Arrossades i bon ambient al tradicional Aplec de Sant Marc

Germanor i bon ambient al tradicional Aplec de Sant Marc de Platja d'Aro. Aquest diumenge, desenes de famílies i colles d'amics van reunir-se a la vella plaça de Sant Marc de l'antic nucli de Fanals d'Amunt, una antiga vila de fa segles de la qual només sobreviuen l'ermita i algunes cases de pagès.   
This text will be replaced
Des de primera hora del matí, els assistents van plantar-se en aquest indret per gaudir d'una jornada festiva que com totes les celebracions populars a casa nostra té la gastronomia i la taula com a acte central. I és que un any, el concurs popular d'arrossades va ser l'estrella de l'aplec. Cada colla participant va desempolsar les millors receptes familiars per aconseguir que el jurat se'n llepés els dits.
 
L'origen de l'Aplec de Sant Marc era originàriament organitzar una vetllada de germanor entre els municipis de Platja d'Aro i Calonge, un vincle entre nuclis que s'intenta recuperar. Territoris a banda, l'esperit de companyonia ha prevalgut al llarg dels anys fins a convertir l'aplec en una excusa per escapar un dia a l'any a bosc amb els éssers estimats. 
 
L'assistència a l'aplec d'enguany va ser menys multitudinària que altres anys arran de l'ambient humit que van deixar les pluges de dissabte.