200 alumnes de la Vall d'Aro participen a la gimcana matemàtica Aromates

200 alumnes de la Vall d'Aro han resolt aquest dilluns problemes matemàtics al carrer. Calculadora i cinta mètrica en mà han hagut d'aplicar els coneixements apresos a l'aula a la vida real i ho han fet per equips multicentre, uns equips que competien amisotsament a la gimcana Aromates.
Els alumnes procedien de l'escola Pedralta de Santa Cristina d'Aro i les escoles Els Estanys, vall d'Aro i aquest any també Fanals de Castell-Platja d'Aro, les mateixes que participen en el Pla d'Excel·lència educativa de la zona. Els equips estaven formats per un alumne de 6è de cada escola i un alumne de batxillerat de l'Institut Ridaura. S'han repartit uns dossiers amb una trentena de proves a resoldre.
 
This text will be replaced
 
Més enllà de posar en pràctica coneixements matemàtics bàsics els equips han intercanviat coneixements, maneres d'aplicar-los i el que és més important han treballat en equip amb estudiants d'altres escoles. Un primer pas per conèixer's de cara al setembre quan tots compartiran institut.
 
La comunitat educativa de la Vall d'Aro està molt satisfeta amb aquesta experiència matemàtica que serveix per unir una vegada més els 5 centres educatius de Castell-Platja d'Aro i Santa Cristina. Des del departament de matemàtiques han exposat el projecte a altres zones interessades en portar-ho a la pràctica.
 
Els alumnes han sortit de l'institut, han transcorregut per la via verda del Carrilet fins a l'estació de Castell d'Aro i finalment s'han endinsat pel nucli antic.