Escorcolls a Platja d'Aro i Palafrugell relacionats amb les detencions per l'assassinat de Jordi Comas

Els Mossos d'Esquadra han escorcollat els domicilis dels detinguts ahir vinculats amb l'assassinat de Jordi Comas. A les dotze del migdia hi ha hagut registres simultanis a dos habitatges de Barcelona, Palafrugell, i Platja d'Aro. En aquest darrer municipi s'han fet escorcolls al carrer Doctor Fleming i Pineda de Mar.

This text will be replaced

En aquest edifici de Platja d'Aro s'hi ha aplegat una munió de periodistes per seguir l'escorcoll de la vivenda d'un dels detinguts. Segons informa el Diari de Girona hi ha entrat acompanyat de la seva parella i els investigadors s'han endut caixes amb documentació. A Palafrugell els escorcolls s'han produit als carrers Lorca i Notaris i a Barcelona al carrer Vigatans.

A Platja d'Aro la policia catalana ha despelgat un fort dispositiu per fer aquests registres amb diverses furgonetes dels ARRO, agents de l'àrea d'investigació criminal i un helicòpter.

Sis detencions per l'assassinat de Comas

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir sis persones relacionades amb l'assassinat de Jordi Comas. A mig matí es va detenir una persona a Barcelona i després una altra a la capital catalana i dues més a Palafrugell i Platja d'Aro.

Fonts de la investigació van confirmar a l'Agència Catalana de Notícies que, a més, hi ha dictades quatre ordres europees de detenció i entrega contra sospitosos que han fugit del país.

Jordi Comas va morir asfixiat

Jordi Comas va morir asfixiat el 18 de novembre del 2012 quan tres persones van assaltar casa seva  i el van lligar i emmordassar perquè no cridés. Va ser la seva dona, que també va ser agredida, qui  un cop els lladres van marxar va trobar l'aleshores president de la FOEG mort. Aquesta no era la primera vegada que els lladres intentaven entrar a casa dels Comes que havien encarregat reforçar la seguretat. Malauradament, però, el nou sistema encara no estava instal·lat en el moment del crim.

L'Assassinat de Jordi Comas es va produir en plena onada d'assalts violents a cases de la Costa Brava que va obligar a l'alshores conseller Ramon Espadaler a intervenir i reforçar la seguretat de la zona.

Els detinguts passaran a disposició judicial a finals d'aquesta setmana

L'Advocat de la família Carles Monguilod ha demanat en declaracions a Catalunya Ràdio "discreció" i deixar treballar tant la fiscalia com els Mossos d'Esquadra perquè l'operació arribi fins al final. Ha confirmat també que malgrat l'abscència d'informacions les investigacions mai s'han aturat durant aquests tres anys i mig. El cas està sota secret de sumari i els detinguts passaran a finals d'aquesta setmana al Jujtat d'Instrucció de Sant Feliu de Guíxols. 

Notícies relacionades

Detingut un home per l'assassinat de Jordi Comas (24-05-2016)

Els Mossos reforçaran la seguretat de la Costa Brava Centre després de la mort de Comas (19-11-2012)

La Costa Brava acomiada Jordi Comas en un funeral multitudinari

Homenatge massiu a Jordi Comas

Mor Jordi Comas en un assalt a casa seva