L'aigua de La Bisbal no es pot beure perquè està contaminada per herbicides

No es pot beure aigua de l'aixeta de La Bisbal. L'empresa gestora del subministrament d'aigües, Sorea, ha detectat una concentració massa elevada d'herbicides i pesticides a la xarxa d'abastament púlbic de la ciutat.

This text will be replaced

Davant d'aquesta situació l'Ajuntament ha tancat el subministrament de les fonts públiques i ha emès un ban en el que demana no beure aigua de l'aixeta ni cuinar-hi.

En la mostra es detecta presència de Diuron en una concentració de 0, 19~9/l i de Terbutilazina en una concentració de 0,53 Ilg/l, la concentració d'ambdues substàncies està per sobre del valor permissible segons normativa estatal.

Aigua per rentar la roba i dutxar-se

Darrere aquest titular dramàtic, però, hi ha d'haver el matís. La salut pública no està en perill. Caldria beure molta aigua perquè tingués conseqüències sobre el cos humà. A més aquesta aigua de l'aixeta pot seguir usant-se sense cap problema per rentar la roba i els estris de cuina, regar les plantes o dutxar-se.

Des de l'Ajuntament estant organitzant una trobada oberta a la ciutadania demà al vespre amb responsables de Salut del Govern, de Sorea i del propi consistori per explicar exactament quina és la situació i quines mesure es prendran per tornar a tenir aigua potable a la ciutat. De moment, demana paciència i col·laboració.