Platja d'Aro acull la Copa del Món de Nanbudo

El Nanbudo és una art marcial no violenta d'origen japonès que es basa en diverses tècniques de defensa. En un combat un defensor ha d'esquivar i contraatacar les ofensives del seu oponent, sempre des del respecte cap a l'adversari, entès com un company que ajuda a progressar. Tant els amants d'aquest esport com els no iniciats, aquest cap de setmana van poder gaudir del Campionat del Món de Nanbudo a Platja d'Aro.

This text will be replaced


Aquest Mundial ha coincidit amb el 25è aniversari del darrer que es va disputar a Espanya, i que també va a ser a Platja d'Aro. La població platjarenca, de fet, històricament ha estat lligada a aquesta disciplina des de que ja als anys seixanta el seu fundador, el Mestre Yoshinao Nanbu va començar a impartir-hi unes formacions que avui dia segueixen duent-se a terme. El fet de que Nanbu sigui viu permet que el Nanbudo sempre sigui fresc i es pugui aprendre de la Font constantment.

Al Campionat del Món de Nanbudo hi va haver un centenar d'esportistes que van representar una quinzena de països i que van competir en dues tècniques: la de Kata, consistent en fer una coreografia de formes marcials contra adversaris imaginaris, i el Randori, que ès propiament el combat.