El POUM de Castell-Platja d'Aro ja torna a estar en vigor

Castell-Platja d'Aro torna a tenir el Pla d'Ordenació Urbana Municipal aprovat després que el Tribunal Superior de Justícia el suspengués durant dos mesos. 
This text will be replaced
Intervé: Pep Solé, regidor d'urbanisme 
 
La odissea va començar fa 5 anys arran d'un recurs presentat per un ciutadà en relació a la seva finca privada, a qui es va estimar una de les peticions presentades. El resultat va ser l'anul·lació de la fase final del procés de tramitació del POUM, des de l'aprovació definitiva, el text refós i la seva publicació. Això significa que a efectes pràctics, tot el que es va impulsar de llavors ençà va quedar suspès. 
 
Amb la certesa que l'execució de l'anul·lació deixava el municipi en un impàs perillós, tant l'ajuntament com el departament d'urbanisme de la Generalitat van treballar amb celeritat per accelerar la publicació d'un nou POUM, que es va fer efectiva aquest divendres. 
 
Aquest impàs ha provocat que s'hagi hagut de suspendre la traminació d'algunes llicències presentades durant aquest temps, d'altres en canvi s'han pogut tirar endavant per coincidència de criteris amb el POUM antic, que data del 1985. 
 
Els actes de planejament que encara no havien generat cap llicència s'hauran de tornar a aprovar, motiu pel qual als propers plenaris municipals hi passaran diverses qüestions urbanístiques ja aprovades amb anterioritat per garantir la màxima seguretat jurídica.