L'artista Josep Miralles presenta la seva retrospectiva pictòrica al Castell de Benedormiens

Una mostra retrospectiva de l'artista Josep Miralles arriba al Castell de Benedormiens. Són unes 46 obres que mostren l'evolució de l'artista des dels seus inicis l'any 1963 fins a l'actualitat.
 
This text will be replaced
Intervé: Josep Miralles. autor de la mostra/ Jaume Fàbrega, crític d'art
 
 
Les primeres obres transmeten un Miralles jove i acadèmic. Estudiant Belles Arts practica en aquell moment una figuració basada en la figura humana però a poc a poc va evolucionant en una obra més abstracte on el dinamisme, l'expressió del moviment i el traç són els elements més importants.
 
Arran d'una sèrie de viatges que fa al Marroc, a l'Índia i a Sud-amèrica l'any 2000, la seva obra fa un gir cap a l'abstracció matèrica. Unes obres en què utilitza trenats, cordills, llaços procedents de les haimes del desert, cartó, cosits i brodats. Materials d'arreu del món que tenen finalitat reivindicativa social.
 
Tot i tenir una formació acadèmica, les obres de Miralles s'escapen cap als grans corrents contemporanis com el constructivisme, l'expressionisme, el futurisme i sobretot el cubisme. Una evolució que inclou des de representació històrica a la pura abstracció. 
 
La mostra inaugurada aquest dissabte es podrà visitar al Castell de Benedormiens fins al 30 de juliol .