Més de quaranta locomotores a la 16a trobada vaporista de Castell d'Aro

Els amants del món del vapor han tingut una cita aquest diumenge a Castell d'Aro amb la 16a trobada vaporista. Aficionats a les locomotores d'arreu del Catalunya s'han reunit aquest diumenge al Parc de l'Estació de Castell d'Aro, un espai molt especial que anys enrere va ser l'estació del trenet de la Vall d'Aro.
 
This text will be replaced
 
Asseguts damunt aquestes petites relíquies encarrilades a la via del trenet de la Vall d'Aro, passatgers de totes les edats han gaudit d'una diada diferent tot passejant amb aquests trenets de vapor tant valorats per molts.
 
Des dels més grans fins als més petits, les famílies han pogut gaudir d'una jornada dedicada al món del vapor en què els maquinistes han exposat i lloït les seves petites màquines que no han deixat ni un moment de donar voltes pel circuit de Castell d'Aro, un circuit molt especial que tots els membres de l'Associació d'Amics del Ferrocarril de Catalunya reconeixen com a únic al país.
 
A Castell d'Aro s'hi han aplegat un total de quaranta locomotores de tres tipus diferents, les de vapor, que funcionen amb carbó i aigua, les elèctriques, que van amb bateria, i les tèrmiques que funcionen amb un motor d'explosió. Moltes d'elles tenen una peculiaritat especial i és que estan fetes de la mà dels seus maquinistes, quelcom que les fa encara més meritoses.
 
Després de setze anys de trobada vaporista a Castell d'Aro i amb la celebració enguany dels 21 anys de l'Associació, els membres d'El trenet de la Vall d'Aro estan satisfets de la rebuda que té, entre la població sobretot familiar, la seva afició als ferrocarrils.