El túnel del terror de Platja d'Aro bat rècord en participació

Zombis, esquelets, espectres i tot el que està relacionat amb la mort han estat els protagonistes d'aquest diumenge a la plaça del mil·lenari de Platja d'Aro. El túnel de la por ja és tota una tradició des de fa 5 anys i és una de les activitats més esperades. 

This text will be replaced

Si  ja funcionava en edicions anteriors, aquest any han batut rècord en participació. Els actors que s'amaguen dins d'aquests rostres malèfics formen part de les colles de carnaval i ells mateixos han fet tot el muntatge totalment gratuït a tots els visitants. I és que darrere d'aquest recorregut que fa posar els pèls de punta hi ha una bona feinada.

El Halloween és una festivitat d'origen celta tradicional dels països anglosaxons però que amb el pas dels anys s'ha anat popularitzant a casa nostra. Es celebra per la vigília de Tots Sants, de fet, el propi mot significa vigília del dia de tots els sants. 

En els seus inicis es feien accions per evitar que els esperits malignes entressin a les cases perquè hi havia la creença que els morts visitaven les seves antigues llars buscant un cos on habitar. Per això la gent es disfressava de dimonis, bruixes o zombis per evitar que cap ànima volgués parasitar al seu cos. Als Estats Units la festa la van portar els immigrants irlandesos que hi van anar a viure el segle XIX i avui dia fa que les cases, però també els establiments comercials i de restauració tinguin una decoració terrorífica. Una festa que sense oblidar la castanyada s'està convertint en tota una tradició.