Castell d'Aro rep la primavera amb la Festa de Pasqüetes

La primavera ja ha arribat a Castell d'Aro o, si més no, els castellarencs i castellarenques ja li han donat la benvinguda. Com és tradició la Festa de Pasqüetes se celebra el primer cap de setmana després de la Pasqua Florida i és quan a Castell d'Aro viuen dos dies intensos de festivitat.
 
This text will be replaced
 
L'activitat central de la Festa de Pasqüetes consisteix en anar a buscar un pi al bosc, tallar-lo amb una destral i carregar-lo dalt del carretó que arrastren els joves del poble fins a la plaça central on, finalment, es fa una plantada pública i se celebra una cercavila popular i un berenar per a tothom. 
 
La tradició diu que per tal que la collita d'enguany sigui fèrtil i ofanosa els castellarencs i castellarenques han de plantar un gran pi a la plaça del poble amb una col florida penjada a la copa de l'arbre per celebrar l'arribada de la primavera. Aquesta és una tradició mil·lenària que es remunta a festes paganes prèvies al cristianisme i de la que se'n tenen documents escrits del segle XIV.
 
La plantada del pi a la plaça és la principal activitat de la Festa de Pasqüetes i els ciutadans de Castell d'Aro la celebren amb orgull sabent que són l'únic municipi de la Vall d'Aro, i gairebé de les comarques gironines, que encara conserva la tradició.
 
 
A banda de la plantada durant tot el cap de setmana Castell d'Aro ha organitzat diverses activitats com un tast de vins, els famosos tastets de cuina fets per la gent del poble, balls populars i infantils i, com a tradició, una missa solemne el diumenge.