La JNC celebra 36 anys i aposta per fundar un nou partit

Reviure un moment fundacional en un altre moment fundacional. La JNC va commemorar a s'Agaró el seu 36è aniversari en ple debat sobre quin ha de ser el futur de Convergència Democràtica de Catalunya.

This text will be replaced

Militants de les joventuts convergents i quadres del partit, com el propi president de la Generalitat Carles Puigdemont, van sopar a l'Hotel s'Agaró, en un cap de setmana en el que la branca juvenil del partit es va posicionar a favor de promoure un nou partit sense hipoteques i que comenci des de zero.

La JNC es va fundar el 1980 a Platja d'Aro com la branca juvenil de CDC amb una visió liberal, nacionalista, independentista i europeista. Quadres actuals del partit com els diputats Carles Campuzano i Jordi Xuclà o l'alcalde de La Seu d'Urgell, Albert Batalla, han estat presidents de les joventuts i noms importants en la història convergents, com l'excalcalde de Sant Cugat i exconseller LLuís Recoder, també.

En paral·lel aquest cap de setmana la formació ha fet el Consell Nacional a Llagostera amb la presència de 200 militants.