Castell-Platja d'Aro oferta més de 40 propostes estivals de 'descoberta' i visites guiades

Entre el 4 de juliol i el 17 de setembre la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha programat 41 propostes (vuit més que l’any passat) per descobrir l’entorn natural, històric i patrimonial del municipi.
L’oferta combina visites familiars, teatralitzades, naturalistes o amb guia local. Les novetats d’enguany són la visita guiada escultòrica al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, la visita teatralitzada Una passejada de pel·lícula al Camí de Ronda de S’Agaró i la renovació de la visita familiar teatralitzada a Castell d’Aro, ara amb la Cia. La Minúscula. Alhora es mantenen propostes d’èxit com són les sessions de Contes màgics al Parc dels Estanys, l’activitat familiar Anem a la granja? a Castell d’Aro i la jornada enològica DO Porcianus a Platja d’Aro.
 
Per difondre l’oferta -en la que l’any passat hi van participar unes 1.500 persones- l’Oficina de Turisme de edita 10.000 exemplars d’una guia en quatre idiomes -català, castellà, anglès i francès- amb el programa complert d’aquest estiu. El consistori dóna així, continuïtat a la dinamització de les activitats d’oci i a la programació de propostes per a tots els públics en el marc de l’acreditació el municipi amb el segell de Turisme Familiar, guardó de qualitat que concedeix l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya i que només tenen 23 punts del país.
 
La nova visita escultòrica al Parc dels Estanys amb guia local proposa descobrir la part més artística d’aquest parc urbà de Platja d’Aro que durant l’any és l’escenari de dues exposicions escultòriques de gran format a l’aire lliure, enguany a càrrec de Pedro Jordán (de l’11 de març al 9 de juliol) Clemente Ochoa (del 15 de juliol de 2017 al 28 de gener de 2018) i que també acull el fons permanent que es va generant amb una obra de cadascun dels artistes que hi ha exposat des de 2014. Les sessions programades són els divendres 7 de juliol i 25 d’agost (en castellà i francès) i 15 de setembre (en català i francès) a les 19 h (punt de trobada: mirador del sector del riu Ridaura).
 
La visita teatralitzada Una passejada de pel·lícula al Camí de Ronda de S’Agaró a càrrec de la Cia. La Minúscula, apta per a tots els públics, es planteja a partir de la trobada d’un director de cinema i el seu equip que convertiran per un dia l’espai en un plató de cinema on diversos personatges reviuran de manera distesa i participativa l’època més cinematogràfica d’aquest indret, escenari de films com Pandora y el holandés errante amb Ava Gardner, Mister Arkadin d’Orson Welles, El jardinero español amb Dirk Bogarde o De repente, el último verano amb Elisabeth Taylor. Les sessions són els divendres 14 i 28 de juliol i 18 d’agost (19 h) des l’inici de l’itinerari del Camí de Ronda, a tocar de la Platja del Racó.
 
Les noves visites familiars teatralitzades a Castell d’Aro també amb al Cia. La Minúscula són els dimarts 18 de juliol, 1 i 22 d’agost (19 h) amb punt d’inici des de la Plaça Poeta Sitjar per descobrir el seu nucli històric, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. La mateixa companyia protagonitza les sessions de Contes màgics al Parc dels Estanys de Platja d’Aro amb petites històries a l’entorn de la natura, la màgia i els personatges fantàstics per a infants a partir de 3 anys (dimarts 11 de juliol, 8 i 29 d’agost · 19 h) i també les visites teatralitzades a la Vil·la Romana de Pla de Palol de Platja d’Aro (segles I aC-VII dC), cada dijous del 13 de juliol al 31 d’agost (19 h) amb punt de trobada a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro.