Platja d'Aro reobre el camí de ronda sense l'estat

L'ajuntament de Platja d'Aro tira pel dret i reobre el tram tancat del camí de ronda de Treumal al marge de Costes de l'Estat. Aquesta és una via entre la Cala del Pi i la Cala dels Canyers que va patir esllevissades l'any 2010 arran de la gran nevada i on de llavors ençà s'han posat diversos pedassos per trobar-hi solució. Inicialment, des de Costes apostaven per obrir un traçat paral·lel a una superficie superior que implicava expropiar finques privades, però gràcies a l'aliança d'ajuntament i veïns es va apostar per recuperar el traçat tradicional amb garanties de seguretat. 
This text will be replaced
La primavera del 2015 i sense previ avís, Costes va instal·lar una passera metàl·lica a l'indret de gran impacte ambiental que va ser ràpidament rebutjada pel consistori i els ciutadans. L'Estat es va comprometre a refer el projecte durant el passat hivern, però aquest mes d'abril l'ajuntament va descobrir que l'obra ni tansols estava encarregada. Amb la urgència de reobrir el camí de ronda, es va invertir 48.000 que se sumen als 20.000 que ja hi havia destinat l'ajuntament i als 225.000 que hi havien posat els privats que han permès consolidar el túnel que uneix les dues cales i rehabilitar els trams de camí de l'entorn. 
 
Malgrat que el camí ja és practicable després de sis anys, l'ajuntament encara espera que Costes hi faci la inversió necessària per acabar el projecte.
 
Amb la reobertura del camí de ronda s'acaba amb una problemàtica de seguretat que preocupava l'ajuntament, ja que quan la via estava tancada els usuaris buscaven corriols alternatius i perillosos per creuer el tram tallat.