Alta qualitat del litoral submarí de Castell-Platja d'Aro

La qualitat ecològica i mediambiental del litoral submarí de Castell-Platja d'Aro és, en general, alta. Així es posa de manifest en un estudi que detecta la presència de 17 comunitats biològiques. Aquestes són les conclusions a les que arriba amb un estudi cartogràfic i bionòmic dins el marc del Projecte Silmar, impulsat per la Fundació Mar a la costa catalana des de 2009. 
 
This text will be replaced
 
Silmar té una estació instal·lada al litoral nord de Castell - Platja d'Aro finançada en part per l'ajuntament local, el qual va sol·licitar conèixer la ubicació i l'estat de qualitat dels ecosistemes d'alt interès ecològic del municipi. El fet de tenir-ne coneixement ha de permetre fer plans d'usos del medi marí integrant-hi criteris de gestió òptims i sostenibles que garanteixin de manera perdurable la millora i la conservació d'aquests ecosistemes. 
 
D'entre les 17 comunitats detectades, n'hi ha set que integren espècies protegides o d'interès en conservació, com són l'orella d'elefant, l'esponja arborescent, la madrèpora mediterrània, l'eriçó de mar, la cigala de mar, la cigala nana, la llagosta, el peix pipa, el cavallet de mar, el nero, els prats de posidònia oceànica i les praderies de cymodocea nodosa. 
 
L'estudi, realitzat entre els mesos de febrer i novembre ja fos a través d'un sònar o d'inspeccions visuals mitjançant escafandre, l'alta qualitat del litoral submarí del municipi es podrà mantenir sempre que l'impacte humà a escala local i regional es mantingui dins dels límits òptims i amb tendència a la baixa.