Les escoles de la Vall d'Aro organitzen l'Aromates

Més de 200 alumnes de la Vall d'Aro han participat aquest dilluns en una gimcana matemàtica que sota el nom Aromates pretén que els alumnes apliquin a la vida real els coneixements apresos a l'aula.
This text will be replaced
INTERVÉ: Jordi Coll, professor de matemàtiques de l'Institut Ridaura
 
Ja fa 3 anys que les escoles Els Estanys, Vall d'Aro i Fanals de Castell-Platja d'Aro, l'escola Pedralta de Santa Cristina i l'institut Ridaura de Castell d'Aro organitzen plegats aquesta activitat multicentre. Els alumnes s'han organitzat per equips i a cada equip hi havia un alumne de 6è de primària de cada escola i un alumne de primer d'ESO. Un alumne de 1r de batxillerat els acompanyava també com a guia de l'activitat.
 
Més enllà de posar en pràctica coneixements matemàtics bàsics els equips han intercanviat coneixements, maneres d'aplicar-los i el que és més important han treballat en equip amb estudiants d'altres escoles. Un primer pas per conèixer's de cara al setembre quan tots compartiran institut.
 
Calculadora i cinta mètrica en mà han hagut de resoldre una trentena d'exercicis proposats.La gimcana ha sortit de l'institut Ridaura i ha recorregut la via verda, el parc de l'estació i el nucli antic de Castell d'Aro.
 
La comunitat educativa de la Vall d'Aro està molt satisfeta amb aquesta experiència matemàtica. Els centres que hi participen formen part del Pla d'Excel·lència Educativa de la Vall d'Aro.