El vaixell de luxe Club Med 2 inaugura la temporada de creuers al port de Palamós

El luxós vaixell Club Med 2 ha estrenat aquest dijous la temporada de creuers al Port de Palamós. Es tracta d'un vaixell francès que disposa de 187 metres d'eslora i que ha portat aquest matí a Palamós uns 114 passatgers majoritàriament francesos.
This text will be replaced
Intervé: Ricard Font, president de Ports de la Generalitat
 
Aquest creuer és el primer de les moltes escales que s'esperen al port de Palamós durant aquesta temporada. Concretament, preveuen unes 39 escales i uns 38.000 passatgers el que suposa un increment del 55% més en passatgers i un 22% en escales respecte a l'any anterior com també un impacte econòmic de 3,1 milions d'euros per Palamós.
 
El tret de sortida d'aquesta temporada ha vingut marcada per les constants reivindicacions de la Generalitat perquè l'Estat aclareixi quins són realment els requisits que ha de tenir el port palamosí per operar finalment com a punt Schenguen.
Des de fa dos anys, s'hi han invertit més 600.000 euros per adequar tota l'estació marítima, però no ha estat suficient. L'Estat demana unes altres intervencions que des de Ports de la Generalitat asseguren estaran enllestides aquest any i esperen que aquestes siguin ja les darreres.
 
Com a novetats, enguany la temporada de creuers serà de 8 mesos perquè s'allargarà fins al 2 de novembre. També s'incrementaran les arribades dels vaixells de luxe, de les 39 escales previstes 22 seran creuers d'aquesta categoria.