substituir la gespa artificial del camp municipal d’esports, després de 10 anys d’ús intens. La setmana passada es van començar els treballs pel canvi de la gespa artificial, la qual ha estat utilitzada durant una dècada per diferents equips de l’Escola de Futbol Baix Ter, del Rugby Club Senglars i de la UE Torroella. Malgrat els diversos actes de manteniment, la gespa ja havia sobrepassat el període de vida útil recomanable i ja es presentava en condicions desfavorables pels diferents usuaris.
 
Fredor tensa, aparent cordialitat i mirada pensativa. Jordi Cordón i Josep Maria Rufí van protagonitzar la imatge del dia en un ple pràcticament intrascendent, ordinari i molt ràpid amb un nom que ni tan sols figurava a l'ordre del dia: Moció de Censura. I és que tothom ja es veia a venir el que ha passat aquest divendres a primera hora del matí i sense el focus de les càmeres: Entrada al registre d'una moció que pretén investir Josep Maria Rufí com alcalde.
 
L'Associació El Trampolí, dedicada des del 2000 a l'atenció de persones amb discapacitat psíquica del Baix Empordà, ha obert a Torroella de Montgrí la segona botiga solidària del seu projecte formatiu i d'integració laboral. 
 
El COET descarta entrar al nou hipotètic executiu d'ERC i UPM a Torroella de Montgrí perquè "no suposa cap canvi real". La formació liderada per Gregori Sarquella no s'ha mossegat la llengua en declaracions al Diari de Girona i ha carregat a tort i a dret.
 
ERC i UPM han tancat un principi d'acord per fer fora Jordi Cordon de l'alcaldia de Torroella i l'Estartit. Les dues formacions volen crear un govern "progressista i compromés nacionalment" i l'obren a l'entrada d'altres formacions.
 
Torroella de Montgrí i Girona estan conectades per una nova línia de bus exprés.cat que va entrar en funcionament aquest dilluns. Aquesta línia, que arriba també fins a l'Estartit, permet unir les dues poblacions d'una forma més ràpida i econòmica a través de vuit expedicions diàries.  
 
Setmana decisiva a Torroella per reconduir el govern municipal. Després que fa una setmana es trenqués el pacte de govern entre Convergència i Esquerra amb acusacions mútues de deslleieltat, ambdós partits busquen aliances per aconseguir una majoria estable per liderar l'Ajuntament els propers tres anys.
 
Divorci consumat a la casa de la vila. CDC i ERC trenquen el pacte de govern amb acusacions mútues de deslleieltat. El detonant de tot plegat ha estat l'autorització del Correbous amb el vot de qualitat de l'alcalde després d'una moció aprovada ple ple que demanava prohibir els festjos amb animals.
 
L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, ha fet valer el seu vot de qualitat per autoritzar el Correbous , malgrat la moció en contra que va votar el ple. La decisió de la Junta de Govern Local tensa les ja malmeses relacions entre CDC i ERC que es planteja trencar el govern municipal.
 
L'Alcalde de Torroella de Montgrí i l'Estartit Jordi Cordón va passar pel Parlem amb l'Alcalde de TV Costa Brava on va fer balanç del primer any de legislatura i va abordar temes polèmics com els Correbous al municipi, l'okupació d'un casalot abandonat o la platja per a gossos de l'Estartit, entre d'altres.
 
L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, diu que actualment no hi ha ponts de diàleg per negociar amb els okupes del Centre Social Autogestionat l'Obrador de Torroella de Montgrí.
 
Finalment els gossos si seran benvinguts a l'Estartit. L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit fa marxa enrere i accepta mantenir la platja per a gossos.
 
'El punt de trobada de la màgia al Sud d'Europa', amb aquest eslògan la Fimag de Torroella de Montgrí ha encentat enguany aquesta fira que acull mags provinents d'arreu del món i de totes les edats. 
 
Entusiasme i estupefacció entre els impulsors del Projecte Sèpia per l'èxit que s'ha demostrat que té en pocs dies. El projecte mediambiental ha unit tècnics, científics i pescadors per una mateixa causa: salvar els ous de sèpia i calamar amarrats als arts dels pescadors i solucionar el retrocès de la població de cefal·lòpodes a la Costa Brava. 
 
Nou revès judicial contra el procés independentista en l'àmbit municipal. El Jutjat Contenciós Administratiu de Girona ha anul·lat la declaració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí com a territori sobirà i lliure i el condemna a pagar les costes del judici.
 
Des dels plats més tradicionals com uns bons musclos a la marinera fins a les creacions més innovadores com aquesta navalla amb vinagreta de tomata, salsa d'ostres i gelat de vainilla. A les jornades gastronòmiques de la clova de Torroella i l'Estartit hi tenen cabuda tot tipus de tastets de maramb producte de primera qualitat.
 
L'Associació d'Amics de la Fotografia de Torroella de la Montgrí inaugura aquest dissabte una exposició commemorativa que recopila alguns dels millors treballs que s'han exposat al claustre de l'hospital, un espai gestionat per la pròpia associació. La mostra es podrà visitar durant un mes.
 
Tret de sortida del Festival Ítaca amb més de 600 persones que van fer la ja tradicional pujada al Montgrí.
 
El sector del submarinisme de l'Estartit va perdre l'any passat 18.000 immersions per les restriccions legislatives. El Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter compta amb una limitació diària de 450 immersions, un topall que no s'adequa a la demanda de la clientela, que puja substancialment els dies de pont i els caps de setmana. 
 
L'Associació de Centres Turístics Subaquàtics Costa Brava Sub preveu igualar aquesta temporada les 40.000 persones i 140.000 immersions de l'any passat. Després de l'època de crisi, en què es va perdre entre un 10 i un 15% dels visitants, aquest any s'espera igualar les xifres del 2015 o bé superar-les si el sector nacional remunta com ja ha fet l'europeu.
 
L'execució del Projecte Life Platera de l'Estartit ha permès consolidar el tram final de la mota nord de la gola del Ter a partir d'una barrera de fusta que restringeix el pas dels vehicles.
 
Aquest és el nou Centre Social Autogestionat de Torroella de Montgrí, o el que és el mateix el Casal Okupat del poble. El passat 16 de maig un grup de joves va ocupar aquesta finca abandonada  per crear-hi l'Obrador, un espai on fer-hi activitats de caràcter social i cultural.
 
Torroella de Montgrí es convertirà del 20 al 22 de maig en l’epicentre del cant coral del nostre entorn més proper, amb L’Empordà Canta, una iniciativa que aplegarà una dotzena de cors i mig miler de cantants.
 
El dissabte 21 de maig celebrarem el Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000 amb diverses activitats vinculades a la difusió del projecte Life Pletera. Com veureu en el programa adjunt, al matí hem organitzat una jornada de portes obertes i dues visites guiades a l’àmbit d’actuació del projecte.  
 
El Museu de la Mediterrània continua el cicle Camins Propers, d’art contemporani, amb la inauguració divendres 20 de maig a les 19 h de l’exposició “Sóc Lloc-empordà contemporani”, un projecte que ha aconseguit aglutinar i mesclar el material fotogràfic i poètic de nou joves fotògrafs molt diversos i un poeta, tot creant un discurs molt particular.
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ofereix a avançar el finançament del vial i el moviment de terres de la zona Mas Déu, on hi ha d'anar una zona esportiva.
 
Del 20 al 22 de maig, Torroella de Montgrí celebra la primera edició de l'Empordà Canta, una trobada de corals d'arreu del territori impulsada pel cor local Anselm Viola. Durant tot el cap de setmana hi haurà concerts tant amateurs com professionals, tallers de veu i de música, visites guiades i exposicions entre altres activitats.
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha convocat un concurs d’idees per escollir la imatge identificativa de la Festa Major de Sant Genís.
 
L'escriptor i filòsof empordanès Josep Subirós Puig va morir dissabte  als 69 anys a Torroella de Montgrí, segons recull l'ACN. Nascut el 1947 a Figueres, Subirós era llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona (UB) i durant el franquisme es va involucrar en les Plataformes Anticapitalistes i l'Organització d'Esquerra Comunista.
 
Torroella de Montgrí es va declarar ahir vila lliure de correbous en una moció en la que es renuncia a organitzar o col·laborar en festes en les que s'utilitzin animals vius. 
 
Torroella de Montgrí debatrà al ple de demà una moció  del PACMA per declarar el municipi vila lliure de correbous segons informa el Diari de Girona. La polèmica arriba després que Roses aprovés a finals d’aquest febrer la desaparició del correbou i l’empaitada d’ànecs de Festa Major. El correbou l’organitza la Penya San Marcos des de fa 30 anys en el marc de la festa major.
 
L'homeopatia és una forma alternativa de curació de malalties coneguda mundialment. Malgrat les desavinences entre els metges que la recolzen i la reconeixen com una manera alternativa a la medicina i els que creuen que no té cap sentit receptar-la als pacients, darrere hi ha una història que ve de molts anys enrere.
 
Aquest dissabte l'Empordà Directe serà a la fira 'Empordà Cuina i Salut' de Torroella de Montgrí i al 'Flors i Violes' de Palafrugell. Ens podran seguir en directe del 5 a 7 de la tarda.
 
L'Estartit ha rebut el permís per traslladar el sobrant de sorra de les obres del port cap a les zones deficitàries de la platja com Els Griells o  la Pletera.
La intenció de l'Ajuntament i l'EMD és que la sorra que s'ha extret de les obres del Club Nàutic serveixi per recuperar aquestes dues platges que els successius temporals han esborrat pràcticament del mapa.
 
L'Institut Montgrí de Torroella oferirà el curs que ve un Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Activitats Comercials, amb un currículum dissenyat especialment pensant en el turisme. Es tracta de la primera FP que s'impartirà al centre, i era una vella demanda de la comunitat educativa, el món empresarial i l'ajuntament de la vila.
 
El president de l'EMD, Genís Dalmau va passar pel programa Precs i Preguntes de TV Costa Brava on va fer balanç del funcionament d'aquesta entitat i va parlar dels reptes que té aquesta lesgislatura.
 
Una branca de corall acompanyada de set rocs daurats, en referència a les Medes, seran els encarregats de representar el poble de l'Estartit. Quan fa poc més d'un any de la constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada, els residents de l'Estartit han tingut la possibilitat de votar els nous símbols, bandera i escut al mateix temps, de la població.   
 
La Unió Europea ha guardonat Torroella de Montgrí per les seves bones pràctiques en l'aplicació dels sistemes d'indicadors de sostenibilitat i gestió responsable del destí turístic, anomenat ETIS.
 
L'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l'Estartit demanarà a l'Ajuntament de Torroella i el Parc Natural del Montgrí i Les Medes que busqui un espai de platja destinat als animals de companyia.
 
Els veïns de l'Estartit estant cridats a les urnes aquest dissabte per escollir el seu escut i bandera. Tenen dret a vot els ciutadans a partir dels 10 anys i podran escollir entre 4 propostes diferents.
 
Comença el compte enrere per la FIMAG 2016. La Fira Internacional de la Màgia, que es celebrarà a Torroella del 27 de mag al 5 de juny, es presenta d'aquí a dues hores a Girona. Per aquesta edició hi ha previstes  més de 100 funcions en 15 espais del municipi, amb 30 artistes de 15 disciplines diferents, provinents de 8 països. La major part dels espectacles es concentren durant el cap de setmana del 3, 4 i 5 de juny.
 
El projecte Life Pletera de l'Estartit està en l'última fase del procés de desurbanització i restauració ambiental. Aquesta fase del projecte es troba al 70% d'execució i l'objectiu és que estigui pràcticament enllestida a mitjans de juny. 
 
Torroella de Montgrí s'omplirà aquest Sant Jordi d'amor i desamor. El proper 23 d'abril arriba la tercera edició de Carrers en vers, una activitat que busca promoure la lectura de la poesia i cohesionar persones d'altres cultures amb la comunitat catalana. 
 
Torroella de Montgrí aposta per incentivar la neteja manual de les platges per la seva millor conservació i minimitzar l'impacte de la maquinària. Un nou protocol impulsat entre les àrees de turisme i serveis municipals i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, ha acordat reduir l'ús de la maquinària de neteja en les zones de platja més naturals i per tant més protegides i apostar pel sistema manual per evitar-ne la degradació.
 
El Festival de Torroella de Montgrí viatjarà aquest estiu per 700 anys d'història de la música donant especial protagonisme a la música antiga. En aquesta edició el Fetsival es proposa explorar de quina manera la música ha mogut i commogut la humanitat en els últims set segles.
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha encarregat la redacció d'un pla per fomentar la mobilitat sostenible i segura. El document ha de permetre planificar les accions necessàries, a la la via pública, la circulació viària i la sensibilització ciutadana.
 
L'Empordà segueix navegant cap a Ítaca amb un festival que reivindica que la cultura no és un luxe. El festival Ítaca desembarcarà el 26 de maig a Palafrugell i acabarà el 3 de juliol a Calella.
 
El carrer Pintor Gimeno de Torroella de Montgrí canvia de sentit de circulació que ara serà de baixada cap el nucli antic.
 
Per tal de recuperar la població de sèpia a la Costa Brava tècnics mediambientals del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter han submergit al mar branques de llentiscle, pi i galzeran on aquests cefalòpedes hi han d'amarrar els seus ous.
 
Les obres de remodelació del port de l'Estartit, amb una inversió superior als 12 milions d'euros , s'allargaran més d'un parell d'anys.
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí elimina les barreres arquitectòniques de l'antiga parada d'autobusos de la Plaça Lledoner. Fonts municipals han indicat que a l'espera de poder urbanitzar i condicionar millor l'espai, de moment es deixarà tot el sector a un únic nivell i es delimitarà amb jardineres.
 
Una barca de pescadors s'ha enfonsat davant del Montgrí amb branques de llentiscle pi i galzeran amb l'objectiu d'afavorir la reproducció de sípies i calamars. Científics del Parc Natural del Montgrí i les Illes Medes conclouen que aquests són els matolls preferits d'aquests cefalòpodes per amarrar-hi els seus ous. Funcionaran com a incubadores naturals.
 
El servei territorial de Carreteres està adequant una illeta a la intersecció de la carretera de Palafrugell i el camí dels Molins, al davant de l'aparcament del centre comercial Carrefour de Torroella de Montgrí.
 
Reobert l'aparcament del costat del carrer Riu Ter, prop de l'Espai Ter, després que l'Ajuntament de Torroella i la propietat dels terrenys hagin arribat a un acord per renovar el lloguer durant els propers quatre anys.
 
El Museu de la Mediterrània enceta un nou cicle d’art de la mà de l’artista Fina Miralles, amb una llarga trajectòria artística i vital que fa una parada al seu repòs per exposar a Torroella de Montgrí del 18 de març al 16 de maig.
 
En futbol femení, derrota contundent de l'Estartit contra el filial del Barça. Les dones d'Albert Pujol van caure per un contundent 1-6 en un partit sense massa història.
 
Una dona va quedar ferida lleu dissabte a l'Estartit quan es va produir una explosió en el forn de casa seva. Els fets van passar a les vuit i vint del vespre al carrer Bell Repós de la urbanització Torre Gran.
 
El Rugby Club Senglars de Torroella de Montgrí ha guanyat el derbi gironí contra el Garrotxa. En un partit molt disputat per part dels dos equips, els torroellencs s'han imposat des del primer minut de joc i, tot i que els garrotxins han apretat amb força, no han pogut superar el Torroella.
 
Dolors Bassa, actual Consellera de Treball, Afers socials i Família a la Generalitat de Catalunya és torroellenca i aquest divendres al vespre va fer un debat sobre dones al seu municipi.
 
Ahir al vespre va quedar constituït formalment el Consell Municipal de Salut, un nou òrgan de participació sectorial de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí que aglutinarà tots els agents que hi estan relacionats i en reforçarà el treball col·laboratiu i la coordinació de les diferents accions que porten a terme.
 
Les obres d'ampliació i millora de la zona esportiva municipal de Torroella de Montgrí començaran abans d'acabar l'any.
 
Els dies 1, 2 i 3 d'abril es celebrarà la onzena edició de les Trobada de Música Mediterrània de Torroella de Montgrí. Enguany, estarà dedicada a les veus, músiques i danses de la Cabília, un territori situat al nord-est d'Algèria.
 
Tècnics del Parc Natural del Montgrí estan avaluant la capacitat de revegetació natural de la maresma de la Pletera.
 
Alerta al Cap de la Barra de l'Estartit per l'aparició d'una esquerda a la muntanya. Els testimonis instal·lats en aquest àmbit durant les obres de restauració del passeig el Molinet han revelat que arran del terratrèmol de 4'3 graus que va saccejar la costa empordanesa el passat 28 d'octubre, un bloc de la muntanya s'ha mogut. 
 
L'alcalde de Torroella de Montgrí-l'Estartit, Jordi Cordón, lamenta l'actitud de Costes durant l'execució de les obres de reforç de la seguretat i de reparació del passeig dels Griells, una infraestructura malmesa pels temporals marítims en els darrers anys.
 
La conservació de la fauna pròpia és una prioritat de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de Girona i l’Obra Social “la Caixa”. Les invasions biològiques s’han convertit en la segona causa de pèrdua de diversitat, després de la destrucció dels hàbitats naturals.
 
L'Estartit segueix lluitant a la part alta de la classificació de Segona, després de guanyar per 3-2 contra l'Igualada en l'últim sospir.
 
L’oficina de Correus de Torroella de Montgrí ha estrenat un mata-segells permanent dedicat al Castell de Montgrí. Amb aquesta iniciativa s'ha volgut atendre les peticions dels veïns, filatèlics i turistes que desitgin estampar-lo a les seves trameses postals amb una referència patrimonial inconfusible. 
 
Ramon Mascort ha estat nomenat Acadèmic d'Honor de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts en una sessió solemne a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.
 
El cadàver trobat a l'Estartit en vigílies de nadal podria correspondre a Francisco Miguel Cerón Fernández.
 
La runa de La Platera servirà per arranjar camins. Així ho va anunciar la regidora de Medi Ambient de Torroella de Montgrí i l'Estartit, Sandra Bartumeu, que va precisar que serà la Brigada Municipal qui determini a on ha d'anar destinat aquest material.
 
Josep Pascual. Estartidenc. Enginyer tècnic agrari de professió i meteoròleg per afició. Cada matí surt del port de l'Estarit, se'n va a una milla de les Illes Medes i dedica dues hores a recopilar dades sobre la temperatura i la salinitat del mar entre la superfície i els 90 metres de fondària.
 
El Museu de la Mediterrània, amb el suport dela Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya, porta a terme des de fa set anys el projecte de recerca Fer de Músic que pretén recuperar i donar a conèixer, a través de la memòria oral, la feina dels músics de les cobles-orquestres. 
 
Atípic és l'adjectiu més idoni per definir aquest hivern. Des del passat mes de novembre que un anticicló s'ha apoderat del clima de la Costa Brava generant un hivern excepcional amb ambient suau i vents provinents sobretot del sudoest que en cap cas fan pensar que ens trobem als mesos més freds de l'any. 
 
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de la Bisbal, van detenir els dies 7 i 13 de gener, dos homes, de 18 i 20 anys, de nacionalitat anglesa i espanyola, veïns de Torroella de Montgrí i Sant Gregori, com a presumptes autors d’un robatori interior de domicili.
 
Més de 800 alumnes van assistir aquest divendres a la representació de l'espectacle Mans, de la companyia Fes-t’ho com vulguis, el primer dels 13 que s'han programat en el marc de la nova campanya de Teatre, Música i Arts Escèniques per a les Escoles que organitza l’Anella Cultural de Torroella de Montgrí a l’Auditori Teatre Espai Ter.
 
El Museu de la Mediterrània ha decidit canviar les dates de les Trobades de Música Mediterrània que aquest 2016 arriben a la seva XI edició.  Aquesta activitat que té com objectiu apropar una cultura de la Mediterrània a partir de les seves músiques, els seus ball i els seus cants,
 
Les obres al passeig dels Griells, a l'Estartit, han acabat aquesta setmana. Fa gairebé 2 mesos que van iniciar-se uns treballs d'emergència en aquest indret malmès una i altra vegada pels temporals marítims i on després dels desperfectes els veïns temien per la seva seguretat i la de les seves propietats.
 
Per catorzè any consecutiu els cossos de seguretat i emergències que actuen al Baix Empordà i arreu de Catalunya es van desplaçar fins el Port de l'Estartit per mostrar a la ciutadania quina és la seva tasca diària. Una jornada festiva que busca la proximitat entre ciutadans i tots aquests treballadors que estan al sevei de les persones vetllant per la seva protecció, seguretat i cura. 
 
Dolors Bassa apunta a Consellera de Benestar i Família. La diputada torroellenca de Junts Pel Sí podria substituir Neus Munté al capdavant del departament en el nou executiu que està preparant Carles Puigdemont.
 
De la teoria a la pràctica hi ha un gran salt i així ha quedat demostrat al passeig dels Griells de l'Estartit. Fa poc més d'un mes que va començar la llargament reivindicada rehabilitació d'aquest indret però les obres estan molt lluny de ser satisfactòries i des de l'ajuntament temen que una nova llevantada pugui destrossar de nou l'espai. 
 
La Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí (FIMAG) del 2016 arrenca, per primera vegada, amb una campanya de venda anticipada de les entrades de la Gran Gala Internacional, que tindrà lloc el dissabte 4 de juny. 
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat un pla pilot per ajudar les famílies amb menys recursos que es troben en risc o en situació de pobresa energètica.
 
L’equip de govern abordarà la construcció d’un segon camp d’esports municipal complet, sense passar prèviament per un de futbol 7,  com inicialment s’havia planificat en el projecte d’ampliació i millora de la zona esportiva municipal.
 
Són pocs els esdeveniments que poden dir que tenen més de 600 anys d'història i la Fira de Sant Andreu te Torroella de Montgrí n'és un. El municipi torroellenc ha celebrat enguany la 622a edició d'aquesta fira que, a banda del seu caràcter agrícola i ramader, també ofereix un gran ventall d'activitats dirigides a tots els públics.
 
La Fira Agrícola i Ramadera més antiga de Catalunya serà dissabte al matí a les vostres pantalles. Tal com va fer l'any passat, Televisió Costa Brava serà en directe des de l'Espai Ter per explicar tot el que es cou a la Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí.
 
El Montgrí coronat pel castell, el coll de la Creu o l'Ermita de Santa Catarina. Podria tractar-se d'una maqueta de Catalunya en miniatura però parlem del pessebre de Josep Mir, una de les joies nadalenques de Torroella de Montgrí. I és que al municipi l'inici del Nadal no el marca ni l'encesa de llums ni els aparadors engalanats, sinó la inauguració d'aquest pessebre gegant.  
 
Tot a punt per la Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí que viurem en directe per TV Costa Brava el proper dissabte d'11 a 12:30.
 
L’esperada rehabilitació del passeig del Molinet, a l’Estartit, serà una realitat el 2016 després avui ha sortit publicada al BOE la licitació de les obres.
 
En l'orografia del massís del Montgrí trobaríem part de l'orígen del topònim de la població que la mateixa muntanya dóna nom. Torroella de Montgrí o Tarruella de Montgrí com la nomenen molts dels seus habitants situada als peus del Montgrí, té en el seu massís una part del seu nom.
 
La desurbanització de la Pletera a l'Estartit és l'exemple de les actuacions de desclassificació de sòl i de recuperació d'espais naturals que vol liderar el govern català.
 
Satisfacció, Distància, Ulls blaus i singular bellesa. Totes aquestes impressions o pensaments es transmeten a través dels ulls de les protagonistes d' '"Una mirada emocionada", la nova exposició de la Fundació Mascort de Torroella de Montgrí
 
Aquesta setmana s'ha substituït el dispositiu que regula el rellotge i les campanes de la Capella de Sant Antoni de la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí. 
 
El Ple de novembre va aprovar, per unanimitat, la creació del Consell Municipal de Salut, un nou òrgan de participació sectorial que té com a objectius aglutinar totes els agents que tenen a veure amb aquest àmbit i reforçar el treball col·laboratiu i la coordinació de les diferents accions que porten a terme. 
 
L'alcalde de Torroella de Montgrí i l'Estartit qualifica de deplorable que el Partit Popular utilitzi la situació d'emergència que pateixen els veïns del passeig dels Griells per fer campanya electoral.
 
Programa #SENSEFILTRES amb l'alcalde de TORROELLA DE MONTGRÍ Jordi Cordon
 
Concepció Veray ha fet de portaveu del Govern Espanyol i ha confirmat que l'executiu de Mariano Rajoy invertirà 190.000 euros de forma immediata per refer el Passeig dels Griells.
 
Aquest dissabte, durant tot el dia, es celebra a Torroella de Montgrí la tercera edició de la Marató de Donació de sang.
 
El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, inicia un nou cicle d’activitats familiars, sota la denominació: “Descobrim un instrument”, amb la voluntat de donar a conèixer el món de la música a partir de l’acostament als seus protagonistes, els instruments.
 
L'alcalde de Torroella de Montgrí-l'Estartit, Jordi Cordón, explica que ja han fet arribar als grups de l'oposició un esborrany del pressupost 2016 i que volen aprovar-los al desembre després de consensuar-los amb tots els partits polítics perquè CiU i ERC governen en minoria. 
 
La Direcció General de Costes del Govern està estudiant 3 pressupostos diferents per executar les obres de consolidació del passeig dels Griells de l'Estartit i ha fet saber a l'ajuntament de Torroella de Montgrí que dins els pressupostos de l'any 2016 també hi haurà l'execució del projecte per fer el passeig del Molinet.
 
L'ajuntament de Torroella de Montgrí-l'Estartit crearà una nova zona esportiva al municipi per descongestionar els equipaments esportius actuals.
 
Amb els màxims representants polítics de la Unió Europea d'una banda i els líders de les forces independentistes de l'altra, la situació política del país queda retratada al pessebre. Podria ser la representació del bany d'estelades convocat pel Barça - BATE Boríssov de Champions d'aquest dimecres però és la presentació de les figures que l'empresa caganer.com de Torroella de Montgrí ha fet per aquest Nadal.
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol que el projecte «Q de festa! Nits de Qualitat» s'estengui a la totalitat d'establiments del municipi dedicats a l'oci nocturn.
 
Les obres del passeig del Molinet L'Estartit també tenen data. L'alcalde de Torroella de Montgrí-L'Estartit va arrencar un doble compromís de la reunió amb Ministeri de Costes de Madrid. 
 
Costes actuarà amb urgència a la zona dels Griells per protegir el passeig i els habitatges de les llevantades.
 
L'alcalde de Torroella de Montgrí i l'Estartit s'ha reunit aquest matí amb responsables de Costes amb l'objectiu de tornar amb el compromís per part de l'Estat de posar solució a la desapació de la platja de Griells de L'Estartit.
 
La llevantada d'aquests darrers dies permetrà avaluar la capacitat de revegetació natural a La Platera de l'Estartit.
 
Ensurt a l'entorn de la platja dels Griells de l'Estartit provocat pel temporal de llevant de les darreres hores. Ja fa temps que veïns i ajuntament reclaman que es posi solució a la desaparició de la platja que exposa habitatges i equipaments de primera línia de costa, i tenien raó. 
 
De l'arbre al plat. En plena collita de la poma 8 restaurants de Torroella de Montgrí  i l'Estartit celebren les jornades gastronòmiques 'La poma a la cuina', unes jornades que arriben a la 10a edició amb bona salut i demostrant que aquest producte tan empordanès té mil i una possibilitats a la cuina.
 
El Museu de la Mediterrània i la Fundació Ernest Lluch organitzen un any més la Jornada Ernest Lluch. Es farà el dissabte 3 de d’octubre a l’Auditori del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.
 
Han començat els treballs per recuperar i restaurar les dunes litorals de la Pletera, un sistema d'altíssim valor ecològic, que es troba desestructurat i malmès, i sense cobertura vegetal en molts punts.  
 
La taxa d'escombraries de Torroella de Montgrí i l'Estartit podria abaixar-se un 8%. L'equip de govern portarà la proposta al plenari de la setmana vinent per d'aconseguir fer efectiva aquesta rebaixa. El seu objectiu és fer disminuir la pressió fiscal sobre els ciutadans reduint una taxa que a diferència d'altres bonificacions que afecten només a determinats sectors, és extrapolable a tota la població. 
 
El primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda i Serveis Municipals, Josep Maria Rufí, explica que ja estan elaborant el pressupost i les ordenances fiscals per l'any vinent. 
 
Vestits amb pantalons de ratlles, un ull tapat i una espasa penjada a la cintura, aquest cap de setmana els pirates i corsaris de les Illes Medes han fet invasió a L'Estartit. 
 
L’espectacle Pegasus, del multidisciplinar artista Joan Miquel Oliver, fundador del grup Antònia Font, encetarà el dissabte 3 d’octubre, a les 22 h, la programació de tardor-hivern de l’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí,
 
L'Estartit ja ho té tot a punt perquè des de divendres i fins diumenge, els Pirates i Corsaris desembarquin al nucli i les Illes Medes amb un bon grapat d'aventures i activitats per a tota la família.
 
Torroella de Montgrí - L'Estartit reclama a Madrid que solucioni el problema de la degradació de la platja de Griells. En el ple d'aquesta setmana es presenta una moció institucional exigint que el Departament de Costes destini una partida pressupostària.
 
  L'alcalde de Torroella de Montgrí-L'Estartit, Jordi Cordón, fa balanç dels primers 100 dies de govern i avança com es planteja el darrer trimestres de l'any.
 
El proper dissabte 5 de setembre, 19h, s’inaugurarà al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, una exposició molt especial, A-10 d’Eugeni Prieto.
 
El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, acull l’exposició, “Músiques periLloses”, de l’artista polifacètic Xavi Lloses.
 
El Festival de Torroella de Montgrí abaixa el teló amb un 88'5% d'ocupació i gairebé 10.000 espectadors. En la seva 35a edició, el certamen torroellenc ha celebrat un total de 34 concerts entre el 2 i el 20 d'agost que han combinat noms consagrats de la música clàssica, nous valors consolidats nacional i internacionalment i programes innovadors i poc habituals. 
 
Concert de lluïment a Torroella de Montgrí en una de les cites ineludibles pels amants del piano. Khatia Buniatishvili va despelgar tota la seva màgia interpretant obres de Ravel, Litz, Mussovski i Stravinski.
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit portarà a Madrid 2.500 instàncies que els veïns i estiuejants dels Griells han recollit exgint solucions a la degradació de la platja.
 
  La Creu Roja celebra el desè aniversari del servei d’atenció a persones expatriades, creat el 2005 per donar resposta a aquest col·lectiu.
 
Un cartell indica que hi ha una platja, però si gires la mirada aquesta ni hi és, ni se l'espera. La dutxa i la torre de vigilància de l'altre cantó del passeig també són vives imatges de la degradació de Els Griells.
 
La jove soprano Anna Prohaska va debutar aquest dijous a la nit al Festival de Músiques de Torroella de Montgrí. Acompanya per un dels grups de música antiga més destacats de l'actualitat 'Ensemble Arcangelo' i Anna Prohaska 
 
La Secretària General de la UGT a les Comarques Gironines, Dolors Bassa, deixarà el seu càrrec per incorporar-se a la candidatura gironina de Junts Pel Sí.
 
Sobre aquests terrenysde l'avinguda Eivissa s'aixecarà el nou consultori mèdic de L'Estartit. La Generalittat ja ha licitat les obres de construcció del centre de salut, un equipament llargament reivindicat i que comportarà una inversió de prop d'1 milió i mig d'euros.
 
  El curs 2016-2017 els nens i nenes de la llar d'infants de L'Estartit estrenaran escola. I és que tot i que ara veiem les obres aturades, l'execució de la nova llar d'infants de L'Estartit va a bon ritme.
 
  Explorar,emocionar-se, descubrir i endinsar-nos en els encants de Torroella de Montgrí i l'Estartit és un dels plans d'aquest estiu. El Museu de la Mediterrània ens proposa quatre passejades que començaran a partir del 15 de juliol i faràn gaudir als més curiosos. 
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit s'organitzarà en cinc àrees de govern. El plenari va aprovar un cartipàs que tindrà Serveis Generals; Territori i Sostenibilitat; Economia; Cultura, joventut i educació; i Serveis a les persones com a blocs principals.
 
El dissabte es va inaugurar al Museu de la Mediterrània l’exposició «Hipnosi», de l’artista figuerenc Adrià Ciurana, que aquest any ha estat la protagonista del cicle itinerant Exposicions Viatgeres, impulsat per la Diputació de Girona.
 
El Festival Ítaca tancarà la seva tercera edició amb un mite internacional del reggae. Alpha Blondy serà l'actuació estelar d'aquest certamen empordanès en la seva única parada a Catalunya.
 
Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya-Junts governaran junts l'Ajuntament de Torroella de Montgrí durant aquest mandat.
 
Les millors obres del col·leccionista Ramon Mascort es poden visitar a la Casa Galibern de Torroella de Montgrí. La seu de la Fundació Mascort acull des d'aquest divendres una rilogia d'exposicions entorn a la col·lecció pròpia de pintura i dibuix amb el títol "L'art de la pintura i el dibuix. Visions 1400-1800". 
 
Aquest peix és el fartet. Un exemplar endèmic de la península ibèrica que es troba en perill d'extinció. Precisament és a les maresmes i llacunes de la Pletera de L'Estartit on es conserva una de les poblacions de fartet més ben constituïdes de Catalunya.
 
Tom & Jerry, Doraemon, Nobita i Shizuka, Barbie Superprincesa, personatges d'Stars Wars i d'Stars Trek i els superherois Spiderman, Thor, Capità Amèrica, Black Window, Elektra i Mística, aquests han estat alguns dels convidats d'excepció aquest cap de setmana a Torroella de Montgrí en motiu del 9è Festival del Còmic.
 
Els Mossos d'Esquadra van denunciar el 9 de juny dos homes, de 22 i 23 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d’una infracció administrativa recollida a la Llei 15/2010 de declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.
 
Tom i Jerry seran els convidats estrella d'aquest any al Festival del Còmic de Torroella de Montgrí. Els mítics personatges d'animació passaran pel municpi el cap de setmana del 19, el 20 i el 21 de juny. El Parc d'Atraccions Warner Bros de Madrid els ha cedit de forma gratuïta per tal que puguin ser presents a la novena edició aquesta fira de caràcter familiar a més de protagonitzar-ne el cartell.
 
Genís Dalmau és des d’aquest dissabte el nou i primer president de l’Entitat Municipal Descentralitzada de l’Estartit. Dalmau va guanyar-se el càrrec després d’haver estat escollit per 373 vots les passades eleccions per encapçalar l’òrgan d’autogovern. 
 
Jordi Cordón ja torna a ser l'alcalde de Torroella de Montgrí-L'Estartit. En l'acte de Constitució de l'Ajuntament del municipi el cap de llista de CIU 
 
UPM podria tenir l'alcaldia de Torroella de Montgrí i l'Estartit amb un pacte amb CiU i l'EST. El partit que dirigeix Jordi Colomí està negociant a tres bandes un acord que es podria trancar properament i que té com a condició tenir l'alcaldia.
 
Com si es tractés d'un truc de màgia, ja fa quatre anys que Torroella de Montgrí aconsegueix convertir-se per un cap de setmana en la ciutat de la màgia i la il·lusió.  
 
Torroella de Montgrí s'omple de màgia durant tot el cap de setmana. Des d'aquest divendres i fins diumenge al vespre el municipi acull la Fira Internacional de la Màgia que aplega un total de 120 funcions de 40 artistes diferents. Una de les concentracions de mags i activitats relacionades amb el món de l'il·lusionisme més importants de les que s'han fet a Catalunya.
 
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha començat a retirar els 2,5 m3 de restes d'amiant que es va trobar a la llera del Ter a Torroella de Montgrí.
 
L'Estartit acull des d'aquest dimecres i fins diumenge una nova edició del Festival Internacional Medes, Imatge i Medi Ambient (MIMA), que manté l'estructura habitual amb les cites destacades de l'Open Internacional Fotosub, la mostra internacional de vídeo submarí i el concurs en línia de fotografia submarina.
 
Somriures és el que vol arrencar la Fundació Abracadabra als pacients que estan ingressats en hospitals. L'Ízan, igual que altres nens ingressats a Palamós, ha rebut la visita de dos mags, en David i la Clara, que aquests dies regalen màgia i  il·lusió en centres hospitalaris,
 
El paper de la dona catalana dins de la societat ha canviat molt en els darrers anys i segueix evolucionant, avui enriquint-se també amb la cultura immigrant de dones vingudes d'arreu. L'associacionisme ha crecut molt i són moltes les entitats formades o dirigides majoritàriament per dones.
 
L'EST presidirà l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l'Estartit. La candidatura liderada per Genís Dalmau es va imposar el passat diumenge a les primeres eleccions de l'ens amb 3 vocals. UPM en tindrà dos i CiU 1. ERC i el COET es van quedar fora de l'organisme.
 
Ports de la Generalitat ha impulsat el projecte d'urbanització del passeig marítim del port de L'Estartit. Ports ha iniciat la licitació de la redacció del projecte d'urbanització del front marítim, una actuacoó que té com a principal objectiu fer una nova definició del passeig marítim
 
L'art és una lupa que dóna una nova perspectiva del món que ens envolta.  És per aquesta raó que concidint amb el Dia Internacional de la Xarxa Natura 2000, els coordinadors del projecte Life Pletera de l'Estartit han presentat un projecte d'art contemporani i paisatge. 
 
Torroella de Montgrí acollirà aquest llarg cap de setmana del pont de l’1 de maig la segona edició de la fira L’Empordà, Cuina i Salut, que té l’alimentació saludable com a fil conductor. Dissabte la podreu seguir en directe per TV Costa Brava (18h).
 
Shin Lim, provinent d'Estats Units i que amb tan sols 21 anys ha guanyat diversos premis de màgia, encapçala la programació del Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí que arriba a la 4a edició amb un total de 120 funcions i 40 artistes diferents.
 
El sector del submarinisme nega que l'augment de les immersions previstes en el Pla d'Usos del Parc Natural del Montgrí i les Illes Medes suposi un augment de la degradació de l'entorn subaquàtic i demanen que no se'ls acusi únicament a ells dels problemes que té el fons marí estardidenc.
 
El 18 d’abril, a les 18h, s’inaugurarà al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, l’exposició INTERIORS d’Àlvar Suñol. Una mostra que ens oferirà la possibilitat de gaudir d’una selecció de les pintures que aquest artista internacional. 
 
Les Illes Medes de fons i al davant una zona de maresmes que va veure truncada la funcionalitat ecològica de l'ecosistema quan fa aproximadament 40 anys es va començar a urbanitzar l'espai. De llavors ençà els passejos que es van construir han suposat una barrera pel sistema de circulació de les aigües que ha frenat la vida als aiguamolls. Aquest paisatge, però, té els dies comptats. 
 
Salvi Borrat, del Club Nàutic l’Estartit, i Mar Doreste, del Club Nàutic Port d’Aro es van classificar pel Campionat del Món de vela en classe Internacional Europe que se celebrarà a finals de juliol a Noruega.
 
L'habitatge, la igualtat social o la creació d'un espai per a joves són alguns dels eixos principals del programa electoral de la CUP de Torroella de Montgrí-l'Estartit que es presenta per primera vegada a unes eleccions municipals.
 
Una excavadora deixarà el terreny pelat, per tal que els tècnics del projecte Life Platera puguin provar diferents alternatives i escollir la més òptima per regenerar aquests antics aiguamolls a mig urbanitzar. Es tracta d'una prova pilot que ha de determinar com han de continuar les obres a partir de setembre.
 
La mina d'aigua de Torroella de Montgrí ja és visitable. Aquest cap de setmana s'han fet les primeres visites guiades a la galeria subterrània que explica els orígens del municipi.
 
L'alcalde i alcaldable de Convergència i Unió a Torroella de Montgrí-l'Estartit, Jordi Cordón, es presenta a les properes eleccions amb una llista que combina l'experiència de govern amb cares noves.
 
Torroella de Montgrí ha rehabilitat una Mina d'Aigua que data del segle XIV per obrir-la al públic a partir d'aquest cap de setmana.La galeria subterrània recollia l'aigua dels torrents del massís del Montgrí i la canalitzava cap a la vila per al seu aprofitament a través de pous i fonts.
 
La companyia Brodas Bros, oferirà el proper dissabte 28 de març a les 21 h, un dels plats forts de la programació estable de l’Espai Ter:  Concierto Concepto, un espectacle total de Electro Funk, Hip Hop i Jazz per a tots els públics, de dansa i cultura urbana ple d’acrobàcies impossibles, ritme, energia i gags amb moltes dosis d’humor.
 
Aquest dilluns s'ha licitat l'obra d'aquest consultori que estarà acabat a finals de l'any que ve. L'equipament tindrà 550 metres quadrats en els que hi haurà organitzades 4 consultes de medicina de família i infermeria de família, 2 consultes de pediatria i infermeria de pediatria, una àrea d'atenció continuada-reforç d'estiu i una àrea de personal sanitari i administrativa.
 
Esquerra Republicana de Catalunya i el partit municipalista, Junts, han arribat a un acord per presentar-se a les eleccions del mes de maig a Torroella de Montgrí-l'Estartit amb una llista i un programa conjunt. L'exalcalde i actual regidor d'Esquerra, Josep Maria Rufí, serà el cap de llista i Sandra Bartomeus,  regidora d'Urbanisme i Medi Ambient sota les sigles de CiU entre l'any 2011 i el mes de febrer de l'any passat, i que actualment es presenta amb Junts, anirà de número dos.
 
El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha iniciat un projecte que pretén avaluar com es troba la població d’òlibes del parc i el seu entorn.
 
La primera intervenció a la zona dels aiguamolls de la Pletera de L'Estartit es farà aquesta primavera. La Unió Europea a través del programa Life amb el suport de diferents administracions implicades executarà la desurbanització d'aquest espai amb l'objectiu de restaurar el sistema de maresmes litorals. 
 
Torroella de Montgrí es convertirà en el primer municipi de les comarques gironines que disposarà d'un Pla de Seguretat Local. Es tracta d'un document que permetrà definir els objectius, les prioritats, els recursos i les necessitats en la matèria, d'una manera ordenada i estructurada. 
 
El Museu de la Mediterrània continua programant activitats adreçades als més petits de la família. Aquest proper diumenge 1 de març, a les 12 h, i sota la títol "Monstres i Herois", Lina Vilamitjana i Anna Saurí ens donaran una visió molt singular i didàctica d'aquest univers de l'antiguitat clàssica.
 
La brigada municipal està portant a terme treballs de millora a la carretera de l'Estartit, amb l'objectiu d'incrementar la seguretat viària.
 
El teatre auditori Espai Ter i La Cobla Bisbal Jove són els artífax de Tututs!, un espectacle familiar que busca trencar els tòpics que relacionen la cobla exlcusivament amb la sardana i demostrar que té totes les aptituts per interpretar peces musicals de qualsevol estil contemporani, des dels balls i cercaviles fins al jazz o al rock. 
 
L'Estat complirà la seva promesa amb un any i mig de retard i urbanitzarà el Passeig del Molinet. El delegat de Costes a les Comarques Gironines, Jordi Planella, ho ha confirmat en una visita a un altre dels espais litorals de l'Estartit pendents d'actuació com és la Platera.
 
L'Auditori Teatre Espai Ter i La Cobla Bisbal Jove han sumat esforços per concebre un espectacle que té com a objectiu donar una visió real de la cobla, que va molt més enllà de la sardana. 
 
La Mari Carmen haurà d'anar a buscar el seu fill a Torroella de Montgrí. Agafin paper i boli, o obrin el Google Calendar perquè La Pegatina és el primer dels grups confirmats del Festival Ítaca d'aquest any.
 
Els centres educatius públics de primària i secundària de Torroella de Montgrí i l’Estartit (Escola Portitxol, CEIP Guillem de Montgrí i IES Montgrí) participen aquest curs en un innovador projecte que vol apropar la música, la dansa i el teatre a tots els alumnes perquè siguin elements d’aprenentatge, d’integració social i de diàleg intercultural.
 
Isadora Willson la guanyadora de la menció “Art Jove” de la mostra d’art multidisciplinari emergent Inund’ART de Girona 2014, va inaugurar divendres passat l’exposició Resquicios al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. La mostra podrà visitar-se fins el proper 22 de març de forma gratuïta a l’Espai Montgrí.
 
Isadora Willson la guanyadora de la menció “Art Jove” de la mostra d’art multidisciplinari emergent Inund’ART de Girona 2014, inaugura l’exposició Resquicios el divendres 13 de febrer a les 20 h
 
Bitò Produccions s'incorpora en l'organització del FIMAG de Torroella de Montgrí després que l'associació impulsora de la fira, l'Ajuntament i l'empresa saltenca hagin tancat un acord. L'edició d'enguany es farà del 29 al 7 de juny.
 
La tramuntanada d'aquest dijous va aixecar una làmina d'impermeabilització asfàltica del sostre del Polivalent de l'Estartit.
 
L'escola Guillem de Montgrí duu a terme un projecte d'innovació educativa per aconseguir que els seus alumnes desenvolupin les seves habilitats comunicatives, socials, creatives i siguin més autònoms.
 
Les obres per recuperar els aiguamolls de la Pletera de l'Estartit començaran el mes de març amb una prova pilot.
 
L'Estació Nàutica l'Estartit-Illes Medes ha estat distingida avui a FITUR 2015, la Fira internacional de Turisme de Madrid, per la qualitat de la seva oferta turística, nàutica i esportiva.
 
Els agents de la Policia Local de Torroella de Montgrí han iniciat aquest matí un curs de formació per millorar el coneixement sobre alguns aspectes que afecten el desenvolupament de la seva feina vinculats a temes com violència de gènere, protecció de menors, gestió de conflictes, mediació, drogoaddicció i d'altres noves realitats.
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat les obres per fer més accessible la plaça d'Espanya i incrementar, a la vegada, la seguretat per als vianants.
 
El FIMAG 2015 ja té dates confirmades. La 4a Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí es farà del 29 al 7 de juny.
 
Per tretzè any consecutiu els cossos d'emergència i seguretat que treballen diàriament al Baix Empordà es van trobar a l'esplanada del port de l'Estartit per participar a l'Exhibició i demostració de vehicles i materials que utilitzen diàriament. Una jornada festiva que busca la proximitat entre ciutadans i tots aquests treballadors que estan al sevei de les persones vetllant per la seva protecció, seguretat i cura. 
 
Àgata Colomer ha estat la geògrafa escollida per coordinar l'execució del projecte Life Pletera. Aquest projecte Life tornarà a la Platera el seu aspecte original d'aiguamolls. 
 
Èxits de l'escena teatral catalana, projectes escènics agoserats, noves promeses, artistes ja consagrats i un nou espai cultural per al municipi. Tot això és el que ofereix l'Espai Ter aquest proper primer semestre del 2015.
 
Pablo Iglesias ja té la seva figureta de caganer. Des d'aquesta setmana les parades que l'empresa Caganer. com té a la fira de Santa Llúcia de Barcelona disponsen del nou caganer i també es pot adquirir través del web. 
 
Quan s'acosta el nadal a cap casa hi falta el pessebre. Alguns el fan per convicció religiosa, d'altres l'elaboren per celebrar l'arribada de les festes i compartir una tarda en família. Però si l'artífax del pessebre és en Josep Mir de Torroella de Montgrí, la tradició es converteix en tot un espectacle. 
 
"Lluny a l'esquerra. Jau. Lluny a la dreta" són algunes de les indicacions que han fet els pastors participants a la vint-i-tresena edició del Concurs de Gossos d'Atura de Torroella de Montgrí, una de les joies de la fira de Sant Andreu.
 
Veure els millors espectacles de cavalls, descobrir les darreres novetats en maquinària agrícola, fer una visita per la Torroella medieval o fins i tot aprendre a munyir una vaca. Aquestes són alguns de les activitats que en el marc de la Festa de Sant Andreu de Torroella de Montgrí, es van poder seguir en directe per Televisió Costa Brava.
 
Cap de setmana de temporal a la Costa Brava que ha deixat més de 100 litres per metre quadrat a diferents indrets de la comarca, onades defins a 4 metres i diversos camps i carrers inundats.
 
En el marc de la Fira de Sant Andreu de Torroella, els animals també hi han estat protagonistes. No només els cavalls, els ponis o les gallines, sinó també els coloms de raça.
 
Torroella de Montgrí ha esdevingut aquest cap de setmana la capital del món ramader, agrícola i comercial de les comarques de Girona amb la tradicional Fira de Sant Andreu que tot i el mal temps s'ha pogut tirar endavant amb milers de visitants però sense poder assolir la gran afluència de públic de cada edició.
 
La Sònia ha estat la protagonista de l'acte que ha organitzat aquest dijous Sant Feliu de Guíxols en el marc del Dia Internacional contra la Violència de Gènere
 
Una fira pionera a Catalunya que conservant les seves arrels ramaderes ha evolucionat d'acord amb el pas del temps i està en el seu millor moment. Així és la Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí, un esdveniment amb 621 anys d'història que enguany aplega més activitat que mai.
 
Mig any després de la consolidació de la muntanya del Molinet i l'obertura del camí del mateix nom el Govern Espanyol ha anunciat que complirà la seva promesa i urbanitzarà el passeig.
 
L'efervescència política al voltant del 9 de novembre ha arribat fins i tot al pessebre. L'empresa torroellenca caganer.com ha presentat aquest dimarts la col·lecció de caganers per aquest Nadal amb un personatge estrella, l'urna del 9N.
 
La meteorologia atípica d'aquesta tardor segueix donant fruits excepcionals. La darrera nota detacada ha estat la temperatura de l'aigua del mar, que en ple mes de novembre segueix inusualment elevada. 
 
Permetrà obtenir recursos per destinar a la gestió del bosc; generar biomassa per a equipaments municipals, i millorar l'ordenació, la prevenció i l'ús públic de la muntanya.