Denuncien un mal ús de l'impost turístic

La Federació d’Hosteleria de les comarques de Girona ha declarat la seva disconformitat sobre com s’està gestionant l’impost turístic.
This text will be replaced
Apunten que s’ha incomplert l’acord pactat i signat entre la Generalitat i el sector privat que deia que dos anys després de l’entrada en vigor de l’impost aquest es revisaria per analitzar si era necessari continuar aplicant-lo. 
 
Recorden que el sector privat va sumar-se al carro per ser solidari amb una administració que passava per moments difícils, però que no se'ls ha tingut el gest en compte ja que s’està fent una gestió incorrecta de la recaptació des d'alguns ajuntaments. El pacte signat contemplava que aquests ingressos serien una entrada més a la partida de turisme i es farien servir exclusivament per fer promoció del municipi. En canvi diuen que hi ha administracions locals que els estan utilitzant per substituir una part de la partida de turisme dels seus pressupostos, de forma que aquests queden als mateixos nivells que abans de la recaptació de l'impost.
 
Des de la Federació demanen la creació de comissions gestores entre sectors públics i privats per decidir el destí dels fons tal i com es va acordar i diuen no s’està fent. Reclamen també conèixer en què s’inverteixen els diners recaptats i mostren la seva disconformitat amb la intenció del departament d’empresa de la Generalitat d’apujar el preu de la taxa. Asseguren que donats els preus ajustats de les estades es podria perjudicar greument els empresaris, alguns dels quals ja han de suportar el cost de l'impost perquè hi ha grups de turistes que es neguen a pagar-lo.