Pànic a Platja d'Aro quan s'ha confós una flashmob amb un atemptat

Pànic i nervis a Platja d'Aro quan una flashmob d'un grup d'alemanys va ser confosa amb un atac terrorista.  Aquest matí ja no quedaven restes del que es va viure ahir. Els fets van passar al voltant de les deu del vespre a l'Avinguda Cavall Bernat, cap a la zona del Llevant, i es van viure autèntiques escenes de por, corredisses, crits i desconcert generalitzat. El rumor era que hi havia un tiroteig al nucli.

This text will be replaced

Tot plegat, però, va ser una broma de mal gust sortida de mare. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local van mobilitzar tots els seus efectius i de seguida es va descobrir que era fruit d'una flashmob, no comunicada,  organitzada per un touroperador alemany que cada any fa performances a al platja, però que aquest cop se'ls en va anar de les mans.

Cinc detinguts a disposició judicial

Cinc noies alemanyes d'entre 20 i 25 anys, que feien de monitores van ser detingudes i van passar la nit al calabós. Aquest dimecres al matí han passat a disposició judicial a Sant Feliu de Guíxols a l'espera del que decreti el jutge. De moment la FECASARM ha anunciat que es personarà com acusació particular pels greus danys en la imatge de Platja d'Aro que ha provocat la broma. El consistori per la seva banda es planteja exigir permisos per aquells que vulguin fer una flashmob al nucli i estudia també sumar-se a les possibles accions legals que hi hagi contra els detinguts.

Les conseqüències sobre el terreny ja no es notaven aquest matí. Les imatges que ahir es van difondre per les xarxes socials han deixat pas a la tranquilitat absoluta però el cert és que els bars i restaurants de la zona van patir algun desperfecte menor fruit de l'estampida. També hi va haver diversos contusionats, dues persones ateses per problemes cardíacs i una persona amb un dit fracturat.

Platja d'Aro plena de turistes francesos

Platja d'Aro està aquests dies ple de turistes francesos, molts dels quals van  engrandir l'alarma espantats per les atrocitats que recentment ha fet el Daesh al seu país. De fet, fonts policials han explicat que alguns van posar-se a disposició de les forces de seguretat en els moments de màxima confusió.
El país està al nivell 4 de 5 d'alerta antiterrorista que vol dir possibilitat real de patir un atemptat. És un nivell per sota el de Bèlgica o França que estant en alerta per atemptat imminent.  Malgrat tot les autoritats demanen estar alerta però tranquil perquè la coordinació policial funciona