Platja d'Aro acull el RoboCAT, el campionat de robòtica lliure

Aquests nois i noies estan treballant per millorar el seu robot que d'aquí una estona competirà en el RoboCAT. Aquesta competició s'ha celebrat aquest dissabte a l'Escola dels Estanys, justament un centre educatiu de Platja d'Aro que des de fa molts anys fomenten aquest tipus d'aprenentatge tecnològic. Es tracta d'una fase territorial que ha aplegat amants de la robòtica d'arreu de Catalunya.
This text will be replaced
Intervé: = Guillem Martínez,  associació Racó dels Robotaires
 
En total són 18 equips els que han participat en aquesta competició que té com a objectiu aconseguir fer més accessible una disciplina com la robòtica.
 
La competició consisteix en tres rondes on els participants hauran de fer que el seu robot compleixi diversos objectius com superar diversos obstacles o agafar uns cubs i arrossegar-los fins a un punt determinat. Tot i ser un campionat de robòtica lliure, el RoboCAT també fomenta coneixements culturals. La temàtica d'enguany és l'artista figuerenc Salvador Dalí, i tant els robots com la pista estan ambientats en aquesta temàtica.
 
Aquesta fase territorial servirà als participants per preparar-se per la gran final del RoboCAT que se celebrarà el 27 de maig a Vilablareix en el marc d'activitats de la Girona més Tecnològica.