L'onada de fred es fa esperar

L'onada de fred està encara per arribar a la Costa Brava Centre. El cel alerta del canvi de temps i en poques hores també el mar s'ha d'enfurismar, almenys això és el que diuen les previsions meteorològiques per la setmana dels barbuts que promostiquen que pot ser la més freda de l'any.
This text will be replaced
El cel ha estat tapat i la tramuntana accentuava la sensació de fred però al pic del dia la temperatura rondava els 12 graus a primera línia de mar. Tot indica que aquest dimarts el mercuri caurà amb l'arribada del fred siberià. Al Baix Empordà durant el cap de setmana ja hem notat que les temperatures eren més baixes però encara no han tocat fons, quan realment es notarà serà la matinada de dimecres i la de dijous amb fins a 10 graus menys que la setmana passada. Els que estan acostumats a la fred ni els molesta la tramuntana.
 
 
Tot i l'avís de provabilitats de nevades a 300 metres del nivell del mar la gent es mostra escèptica.
 
Potser no arribarà la neu a la platja però sí la fred, per això des de Protecció Civil recomanen accentuar la precaució en la mobilitat de matinada i primera hora del matí per possibles glaçades fortes. També cal evitar que col•lectius vulnerables com la gent gran, els nadons i les persones amb malalties respiratòries estiguin a l'exterior a les hores de més fred i tenir molta precaució al fer ús dels sistemes de calefacció amb flama.