Quatre municipis gironins es repartiran 125.000 euros per reparar els danys del temporal

El Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient prepara una partida d'uns 125.000 euros per reparar els danys causats pels forts temporals del mes de gener a la Costa Brava. Aquesta inversió es destinarà a quatre municipis gironins, dos dels quals baixempordanesos: Palafrugell i Calonge i Sant Antoni
 
This text will be replaced
 
Les actuacions a Palafrugell es concretaran en la reparació de la plataforma i el ferm del camí que uneix la platja de Tamariu amb la cala d'Aiguadolça. Mentrestant a Sant Antoni de Calonge les obres es destinaran a arreglar dos trams de camí de ronda, una passera i un mur esfondrat. Tot i que el govern calongí comprèn que el Ministeri no es faci càrrec de la neteja del passeig de Sant Antoni, sí que es reclamen ajudes per a la reparació de l'escullera del passeig de la platja d'Es Monestri. En total, s'estima que les inversions necessàries per fer front als desperfectes del temporal a Sant Antoni rondaran els 50.000 euros.
 
Els municipis gironins restants que es beneficiaran d'aquesta partida són El Port de la Selva i Tossa de Mar. La demarcació de Girona, al seu temps, és de lluny la zona espanyola que rebrà la inversió més baixa de tot el litoral espanyol. El Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient repartirà un fons de contingència d'11,5 milions d'euros que aniran, per exemple, a la Costa Daurada, amb 1,2 milions d'euros, el litoral del Barcelonès i el Maresme, amb 2,1 milions d'euros, o a la costa murciana, que rebrà, malgrat haver d'afrontar uns estralls del temporal menors, 3,2 milions d'euros.