Sant Feliu de Guíxols rebrà tota la col·lecció de pintura catalana de la baronessa Thyssen

Sant Feliu de Guíxols rebrà tota la col·lecció de pintura catalana de la baronessa Thyssen. Així ho han anunciat de forma conjunta i sorprenent l'alcalde ganxó, Carles Motas, i la mateixa baronessa en el si de la presentació de l'exposició temporal "Un món ideal" que es podrà veure fins passat l'estiu a l'Espai Carmen Thyssen
 
This text will be replaced
Intervenen: Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols / Carmen Cervera, Baronessa Thyssen / Pilar Giró, comissària de l'exposició 
 
La roda de premsa d'aquest dissabte havia de començar amb la presentació de "Un món ideal. De Van Gogh a Gauguin i Vasarely". Carles Motas ha avisat que s'havia de saltar el protocal per comunicar una notícia de gran rellevància per la ciutat, i és que el govern guixolenc ha tancat un acord amb la baronessa Thyssen perquè aquesta cedeixi a la ciutat la titularitat de la seva col·lecció d'obra catalana a partir de 2020 i durant vint anys. Això es tradueix en uns 400 quadres, 130 dels quals estaran exposats de forma permanent al nou Museu Thyssen que s'està planificant al mateix entorn del Monestir. El projecte tindrà un cost de 6 milions d'euros que assumirà íntegrament el consistori ganxó. 
Un cop deixada anar la bomba del dia, i amb l'emoció a flor de pell, s'ha pogut continuar amb la presentació de la mostra temporal que des d'aquest cap de setmana i fins al 15 d'octubre es pot veure a l'Espai Carmen Thyssen."Un món ideal" és una representació sensorial de la realitat; un recorregut que passa per l'ojectivitat del naturalisme, l'estudi lumínic dels impressionistes i l'experimentació de les avantguardes a través de 45 obres. 
 
Per primera vegada l'obra d'artistes que no havien compartit mai un mateix espai pot dialogar entre si. Van Gogh, Pissarro, Gauguin, Sisley o Vasarely es tutegen amb Rusiñol, Regoyos, Sunyer, Matilla o Urgell.