Manifestació de banyistes en contra de la nova redistribució de les boies a les platges de Calella de Palafrugell

Els veïns i usuaris de les platges de Calella de Palafrugell s'han reunit aquest diumenge en una manifestació multitudinària en què han estat reclamant que els canvis en l'abalisament que s'han produït aquest any tornin a ser com eren abans. 
This text will be replaced
Intervenen: Sion i Maria Dolors, banyistes/ Francesc Vaqué, president Veïns i Amics de Calella de Palafrugell/  Casilda, banyista/ Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell 
 
 
De fet, reclamen tres qüestions: La primera recau en les boies que limiten la zona de bany en totes les platges de Calella. N'hi han poques, molt separades i massa grosses, a més també ha desaparegut l'acordonament que les unia, uns canvis que segons reivindiquen, són la causa de confusió de molts banyistes que volen nadar fins al límit.
 
L'altra problemàtica que sobretot afecta la gent gran i a persones amb mobilitat reduïda és que aquest any tampoc han posat les línies de vida, les boies que ajuden a la gent a entrar al mar.
 
Aquesta zona de bany és justament també una altra de les qüestions que reivindiquen. N'hi diuen Sa Trona i des de sempre tots els nens han saltat des d'aquestes roques. Ara ja no poden o si ho fan sense coneixement, suposa un gran perill, un gran perill, perquè la zona s'ha habilitat perquè hi passi la llanxa que porta la gent a les barques.
 
Aquesta nova normativa que arriba de Madrid tampoc agrada al mateix ajuntament de Palafrugell que ha assegurat que donarà suport a la causa en tot moment. Per ara, el consistori ha aconseguit petits canvis que es veuran a partir de la setmana que ve. Posaran delimitacions a les boies perpendiculars a la costa i tornaran a posar les línies de vida perquè la gent s'hi pugui aguantar.
 
La Generalitat, per la seva banda ja ha convocat una reunió amb l'Ajuntament de Palafrugell i Capitania Marítima de Palamós per buscar una solució. Mentrestant, els afectats asseguren que es reuniran cada diumenge a les 12?h fins que el tema se solucioni definitivament.