Germanor en el tradicional Aplec de Sant Marc

A Catalunya hi ha tradicions tan antigues que no se sap en quin any van començar i l'aplec de Sant Marc de Castell-Platja d'Aro n'és un bon exemple. Des d'antany cada 25 d'abril se celebra el dia de Sant Marc i, tal com marca la tradició, el diumenge més proper a aquesta data els veïns de Castell - Platja d'Aro es reuneixen a Fanals d'Amunt de Platja d'Aro, una antiga vila de fa segles de la qual ja només sobreviuen l'ermita i algunes cases de pagès.
This text will be replaced
Intervé:  Lluís Boix, Centre l'Avenir Fanalenc
 
Com cada any, el concurs d'arrossades és l'acte central del clàssic i tradicional Aplec de Sant Marc. Ja a primera hora del matí els més valents pugen a peu des del centre del municipi fins a Fanals per començar a preparar l'arròs. Les famílies o grups d'amics participen al concurs cuinant arrossos al mig de la plaça. Amb musclos, escamarlans, salsitxes, gambes o de verdures,  l'important és menjar-lo rodejat de la família i amics i, si pot ser, aconseguir el primer premi.
 
A banda de l'arrossada durant tot el dia es van organitzar activitats, com una recollida de flors per fer decoracions. Enguany la cita va comptar amb molta menys participació que en altres vegades per culpa del mal temps.  La jornada va finalitzar amb una tradicional ballada de sardanes.