Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

CCOO demana la dimissió de Garcia el dia que el ple de Sant Feliu de Guíxols aprova el conveni laboral que el sindicat durà als Tribunals

El ple de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar aquest dijous el polèmic conveni dels treballadors municipals que CCOO rebutja. Es va aprovar amb els vots a favor de CiU, PSC i ERC i l'abstenció de TPSF, PP i ICV.

This text will be replaced

CCOO va demanar la dimissió del regidor d'organització Juanjo Garcia a qui consideren màxim responsable del clima de mala maror que hi ha a la taula de negociació. Dos sindicats han aprovat el conveni i segons l'equip de govern també la majoria dels treballadors, però el sindicat majoritari, CCOO el rebutja i va anunciar que el portarà als Tribunals.

Mala maror a la taula de negociacions

La situació ve de lluny. Un conveni laboral prorrogat i un nou conveni que hauria d'haver entrat en vigor fa un any per adaptar-se a a la reforma laboral que va aprovar el Govern Espanyol. Entremig males relacions entre sindicats, acusasions de nepotisme contra el regidor Juanjo Garcia pels vincles familiars que té dins l'Ajuntament i unes eleccions sindicals el mes de novembre. Un caldo de cultiu que ahir es va traslladar al ple amb una oposició perduda que va mostrar dubtes sobre què votar i un equip de govern decidit a defensar la honarabilitat del seu regidor d'organització i la validesa d'un conveni que torna a situar la ciutat dins la legislació laboral, i que creu que té el suport majoritari dels treballadors de la casa.

L'oposició va criticar tres elements. Un primer, que qui porti el pes de les negociacions no sigui la regidora de Recursos Humans, Pilar Giró, sinó el regidor d'organització Juanjo Garcia.Regidor que a més, li critiquen que tingui vincles familiars amb una representant d'UGT.  Un segon el poc temps que creuen que han tingut per estudiar un conveni i per això la majoria de grups van demanar que es deixés damunt la taula i si s'escau es convoqui un ple extraordinari més endavant. I tres que davant la controvèrsia no s'accepti un arbitratge independent.

Crítiques de joc brut categòricament negades

A més de subscriure aquests darrers elements TPSF va denunciar joc brut en algunes decisions del Govern. Va fer seva la queixa de CCOO en el sentit que la candidata del sindicat a les eleccions ha estat desplaçada del seu lloc de treball dins l'Ajuntament com a càstig. Un fet que l'alcalde, Joan Alfons Albó, va negar categòricament i ho va circumscriure a una decisió tècnica de caràcter temporal per evitar un clima de tensió insuportable dins l'Ajuntament.

ERC va subscriure el gruix de les crítiques de la resta de l'oposició però finalment va optar per votar a favor del conveni per donar seguretat jurídica als treballadors, perquè creu que els convenis es negocien continuament i hi ha eleccions sindicals a la cantonada i perquè creuen que si hi ha qualsevol problema o desacord sempre hi ha la justícia per dirimir-ho.

Garcia a l'ull de l'huracà

Tots els grups van criticar el paper del regidor d'organització Juanjo Garcia. ERC, el seu silenci; ICV els vincles familiars i TPSF que si l'edil del PSC és el que en sap més de legislació laboral perquè no s'el nomena regidor de Recursos Humans. Garcia, recordem, va advertir a Televisió Costa Brava que portarà als Tribunals a tots aquells que l'acusin de nepotisme i del fet que la seva relació familiar afecta la seva feina com a regidor. Una amenaça que en el cas del delegat de Comissions Obreres ja va anunciar que es farà efectiva

Notícies relacionades

Garcia portarà als Tribunals als que l'acusin d'haver comès irregularitats dins l'Ajuntament

Precs i Preguntes amb Carles Motas on critica Juanjo Garcia