La Policia Local de Castell-Platja d'Aro ha tractat un miler de casos en set anys de servei de mediació

Balanç de set anys de servei de mediació a la Policia Local i intercanvi d'opinions i experiències amb altres cossos policials.  Platja d'Aro ha acollit unes jornades sobre la policia de proximitat i la mediació que ha servit per posar damunt la taula les xifres d'un element indispensable en les polítiques de seguretat ciutadana del municipi. 
VÍDEO EN PROCÉS
 
Intervé: Miquel Chamorro, regidor de seguretat ciutadana
 
I aquestes dades, quines són?. En set anys s'han tratat 1134 casos, dels quals 102 han estat per violència masclista i 173 amb persones vulnerables com gent gran o menors.
 
A Castell-Platja d'Aro, el servei està format per un sergent i dos agents i no només dóna una resposta policial, si calgués, sinó que activa altres departaments de l'administració com podria ser el de serveis socials.   

Imparcialitat, paciència i empatia

En la xerrada s'han posat de manifest els valors que ha de tenir un servei de mediació. Com la imparcialitat en les actuacions, l'observança, prudència i paciència, l'empatia i la capacitat d'analitzar i sintetitzar.
 
En la xerrada hi han parlat l'agent cristinenca Inés Jou i els agents platjarencs Antoni Miñarro i Francesc González, a més del cap de la policia local David Puertas i el regidor de seguretat ciutadana Miquel Chamorro. Hi han participat representants dels Mossos d'Esquadra i de les policies locals de Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Olot, Hostalric i Cadaqués, a més de les amfitriones i organitzadores de la trobada, la de Platja d'Aro i Santa Cristina.