La futura Llei de Comerç no agrada al petit comerç

Els petits comerciants tenen por que la futura Llei de Comerç afavoreixi encara més a les grans superfícies comercials. El govern català ha aprovat el projecte de la nova Llei de Comerç i en ple període de rebaixes els petits empresaris alerten que provocarà que els petits vagin encara més a remolc dels grans.
Les rebaixes ja no són el que eren, ni aglomeracions ni corredisses per aconseguir la millor ganga perquè des de fa setmanes molts comerços ja aplicaven descomptes i promocions.
 
La nova llei que s'haurà d'aprovar al parlament deixarà en mans del comerciant el moment de fer rebaixes i per tant preveu que es puguin fer durant tot l'any. Tot i això recomana fer les campanyes de descompte durant l'hivern o l'estiu i manté la regulació sobre les condicions. De fet, les grans cadenes i empreses són les que sempre han marcat el tempo en aquest tipus de campanyes i el petit comerç, en canvi el que s'ha hagut d'anar adaptant a cada nova situació.
 
A banda del període de rebaixes, la llei també contempla l'ampliació dels horaris comercials, que passen a poder obrir 75 hores setmanals, tres més que en la llei anterior. I una altra novetat, és que s'acabaran les trucades empipadores de companyies telefòniques perquè la llei també prohibeix oferir i vendre productes a domicili o per telèfon sense permís. Com tot canvi, hi ha els qui els ha afavorit i els qui no. Aquesta liberalització del comerç, per molts suposa una nova trava a la supervivència del petit comerç que si més no, haurà d'estrènyer un cop més el cinturó.