El gegant de comerç electrònic Amazon ha instal·lat al nucli de Calonge un nou punt de recollida de comandes que perquè els clients puguin recollir els seus paquets quan i on més els convingui.
 
Uns personatges extravagants acompanyats de música, malabars dansa i equilibri han portat aquest any la llum de Nadal a Calonge.   
 
L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni continua avançant en l’execució del projecte d’adaptació i millora de passos de vianants del municipi. Aquesta setmana han començat les obres d’adequació dels passos de vianants de l’Avinguda de Sant Jordi, que formen part de la proposta triada per la ciutadania durant el procés participatiu per decidir el destí de fins a 50.000 € d’inversions del pressupost municipal d’enguany.
 
L'Ajuntament de Calonge demana el traspàs de la carretera C-253, més coneguda com l'avinguda Andorra, per poder-la transformar en un vial molt més segur per vianants i ciclistes.
 
Sant Antoni va rebre Víctor Krüpers amb un ple fins a la bandera. Al Palau Firal no hi cabia ni una agulla per escoltar la conferència d'aquest 'coach' que pregona l'actitud com a factor multiplicador per tenir èxit en el món de l'emprenedoria.
 
La cap de llista del PP a la circumscripció de Girona el 21D ha visitat avui al matí el mercat de Calonge. Maria Àngels Olmedo ha assegurat que el seu partit treballarà perquè Catalunya i les Comarques Gironines tornin a ser líders en creixement i creació d'ocupació. 
 
L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni destina 60.000 € a asfaltatge i reparació de diversos carrers del municipi. 
 
L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, la Cambra Oficial de Comerç de Palamós, l’Associació de Comerciants de Calonge i l’Associació per la Promoció i Qualitat del Comerç de Sant Antoni han signat aquest divendres l’acord de col·laboració que permetrà a les dues associacions de comerciants impulsar el comerç local, engegar actuacions encaminades a la promoció dels establiments del municipi així com campanyes de promoció i captació de nous socis.
 
L'actitud com a factor multiplicador per tenir èxit en el món de l'emprenedoria. Aquest concepte és el que vertebrarà una jornada dedicada als empresaris que comencen a l'entorn del viver d'empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni el dijous 30 de novembre. La jornada tindrà com a plat estrella una conferència del mediàtic coach Victor Küppers.  
 
El vehicle d'Isidre Esteve i Txema Villalobos ja està camí del Dakar 2018. Acabat d'adaptar al taller que Villalobos té al PAEC de Calonge, es tracta d'un cotxe més potent que el que van utilitzar l'any passat per quedar en 35ena posició del raid més dur del món. 
 
Dijous 30 de novembre tindran lloc a Calonge unes jornades de coworking destinades a empreses i emprenedors. L'acte estrella serà la conferència de Victor Küppers al Palau Firal de Sant Antoni. En parlen Arturo Prades, regidor de Promoció Econòmica, i Ricard Carbonell, dinamitzador de promoció econòmica.
 
Un grup de senglars es van passejar la passada nit pel passeig de Sant Antoni on van causar alguns desperfectes en les zones enjardinades. Els animals van baixar pel rec Madral fins arribar a primera línia de mar on van desplaçar-se uns metres per aquest passeig.
 
El formatge fa bona parella amb el vi però combinar-los no és tan fàcil. El maridatge d'aquests dos aliments va ser el tema principal de la xerrada que es va organitzar aquest divendres a Calonge amb motiu del Cap de Setmana de Vi de Pagès.   
 
L'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, anirà a la llista electoral de Junts per Catalunya a Girona. Soler anirà de número 11 i serà el representant baixempordanès a l'anomenada "llista del President" confeccionada per Carles Puigdemont. Ho va fer públic el mateix Puigdemont en un tuit el divendres 17 de novembre a la nit. 
 
És el depredador que vol habitar al Dakar. Una bèstia que Isidre Esteve i Txema Villalobos hauran de domar per sobreviure en el ral·li més dur del món. El mecànic cal·longí prepara des de fa mesos un vehicle més potent que el que van utilitzar l'any passat amb una meritòria 35ena posició.
 
Han canviat les orelles d'alumne per la boca de professor. L'alumnat de Batxillerat Científic i Tecnològic de l'institut Puig Cargol ha impartit una classe pràctica d'experiments als nens i nenes de les escoles de Calonge-Sant Antoni en el marc d'un projecte de col·laboració dins la Setmana de la Ciència. 
 
El regidor de Transparència i Mobilitat de Calonge i Sant Antoni, David Llensa, ens parla d'aspectes relacionats amb les seves àrees com són la web municipal de transparència o la mobilitat sostenible a la vila. També valora l'estat de les relacions amb els seus companys de govern.
 
El passeig de Sant Antoni tindrà una nova placeta que se sumarà a les tres que es van estrenar la primavera del 2015. S'ubicarà a la zona d'Es Monestri, entre l'Avinguda Mediterrània i la riera de l'Aubi i serà semblant a les ja existents tot i que, a diferència de les altres, comptarà amb un petit amfiteatre de dos o tres esglaons ideat per dur a terme espectacles, principalment infantils.   
 
Sota el títol 'Un mar de Vinyes' l'Ajuntament de Calonge ha volgut resumir en només 6 minuts tot un any de feina a les vinyes del poble. En total s'han enregistrat 23 hores de gravacions de la vida a la vinya aconseguint tenir ja per sempre més unes imatges increïbles del vi de Calonge i de la seva gent.
 
Jordi Soler és el nou president del Consorci Costa Brava. Des del passat dijous 9 de novembre en la sessió plenària que va tenir lloc a la Diputació de Girona el batlle de Calonge i Sant Antoni substitueix al tinent d'alcalde de Roses, Carles Pàramo, en el càrrec.   
 
Són fotografies dels anys 50, imatges que recorden la societat calongina d'aquella època i que des d'aquest divendres estan exposades al Castell de Calonge.  
 
Una trentena de veïns del barri de Torre Colomina de Sant Antoni de Calonge han assistit a la jornada participativa des d'on es dona veu als ciutadans per exposar les seves inquietuts, fer les propostes que consideressin i agrupar-les per temàtiques amb la intenció que es pugui fer una diagnosi de les necessitats que té el barri.
 
L'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha repassat els diferents temes de l'actualitat nacional i local. En destaca el fet que ja disposen dels primers estudis per veure la viabilitat del projecte de construcció del CAP unificat per tot el municipi i l'anunci que es preveu la construcció d'una nova placeta al passeig de Sant Antoni.
 
El municipi de Calonge i Sant Antoni està de festa major i és que pels vols de Sant Martí cada any se celebra la Festa del Vi Nou. Aquest dijous s'ha encetat el programa d'activitats amb una cata de vins a cegues al Collet.
 
Millorar la seguretat i la gestió de residus que es fa a l'entorn del Parc d'Activitats Econòmiques de Calonge. Aquestes són les principals demandes de la quarantena d'empreses que hi tenen el seu negoci.
 
Quan arriba "l'Estiuet de Sant Martí", a Calonge és moment d'encetar la bóta de vi nou, però també de celebrar la seva Festa Major. Com cada any, el municipi té preparades un conjunt d'activitats que engloben la Festa Major, la Festa del Vi Nou i el cap de setmana del vi de pagès, activitats per donar a conèixer un dels patrimonis més importants del poble i encetar el fruit de l'esforç dels pagesos del poble durant tot l'any. 
 
La Plataforma Participa, impulsada per la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, es consolida com el canal que cada cop utilitza més la ciutadania per fer arribar les seves peticions i suggeriments. Durant l’any 2016, quan es va posar en funcionament aquest canal, es van rebre un total de 51 consultes, la majoria de les quals adreçades a Eficiència Energètica i Medi Ambient (33%) a Policia Local (27%) i a Obres i Serveis (18%). 
 
El regidor del Partit Popular a Calonge i Sant Antoni, Joan Pons, va presentar aquest dijous a les 9 del matí la seva renúncia com a militant del PP.
 
El portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i soci de govern, Joan Pons, s'ha desmarcat de la tendència dels seus companys de partit i s'ha abstingut en la moció aprovada a l'ajuntament calongí per fer efectiu el procés independentista iniciat l'1 d'octubre i aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya.
 
L'ajuntament de Calonge aposta per la congelació fiscal a les ordenances per l'any 2018. Impostos cabdals com l'IBI, el de vehicles o el de cosntruccions, instal·lacions i obres es mantindran igual que en aquest 2017. L'únic canvi que es percebrà a l'alça serà l'increment del 2'78% sobre la taxa d'escombraries, que tindrà un cost anual de 148 euros per família. 
 
El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, Martí Fonalleras, posa de manifest la incoherència ideològica que s'està vivint dins del govern municipal format pels grups de CiU, PSC i PP.
 
La plataforma ALTA MAR - Empordà Business Platform de Calonge i Sant Antoni, que aplega sota el seu paraigües el Parc d'Activitats Econòmiques i el Viver d'Empreses, estarà present al Saló de l'Emprenedoria de Girona.
 
Davant de la gravetat de les mesures acordades pel Govern de l’Estat en referència a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha demanat als regidors del PSC, Arturo Prades i Mercè Orduña, i al regidor del Partit Popular, Joan Pons, que formen part del govern del municipi, que es posicionin en contra de les mesures proposades pel consell de ministres del govern estatal.
 
Un any després de la seva posada en funcionament, el viver d'empreses de Calonge ja està pràcticament ple i evidencia la necessitat de seguir ampliant la línia de l'emprenedoria.
 
En dos o tres anys l'Avinguda Catalunya de Sant Antoni de Calonge ha de quedar totalment urbanitzada. Aquest és el termini que s'ha marcat el govern per fer les obres d'inversió necessàries que permetin completar la urbanització del que esdevé una de les principals vies de comunicació de la població.
 
Calonge ha estat la seu d'una de les reunions periòdiques que la Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial fa per diferents punts del territori català.
 
Arturo Prades, regidor de promoció econòmica i portaveu del PSC de Calonge, passa per l'espai de Precs i Preguntes per valorar l'actualitat municipal.
 
Més d'un centenar de joves d'entre 16 i 35 anys de Calonge estan actualment aturats, una xifra que augmenta significativament amb tots els joves d'entre 16 i 23 anys que no estan apuntats a l'atur però que tampoc tenen feina.
 
L'Amic rosat del 2016 dels cellers Clos d'Agon ha estat escollit com a segon millor vi rosat de Catalunya. D'aquesta forma la marca baixa un escaló respecte l'any passat, en què va aconseguir l'or, però es manté en el podi consolidant el producte i erigint-se com l'únic premiat del Baix Empordà.
 
Omar Palma, amb un temps de 01:05:11, i Meritxell Deulofeu, en 01:28:07, van emportar-se la Cursa Lineal del Camí de Ronda d'aquest diumenge. La cursa, especial pel fet de ser una contrarellotge, era la tercera cita de la Lligueta Running Vall d'Aro, que enguany arriba a la seva tercera edició.   
 
La secretària de l'Ateneu Popular Esther Loaisa explica el programa de les Jornades Europees de Patrimoni 2017 a Calonge i Sant Antoni.
 
Els grups a l'oposició a l'Ajuntament de Calonge van aprofitar la celebració del ple ordinari per agraïr a l'alcalde del municipi el seu suport al referèndum d'aquest diumenge.
 
El viver d'empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni ha signat aquest matí un acord amb diversos partners per tal d'impulsar el seu creixement i projecció. Els acords s'han signat amb la Cambra de Comerç de Palamós, el Banc de Sabadell, Meca Center i l'empresa operadora d'Internet de Calonge, Atlanetica-Ghofi.   
 
Un triple impossible de Phil Pressey va donar la victòria al Barça Lassa a l'últim instant en el partit que l'enfrontava a l'UCAM Múrcia aquest diumenge a Platja d'Aro. Davant un Palau d'Esports i Congressos ple els de Sito Alonso van donar per acabada la pretemporada amb una gran notícia pels blaugrana, el retorn de Pau Ribas després d'onze mesos de baixa.   
 
El municipi de Calonge i Sant Antoni celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, una iniciativa que es fa a tot Europa i que promou hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. Seguint aquesta línia, durant aquesta setmana el municipi ha organitzat diverses activitats populars que promocionen aquests hàbits. 
 
Els set estudiants que han estat becats durant el curs 2016-2017 per la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge-Sant Antoni de la Universitat de Girona han presentat les seves tesis finals de màster, uns treballs d'investigació que el sector considera molt importants i dels quals prendrà nota.
 
A finals d'estiu arriba el moment de recollir el raïm, fer la verema per obtenir el millor vi de l'Empordà. A Calonge ho celebren amb un bon grapat d'activitats que volen descobrir el món de la viticultura a tota la família. Es tracta d'una jornada on s'ensenya tot el procés per crear un bon vi i conèixer el món de la verema. El Mas Ponsjoan de Calonge fa molt temps que organitza aquesta activitat
 
Festival d'art eròtic amb música i poesia ofertes per nombrosos artistes el dissabte 9 de setembre a les 19:00 al Castell de Calonge. Taquilla inversa. El 100% de la recaptació es donarà a la Fundació Esclerosi Múltiple de Girona.
 
La veu de Neus Mar ha estat l'encarregada de tancar la Festa Major de Sant Antoni i ho ha fet amb un concert a la platja on l'acompanyava Emilio. Junts van presentar 'Memòries d'un País', un repertori de versions de compositors i intèrprets catalans.
 
Fotògraf de professió però sense recursos per poder immortalitzar el que estava passant a la seva ciutat Abel Pérez va decidir tirar pel dret i amb pintura de paret i uns cartrons va pintar escenes com aquestes de la Vall dels Enginys.
 
Amb una batucada es va iniciar la Gran Festa Cubana que cada any celebren al municipi calongí. Els Jardins del Castell van ser l'escenari d'una nit plena de ball, música i mojitos que van recordar l'enllaç que té Calonge i els pobles propers amb Cuba. La música va començar a les 10 de la nit però no va ser fins a dos quarts d'onze que van iniciar una màster class amb el grup Salseros con sabrosura.
 
Dissabte passat un encaputxat va entrar a la mitjanit a un xalet del Vescomtat de Cabanyes, a Calonge, on hi viu sol un joier jubilat. L'encaputxat va colpejar el propietari, el va lligar i emmordassar i es va emportar un botí de més de 100 mil euros en diners i joies.
 
Així de plena estava la platja de Sant Antoni de Calonge aquest divendres. Colors llampants, música de sempre i sobretot molta diversió caracteritzaven la festa que des de fa 4 anys acomiada l'estiu d'aquest poble, la Diverbeach.
 
La verema al Baix Empordà s'ha avançat unes setmanes. El celler Clos d'Agon de Calonge és un dels cellers que han començat la recol·lecta del raïm i asseguren que en la història de la bodega aquesta juntament amb la del 2009 és la verema que ha anat més aviat. 
 
Calonge-Sant Antoni segueix apostant per les noves tecnologies i una millor eficiència energètica. Així, conscients de la remor que fan les màquines que s’utilitzen per arreglar les zones enjardinades, l’Ajuntament n'ha adquirit unes d'elèctriques que funcionen amb bateries autònomes i no fan, pràcticament, cap tipus de soroll.
 
Llargues cues per conèixer el futur a través de les cartes. Màgia, tarotisme, amulets i tot allòp relacionat amb el món esotèric es va aplegar al passeig de Sant Antoni en una nova edició d'una fira que aplega creients i curiosos. 
 
Les biblioteques Pere Caner de Calonge i La Cooperativa de Sant Antoni no han fet vacances aquest estiu. I una mostra de l’activitat que han tingut és el primer Mercat d’Intercanvi de Llibres, la finalitat del qual és donar una segona vida als llibres que ja haguem llegit i no vulguem i canviar-los per uns altres.
 
Gerard Rodríguez i Aksel Samardzic, en categoria masculina, i Zsuzsanna Kovacs i Barbora Jilkova, en femenina, van guanyar el 5è ITF Calonge - Costa Brava de Tennis Platja, una prova amb forta presència de jugadors internacionals i una dotació econòmica de 2.500$ en premis per a cada una de les categories absolutes.   
 
La policia local de Calonge ha detingut aquest dissabte al voltant de les cinc de la tarda un home aparentment de nacionalitat francesa que alertava d'un atac terrorista imminent a Platja d'Aro.  L'home es trobava al balcó del seu pis, al passeig de Sant Antoni de Calonge disfressat amb una màscara. 
 
El municipi donarà 2.500 euros a la Fundació STOP-FA, dedicada a la investigació i la lluita contra l’Atàxia de Friedreich.
 
Nit de pop a Calonge amb Pavvla, El Petit de Cal Eril i Mishima per posar la cirereta al pastís del cinquantè aniversari del Festival de Música. L'Interludi va arribar a la seva quarta i darrera nit amb una mostra de tres propostes ben diferenciades del que dona de si el pop fet a Catalunya.   
 
L'Ajuntament de Calonge-Sant Antoni té un estudi damunt la taula que justifica la viabilitat i necessitat d'un nou CAP que hauria de substituir els consultoris que hi ha als dos nuclis i donar servei també a les urbanitzacions.
 
  La Principal de La Bisbal protagonitza la nit de sardanes dels 50 anys dels Festivals de Música de Calonge Interludi.
 
El jazz és un dels gèneres musicals més lliures i canalles que existeixen. Un estil musical que no només sobreviu sinó que s'enforteix amb el temps i que ha estat històricament lligat al Festival de Música de Calonge. És per aquest motiu que la celebració del 50è aniversari havia de tenir obligatòriament una nit dedicada al gènere i l'Interludi no va conformar-se amb altra cosa que no fos oferir un concert de luxe. 
 
  Un petit incendi ha cremat poc menys d'una hectàrea de camps de conreu a Calonge. El foc s'ha declarat poc abans de les 4 de la tarda i ràpidament ha pogut ser extingit. Diverses dotacions dels Bombers i les ADFs han treballat en l'extinció de les flames. 
 
Novetats al PAEC, el Parc d'Activitats Econòmiques de Calonge, després que l'Ajuntament es posés en contacte ja fa dos anys amb els propietaris i usuaris del parc per demanar què feia falta per millorar-lo. Les principals demandes s'han acabat materialitzant en senyalització i instal·lació de fibra òptica.   
 
Calonge – Sant Antoni es promociona a través de Facebook i arriba a més de 260.000 usuaris.
 
Posta en escena solemna per aixecar el teló als 50 anys del Festival de Música de Calonge. El mestre Ros Marbà donava el tret de sortida a una nova edició de l'Interludi que enguany commemora mig segle d'història. 
 
Una motorista ha quedat ferida lleu aquest migdia a Sant Antoni de Calonge quan ha patit un xoc amb un cotxe a l'Avinguda Catalunya, a l'altura del número 19. 
 
Amb 50 anys d'història, el Festival de Música de Calonge ara anomenat Interludi, ha anat acumulant, com és evident 50 cartells que el representen. Amb la idea de commemorar aquest mig segle de festivals, Calonge ha volgut recuperar tots i cadascun d'aquests cartells que han anat representat cada festival des de l'any 1968 fins a l'actualitat.
 
El Centre d'Estudis Calongins Colònico presenta per aquest estiu la 31a edició de la Trobada Cultural de Calonge. 
 
Èxit de públic de les dues nits de concerts de la Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni. L’aforament de l’espigó del mig de la platja de Sant Antoni va quedar petit la nit del divendres i la del dissabte, així com la placeta i el passeig de Sant Antoni, que es van omplir per viure dues nits d’havaneres i boleros.  
 
A partir del 28 de juliol Calonge celebra les Trobades Culturals organitzades pel Centre d'Estudis Calongins Colónico. Ho farà amb tres conferències. Una sobre la relació entre l'Alguer i Catalunya, una altra sobre el retaule del Castell de Calonge i finalment una sobre Caterina Albert. 
 
Accident mortal aquesta matinada al terme municipal de Calonge. 
 
Calonge - Sant Antoni amplia el desplegament de càmeres de vigilància i seguretat i suma a les 4 que ja existeixen al passeig marítim de Sant Antoni, 3 a l'aparcament de davant la sala Fontova de Calonge i 8 més a les entrades del municipi.
 
L'Alcalde de Calonge-Sant Antoni, Jordi Soler, ha compartit espai amb els famosos més importants de l'Estat apareixent a les pàgines de la revista Hola. Així ho ha explicat ell mateix a través de Facebook tot adjuntant les fotografies del reportatge on fa aquest 'cameo' al món rosa. 
 
Aquesta imatge es repetirà durant dues nits aquest cap de setmana a Sant Antoni de Calonge. La bona acollida que les dues edicions anteriors de la cantada d'havaneres van tenir ha portat a ampliar la cantada amb dues vetllades consecutives, convertint aquesta cantada en la primera de les comarques de Girona i una de les úniques a tot Catalunya que programen una doble nit de cant mariner.
 
Pintura i escultura es donen la mà en l'exposició de primer nivell que acull el castell de Calonge durant l'estiu. Es tracta d'una doble mostra d'art que recull una retrospectiva de dos artistes de renom com són el pintor Ramon Pujolboira i l'escultor Alberto Gómez Ascaso.
 
Cinc dècades de música plasmades en imatges. A redós dels grans noms de la Costa Brava a Calonge hi ha crescut un festival que potser no té tan 'glamour' però no li manca ni prestigi ni públic ni grans artistes. Coincidint amb la Festa Major de Calonge, el Castell va inaugurar una exposició que retrata la trajectòria del Festival de Música de Calonge. 
 
En Peyu es va plantar aquest divendres a Calonge i no per  buscar nyaps sinó per presentar una Festa Major d'Olé Tu. El popular humorista va donar el tret de sortida de la setmana gran de la vila amb un pregó impregnat del sarcasme que fa servir habitualment a l'APM i la ràdio.   
 
Aquesta setmana ha obert per 4t any consecutiu l'Espai Nadó de la platja de Sant Antoni. Situat a la zona de les palmeres de l'espigó del mig aquest és un servei adreçat a les famílies amb nens molt petits.
 
Aquest és el nou pàrquing que s'ha habilitat a Sant Antoni de Calonge. Un acord amb la Germandat Artur Mundet ha permès que l'Ajuntament del municipi llogui aquest espai d'estacionament durant els propers 10 anys. 
 
Aquestes són les estovalles que ens podem trobar en els 21 establiments participants a la campanya contra el malbaratament alimentari que s'ha engegat al Baix Empordà.
 
L’Espai Nadó de Sant Antoni de Calonge obre les seves portes per quart any a l’espigó del mig. 
 
Avui dilluns han començat a Calonge – Sant Antoni les activitats de l'Estiu Actiu, un programa amb més de 500 propostes d’oci, cultura i esport adreçat especialment a les famílies i que enguany arriba a la vint-i-dosena edició.
 
Les marques Bendita Locura Kids, Maria Fort i Ma Pomme i l'estilisme de Olga Triviño han desfilat aquest dissabte al vespre en una passarel·la de moda local de Calonge. Amb aquesta desfilada que rep el nom de "Moda a la fresca" es vol recuperar a petita escala l'esprit del "Calonge Posa't Guapa" un certamen de moda que es va perdre fa uns anys i que donava veu als joves dissenyadors emergents.  
 
L'associació de comerciants de Calonge enceta la programació 'Nits a la fresca' amb 'Moda a la fresca' aquest dissabte a la plaça Major del nucli. Es tracta d'una desfilada de moda on hi participen la botiga Sa Pubilla, la línia de moda infantil Bendita Locura Kids i els estilisme de Olga Triviño.
 
L'ajuntament de Calonge posa a punt les platges amb el trasllat de 1.000 metres cúbics de sorra dels punts on se n'hi acumula en excés fins a les zones on en manca. Es tracta d'una problemàtica fruit del moviment natural de les platgse durant l'hivern que ha fet que a Torre Valentina hi hagi un excedent de sorra que es portarà cap al tram que enllaça la platja de Sant Antoni i Es Monestri, especialment afectada pels temporals.
 
5.105 euros a través d'art per lluitar contra l'Atàxia de Friedrich. Tercera subhasta solidària consecutiva que en 3 anys ha recaptat més de 20.000 euros per a la investigació d'aquesta malaltia minoritària. 
 
  Ampli desplegament policial aquest matí a Sant Antoni de Calonge als pisos okupats de l'Avinguda de Catalunya. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han acordonat la zona i es disposen a desallotjar la vintena d'okupes que encara queden a l'immoble. 
 
La regidora calongina Elisenda Pérez fa balanç dels dos primers anys de mandat al Precs i Preguntes i valora qüestions d'actualitat com el canvi de nom del municipi, l'estat de les platges o la situació de la urbanització de Mas Pere.
 
Un dels reptes que té el sector turístic és innovar, renovar-se i saber adaptar el seus establiments i serveis al que el turista canviant exigeix. Així ho ha fet saber aquest dimecres el director general de turisme Octavi Bono als empresaris del sector turístic de Calonge i Sant Antoni.
 
Espectacles, tallers, malabars, trapezis i fins i tot un dinar-cabaret. Amb aquestes activitats Calonge celebra la segona edició del CIRCavila, una jornada que va néixer l'any passat amb l'objectiu de posar en valor la vinculació que té el municipi amb el món del circ. De fet, en els darrers anys aquesta pràctica ha començat a agafar impuls a Calonge.   
 
Una de les companyies de viatges online més gran del món ha reunit als hotelers de la Costa Brava per exposar-los les dades amb les que es mou el mercat de viatges en línia i les novetats que han incorporat en el seu sistema de treball.
 
PRECS I PREGUNTES AMB Martí Fonalleras (ERC de Calonge-Sant Antoni)
 
Els esportistes de Calonge i Sant Antoni van tenir la seva vetllada anual particular. Una vegada més, la Nit de l'Esport va reconèixer atletes de totes les entitats esportives calongines i va retre homenatge a un nom en especial: Txema Villalobos.  
 
Parlem amb l'alcalde de Calonge-Sant Antoni, Jordi Soler
 
L'Ajuntament de Calonge ha aprovat canviar la denominació del municipi i que aquest es digui Calonge-Sant Antoni. L'objectiu és que el topònim reconegui la realitat actual del municipi conformat per 2 nuclis importants de població.
 
El camp de futbol de Sant Antoni de Calonge disposarà de vestuaris nous i grades. En aquests moments s'està enllestint el projecte executiu de les obres de construcció dels nous vestidors i de les grades, les quals també disposaran de zona de bar.
 
Els 65 anys de bona feina del Càmping Costa Brava de Sant Antoni de Calonge l'han convertit en el càmping en actiu més antic de l'estat espanyol. 
 
El 27 de maig a la Sala Fontova de Calonge se celebra l'entrega de premis de Colònico. En parlen Francesca Ríos i Neus Vall, secretàries del Centre d'Estudis Calongins Colònico.
 
El Festival de Música de Calonge celebra els seus cinquanta anys i aquest estiu, sota el nom i la forma de la setena edició de l'Interludi, celebra les cinc dècades de vida amb un format especial que farà un recorregut pels quatre gèneres musicals que més bé expliquen la història de l'esdeveniment: son la clàssica, la sardana, el jazz i el pop.  
 
Diumenge idíl·lic en família. Bicicletes, bona música, un temps ideal i alguns dels millors productes de la zona van fer de la quarta Musicletada un èxit d'assistència. Prop de 250 persones van exhaurir les entrades i mentre pedalaven van gaudir dels millors racons de Calonge i Sant Antoni.   
 
El primer Congrés Internacional de Turisme Actiu ha escollit la Costa Brava per treballar en pro de l'adaptació del sector turístic en un mercat cada cop més divers i segmentat, ja sigui en funció d'edat, interessos, capacitats o règims alimentaris. 
 
Amb anglès i castellà de Calonge, un públic fidel que diu a sa mare que vol ballar tota la nit amb ells i una llarga llista de bolos al darrere, el fenomen Di-Versiones no mostra símptomes d'esgotament. 10 anys després de la casualitat que els va fer aparèixer segueixen omplint places de pobles i ciutats i els agrada vacilar i sortir a ballar a les nits d'estiu amb la seva nova gira 'Es Muy Facil'. 
 
Sant Antoni de Calonge compta amb 1.311 habitatges d'ús turístic censats, fent dels anomenats HUT una de les principals propostes d'allotjament turístic al municipi. 
 
Un maig més Calonge s'ha vestit de flors, música i, aquest any, també de raïm. Una nova edició del Doremifa'n Flors ha engalanat onze racons del centre històric de la vila i hi ha portat diverses actuacions musicals.  
 
Amb només 3 anys el Costa Brava Fashion Weekend va convertir-se en l'esdeveniment de moda de l'estiu a la Costa Brava. L' Associació Talents Costa Brava, que organitza el certàmen, ha decidit que aquest 2017 no hi haurà Costa Brava Fashion Weekend.
 
Calonge ha organitzat una trobada amb la ciutadania per resoldre qüestions que afecten a la mobilitat pel municipi. L'acte serà aquest divendres a dos quarts de 8 del vespre a la sala de plens i comptarà amb la presència del regidor responsable de l'àrea a més del cap de la Policia Local. 
 
Els carrers del centre històric de Calonge s'estan preparant per acollir una nova edició del Doremifa'n Flors, l'exposició floral que decorarà diversos espais públics de la vila durant aquest cap de setmana. El tret de sortida serà aquest dissabte a les 12 del matí amb un acte d'inauguració a càrrec del seu alcalde Jordi Soler i conclourà la tarda del diumenge.
 
El Concurs de Pintura Ràpida de Calonge arriba amb novetats aquest dissabte, com més premis i la possibilitat d'exposar les obres al Castell de Calonge per poder vendre-les. 
 
L'essència dels valors olímpics pot ser una bona eina per mestres, professors, entrenadors o alumnes per aplicar-los en l'àmbit de l'educació. Aquest dimarts al Castell de Calonge el "Seminari d'educació i olimpisme" va oferir tres ponències de representants destacats d'àmbits diversos relacionades amb aquest tema.
 
L'Ajuntament de Calonge ha iniciat les obres per instal·lar un ascensor a l'edifici que acull els Serveis Socials del municipi. El nou ascensor servirà per donar una millor accessibilitat a aquest edifici situat al centre històric de Calonge que compta amb tres plantes superiors. 
 
Abans de l'estiu, el punt negre que uneix l'avinguda de la Unió amb la C-31 al seu pas per Calonge i Sant Antoni serà història. L'ajuntament ha impulsat la construcció d'una gran rotonda de 46 metres de dimàmetre encarada a reduïr la sinistralitat en aquest punt, en què periòdicament s'hi produeixen accidents.
 
Exitós retorn de la Fira Expohàbitat a Sant Antoni de Calonge, que durant tres dies ha rebut prop de 6.000 visitants. En un espai de 2.000 metres quadrats d'exposició, un públic eminentment familiar ha pogut passejar pels diferents estands que oferien des de lloguers turístics o vendra d'immobles de segona residència fins a tots els serveis que puguin estar-hi vinculats, com lampisteria, jardineria, maquinària o manteniment de piscines entre d'altres. 
 
Els dies 29 i 30 d'abril i 1 de maig torna al Palau Firal de Sant Antoni de Calonge la fira Expohabitat. Ens en parlen Arturo Prades, regidor de Promoció Econòmica de Calonge - Sant Antoni, i Ricard Carbonell, dinamitzador de Promoció Econòmica.  
 
A partir del curs que ve l'Escola Pere Roselló i el Pavelló de Calonge funcionaran amb una caldera de biomassa. L' Ajuntament aposta per aquest sistema de generació d'energia en el marc dels esforços per reduir la factura energètica i l'emprempta ecològica del poble. La instal·lació es nodrirà d'estella mitjançant injecció neumàtica i preveu en un futur també donar servei a la llar d'infants la Palmera. 
 
El Festival de Música de Calonge celebra 50 anys de manera interrompuda. Per commemorar aquesta efemèride, el municipi de Calonge ha organitzat un acte al Castell Medieval on s'ha destapat una escultura en honor al festival. 
 
Les dones d'entre 25 i 40 anys són el perfil majoritari entre els clients que contracten les seves vacances al municipi de Calonge i Sant Antoni. Aquesta informació es desprèn del pla estratègic de platges que des d'aquest any s'ha implantat a Calonge i que, entre moltes altres coses, ha servit als ensos de turisme locals per saber com plantegen les vacances els usuaris de les platges de la població, als que es tracta de clients.   
 
L'Empordà és una de les zones amb més potencial enoturístic d'Europa i per tal d'ensenyar els seus productors de vi a vendre's aquest divendres s'ha impulsat la quarta Enoconference, la jornada professional de referència d'enoturisme a Catalunya emmarcada en el Festival Vívid
 
L'Associació de Comerciants de Calonge ha presentat un programa farcit d'activitat pel matí de la Diada de Sant Jordi, on a banda de venda de roses i llibres hi haurà activitats infantils o exhibició castellera.
 
Els càmpings gironins estan d'enhorabona. L'Associació de Càmpings de Girona celebra 40 anys i travessa un gran moment en plena època de creixement del sector. Aquest dimarts el Castell de Calonge va servir d'escenari per a aquesta celebració que va comptar amb la presència del Conseller de Treball Jordi Baiget i va acollir l'estrena de l'exposició itinerant "El càmping, un estil de vida".  
 
Fer un retrocés fins a l'Edat Mitjana i passar una diada en família carregada d'activitat. Aquesta és la proposta que ha ofert el Mercat Medieval de Calonge al llarg d'aquesta Setmana Santa en una assenyalada 20a edició d'aquesta fira més que consolidada. 
 
Calonge impulsarà la recollida d'escombraries porta a porta per incrementar el percentatge de recollida selectiva i beneficiar alhora la butxaca del contribuent, que podria veure com a curt termini es congela la taxa d'escombraries.
 
El Mercat Medieval de Calonge arriba a la seva 20ª edició amb novetats. Ens en parla Marta Geli, regidora de cultura de Calonge - Sant Antoni.  
 
Entre aquells qui es volen comprar un cotxe tenen molt pes els que trien per l'opció del vehicle de segona mà o quilòmetre zero. Tots ells aquest cap de setmana han gaudit d'una bona oportunitat amb la celebració de la vuitena fira del Vehicle Low Cost de Sant Antoni de Calonge. 
 
A diferència d'anys anteriors, les tres escoles de Calonge i Sant Antoni han celebrat plegats la tradicional festa de l'arbre. Tots els alumnes de 1r de primària han aturat aquest dijous les activitats normals per reunir-se al parc del Collet.
 
Aprofitant la millora del sector econòmic vinculat a l'habitatge i després de nou anys des la seva última edició, torna l'Expohabitat a Sant Antoni de Calonge. El certamen que se celebrarà el 29 i 30 d'abril i 1 de maig al recinte firal del municipi presentarà una mostra renovada respecte a les edicions anteriors. En aquesta quarta edició apostaran per l'aspecte mediambiental, la construcció sostenible, l'arquitectura bioclimàtica i les noves tecnologies.
 
La Sala Fontova de Calonge acull aquest divendres a les 8 del vespre la presentació pel llibre "Dòlmens, coves i menhirs" de Pau Roig i Xavier Niell. Es tracta d'una guia que recull els principals monuments megalítics del Baix Empordà, el Gironès i la Selva que ha editat la Revista del Baix Empordà.
 
Més de 600 ballarins s'han trobat aquest diumenge a Sant Antoni al primer campionat de dansa urbana de la Costa Brava.
 
L'Ajuntament de Calonge ha dissolt l'organisme públic tutelat que s'encarregava de gestionar el conjunt d'obres i reformes urbanístiques de la urbanització Mas Pere. L'EPEL s'ha elimitat amb els vots dels tots els regidors amb representació a l'Ajuntament.  
 
Aquest cap de setmana té lloc la cita per excel·lència per a molts caminants i corredors de les comarques gironines: l'Oxfam Trailwalker. La prova solidària aconsegueix adeptes arreu i cada vegada són més les iniciatives que neixen en forma d'equips.
 
El projecte dels espigons de Sant Antoni seria de màxima prioritat per part de l'Estat. La voluntat del Ministeri de Costes és desencallar aquestes obres el més aviat possible. L'alcalde del municipi, Jordi Soler, té constància que una vegada es disposi de finançament Costes preveu tirar endavant aquest projecte història que ha d'acabar amb els danys que els temporals de certa intensitat provoquen amb la façana marítima de Sant Antoni de Calonge.
 
L'escriptora Susanna Pérez presenta aquest divendres a la Biblioteca Pere Caner de Calonge (20:00h) "Fragàncies". Es tracta del primer llibre de la poetessa, un recull de poesia eròtica i amorosa pensat per un ampli ventall de public.
 
PARLEM AMB L'ALCALDE de Calonge-Sant Antoni, Jordi Soler (Març 2017)
 
A partir de l'abril aquestes taules, cadires i despatxos bulliran d'activitat. El viver d'empreses de Calonge i Sant Antoni ja està a punt per rebre les primeres empreses que operaran des d'aquí i intentaran fer créixer el seu negoci.
 
El Club de Tir Olímpic Calonge - Sant Antoni ha celebrat la primera fase del Campionat de Catalunya perquè els socis del club es renovessin la llicència d'armes pels propers 3 anys.
 
La Fundació Remença XXI està fent un recull d'una seixantena de varietats de cep exclusives de terres calongines. Els pagesos que integren la fundació estan treballant per replantar aquestes espècies a la muntanya, l'entorn original al qual pertanyien abans de l'arribada de la filoxera al Segle XIX. 
 
Són 35 persones emprenedores les que s'han trobat a Sant Antoni per teixir xarxa i sinergies. El tradicional joc de l'assassí ha estat l'excusa per trencar el gel entre els qui han participat en aquesta jornada de treball en xarxa organitzada per la xarxa de vivers empresarials de les Comarques Gironines.
 
La Biblioteca Pere Caner de Calonge ha creat un nou espai d'interès centrat en la música de Sardana i la Cobla. Aprofitant la celebració dels seus 10 anys, la Biblioteca ha organitzat una setmana dedicada a aquesta tradició catalana tan arrelada al territori calongí. L'acte de presentació del nou espai d'interès Calonge Terra de Músics s'ha celebrat aquest divendres i ha comptat amb una taula rodona amb tres músics especialitzats en aquest gènere.
 
Calonge-Sant Antoni. PRECS I PREGUNTES amb el regidor d'ERC de Calonge-Sant Antoni, Martí Fonalleras.
 
Al pla de Calonge a tocar de les vinyes i amb les Gavarres d'escenari s'hi troba aquest espai. S'anomena El Caliu i és un espai d'acompanyament respectuós dels infants d'entre 2 i 6 anys. Des del Caliu acompanyen als infants en els diferents processos evolutius pels que passen en aquesta etapa de la infància. És una alternativa a l'escola bressol i a l'educació infantil i la seva gran aposta és que l'infant estigui en ple contacte amb la natura, en conegui els seus cicles i la gaudeixi.
 
La Costa Brava es convertirà el mes de maig en referent mundial del turisme inclusiu en un congrés internacional de turisme actiu per debatre un model turístic apte per tothom.
 
La capital de Catalunya (almenys pel que fa a l'energia i les mines) és Calonge. El Castell ha estat l'escenari de la reunió de coordinació de la Direcció General d'Energia i Minies de la Generalitat amb tots els serveis territorials del país i alt càrrecs del departament.
 
Comencem el dia i seguim amb l'alerta del Pla INUNCAT activada a la Costa Brava centre. Tot i que aquest matí ja no plou el temporal marítim de llevant segueix encara picant amb força en alguns punts de la costa.
 
Calonge està d'enhorabona. Aquest dissabte s'ha celebrat que fa deu anys que la Biblioteca Pere Caner va obrir les seves portes i, des de llavors, milers de calongins i visitants han pogut gaudir de les seves instal·lacions, del material que conté i de les activitats que s'hi organitzen. Sense anar més lluny, el darrer any s'ha tancat amb una xifra que ronda els 35.000 visitants.  
 
403 calongins han participat en el procés de participació que impulsava l’Ajuntament de Calonge per tal d’escollir a quins projectes es destinaven fins a 50.000 € del pressupost municipal d’inversions.
 
Veïns de Sant Antoni han entrat al registre de l'Ajuntament de Calonge més de 700 signatures reclamant una solució als robatoris que s'estan succeïnt al nucli costaner.
 
Tornada a la normalitat després de viure l'experiència del Dakar. Txema Villalobos ja treballa al seu petit taller de Calonge després de ser un dels catalans que va participar en un dels raids més durs del món.
 
Troncs, pedres i brutícia s'amunteguen en diversos trams de la platja de Sant Antoni després d'un cap de setmana de temporal i onatges que puntualment han arribat las 10 metres d'altura. 
 
Calonge-Sant Antoni, així és com es podria passar a dir el municipi de Calonge. L'alcalde, Jordi Soler, avançava en el programa 'Parlem amb l'alcalde' que avui mateix signava un decret d'alcaldia per iniciar els primers tràmits d'aquest canvi de nom.
 
Els calongins decidiran en què s'inverteixen 50 mil euros del pressupost municipal d'inversió. L'Ajuntament de Calonge engega dilluns un procés participatiu a través del qual els mateixos ciutadans podran votar entre 7 projectes que se'ls hi proposen, quins consideren que són prioritaris.
 
L'alcalde de Calonge-Sant Antoni, Jordi Soler, ha estat en el programa 'Parlem amb l'alcalde' on ha explicat quines són les inversions previstes per executar amb el superàbit que es calcula obtenir del tancament dels comptes del 2016, ens ha donat a conèixer l'inici imminent de la segona fase de les obres del castell de Calonge i els dos aniversaris que s'estan preparant, com són els 10 anys de la biblioteca Pere Caner i els 50 del Festival de Música.
 
Que faci fred no hauria de ser notícia, agricultors com en Lluís Molla, del Mas Molla de Calonge recorden que aquests dies de fred intensa eren habituals a la zona dècades enrere i que, de fet, és positiva per les vinyes i els fruiters de la zona.
 
El calongí Txema Villalobos ha complert el seu objectiu de finalitzar amb èxit el Dakar 2017 com a copilot d'Isidre Esteve. Aquest tàndem triomfador va fer un lloc 35è lloc en categoria absoluta de cotxes a l'Argentina a la prova de conducció que és indiscutiblement la més dura del món. 
 
Els patges reials han arribat aquest dimecres a la tarda a la platja de Sant Antoni de Calonge. Com ja és tradició han arribat des del mar amb una barca i Calonge els ha acollit amb un gran campament i amb l'espera de més de 3.000 persones, entre ells molts nens que han pogut lliurar amb il·lusió la seva carta. 
 
Calonge-Sant Antoni és el tercer municipi de la Demarcació de Girona que més habitants ha guanyat el 2016 després de Girona i Figueres.  Els dos nuclis han guanyat 189 veïns i comparteixen rànquing amb Sant Feliu de Guíxols (174) i Torroella de Montgrí i l'Estartit (118), tots ells amb més de 100 habitants nous al padró municipal.
 
Una celebració no fa festa si no es remulla amb un alcohol de qualitat. Amb l'objectiu de brindar per l'any nou, són molts els qui aquests dies es dirigeixen a la botiga especialitzada per buscar alguna recomanació diferent que se surti de la norma i ajudi a acomiadar el 2016 per la porta gran i donar la benvinguda al 2017.
 
Ell és en Chema Villalobos, un calongí que en 48 hores marxarà per participar al Dakar 2017. Ho farà al costat del veterà Isidre Esteve qui fa un temps va demanar a Villalobos que fos el seu copilot. 
 
Santa Cristina d'Aro ha donat lllum verda al pressupost pel 2017, una aprovació inicial que es va tirar endavant amb un retrat igual al de l'any anterior. Vots favorables de l'equip de govern d'Esquerra Republicana, Partit Socialista i Guanyarem Santa Cristina amb el suport dels grups de Convergència i Unió i Junts per Santa Cristina. Emprenedors per Santa Cristina i el Partit Popular, van votar-hi en contra. 
 
El regidor d'Hisenda de Calonge, Albert Ros, repassa a l'espai de Precs i Preguntes les característiques principals del pressupost pel 2017, aprovat aquest dimarts en ple extraordinari.
 
La Colla Els Trepelles està enllestint els preparatius pel Pessebre Vivent de Calonge que aquest any es podrà visitar els dies 26 de desembre, 1 i 8 de gener.
 
Aquest cap de setmana s'ha celebrat la 7a edició del Calonge Vila de Nadal, una fira repleta d'activitats que han activat un cop més el poble calongí. 
 
El nou viver d'empreses Alta Mar de Sant Antoni ja és una realitat. Aquest dijous s'ha inaugurat aquest nou espai que acollirà durant les properes setmanes els emprenadors que volen arrencar una empresa i que amb aquest nou equipament Calonge els hi dóna unes facilitats per establir-se al municipi.
 
Torna una nova edició del Calonge vila de Nadal per omplir els carrers de Calonge d'ambient nadalenc. La Fira de Nadal se celebrarà dissabte i diumenge amb un munt d'activitats per tota la família. Aquestes activitats les organitza l'Associació de Comerciants i Empresaris de Calonge i l'Ajuntament.
 
Una seixantena de veïns visiten el poble granadí d’Otívar, municipi agermanat amb Calonge des del 2006
 
Calonge i el municipi d'Otívar celebren 10 anys d'agermanament. Per commemorar aquest aniversari una expedició de calongins marxarà del 5 al 9 de desembre a la població andalusa coincidint amb les festes patronals de la Immaculada. 
 
El solar de l'avinguda Pau Casals de Sant Antoni que durant els mesos d'estiu ja s'utilitza d'aparcament s'adequarà com a tal a prinicipis d'any.
 
El jutjat d'instrucció de Sant Feliu de Guíxols ha arxivat les 3 denúndies que dues associacions de propietaris de l'urbanització Mas Pere de Calonge havien presentat contra l'alcalde, el regidor d'urbanisme i els funcionaris de l'ajuntament.
 
Omplir d'activitats els equipaments esportius per dinamitzar l'economia del territori. Aquest és un dels objectius que la Generalitat de Catalunya té en matèria esportiva de cara els propers anys i que s'ha posat sobre la taula durant les ponències del Cercle d'Infraestructures. 
 
La regidora d'Avancem - MES a Calonge - Sant Antoni, Elisenda Pérez, valora a l'espai de Precs i Preguntes les ordenances fiscals i l'estat de l'urbantizació de Mas Pere i explica les propostes del seu grup pels pressupostos pel 2017.
 
Parlem amb Josep Cargol de la Setmana de la Ciència que organitza a Calonge el Centre d'Estudis Calongins Colonico i que té com a tema central el vehicle elèctric.
 
 Aquest cap de setmana s'han celebrat a Calonge diverses activitats relacionades amb el món del vi i de la terra en general.
 
La Policia Local de Calonge insta al govern municipal a augmentar la plantilla de cara el 2017. Durant els parlaments de la celebració del dia de la patrona el cap del cos policial ha fet balanç de les actuacions que s'han portat a terme al llarg d'aquest any i ha emplaçat a l'alcalde a ampliar el nombre d'agents. 
 
El regidor de mobilitat i transparència David Llensa va passar pel Precs i Preguntes de TV Costa Brava on va explicar els motius que hi ha al darrere del seu canvi de cartera. Fins ara ocupava l'àrea de noves tecnologies. També ha parlat de la feina feta en transparència i de l'actuació del seu partit dins del govern.
 
Calonge treballa per tenir enllestida una nova pista d'educació viària. Aquest nou equipament s'incorporarà a la zona verda compresa al parc públic situat al costat de l'Escola La Sínia consolidant l'aposta de la població per fer d'aquesta qüestió un eix central de la formació dels estudiants de primària. Es tracta d'un parc infantil de trànsit d'uns 1.000 metres quadrats i en forma de triangle que comptarà amb tres zones diferents. 
 
Rostit, vedella amb bolets, canelons o peus de porc amb cargols, tots ells són plats de Festa Major, elaboracions tradicionals de la cuina catalana, les especialitats de l'àvia que cuina pels seus. Els calongins estaven aquest cap de setmana de Festa Major i un any més han celebrat el concurs de cuina de Sant Martí.
 
La policia ha atrapat a Saragossa el lladre dels Tous que el 18 d'agost del 2015 va fugir del país després de protagonitzar una persecució a alta velocitat quan els Mossos d'Esquadra el volien detenir per assaltar un xalet a Calonge.
 
Aquest va ser el moment en què els ciutadans i visitants de Calonge van veure brollar les primeres gotes del vi nou d'enguany.
 
Ja fa 10 anys que les exposicions que organitza el Club Motor Clàssic Calonge obren la Festa Major del nucli calongí. Una dècada ha passat de les primeres activitats que organitzava l'entitat i que sumen 22 exposicions de temàtica molt diversa, ral·lis, trobades de vehicles clàssics i també la publicació de 3 llibres sobre la gent de Calonge i pels calongins.
 
El regidor de Promoció Econòmica de Calonge-Sant Antoni, Arturo Prades, explica què és Alta Mar i per què s'ha creat.
 
Una cinquantena de persones han participat al tast maridat de vins de la ruta del vi DO Empordà amb flors silvestres de la Costa Brava que s'ha celebrat a l'ermita del collet Sant Antoni de Calonge. Aquesta innovadora proposta s'enmarca en la Festa del Vi Nou. 
 
Ensenyar les claus per col·laborar en els continguts de la Viquipèdia. Aquest és l’objectiu principal de les activitats organitzades per la Biblioteca Pere Caner de Calonge que s'han fet aquesta setmana entre la gent gran del municipi i els estudiants de secundària.
 
Calonge segueix en pas ferm l'aposta per millorar la promoció econòmica de la població. Un exemple és la creació de la marcaAlta Mar que neix com a plataforma de negocis per promoure l'emprenedoria i també atraure empreses al municipi
 
Com diu la dita, per Sant Martí en surt el millor vi. És per això que quan arriben aquestes dates a Calonge celebren la Festa del Vi Nou. Aquest any s'enceta la desena edició amb noves propostes innovadores i originals que giren al voltant del món del vi i de les vinyes.
 
L'alcalde de Calonge-Sant Antoni, Jordi Soler repassa diferents temes de l'actualitat municipal.
 
L'Amic rosat de Clos d'Agon ha estat escollit el millor vi rosat de Catalunya i el segon millor vi de l'Empordà. Els Premis Vinari han reconegut aquest producte d'entre les 850 referències que van entrar a concurs. 
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit, l'EMD i Ports de la Generalitat s'han reunit per tractar els aspectes tècnics del nou Passeig Marítim de l'Estartit. Les obres comprenen la franja que va des de l'últim tram del moll de ribera fins a la rotonda d'entrada a la zona portuària. Està previst que s'executin entre els anys 2018 i 2019.
 
Si algun circ té pensat créixer en un futur no gaire llunyà que vingui a Calonge que hi trobarà una bona pedrera.  L'Associació Pengim Penjam ha engegat un curs més l'escola de circ al municipi i de nou les inscripcions han demostrat que és una de les activitats extraescolars més valorades.
 
Amb unes platges que són el principal motor econòmic de la població i un turisme que, tal i com s'ha pogut comprovar el darrer estiu, és cada vegada més nombrós, Sant Antoni de Calonge té en la gestió d'aquests espais els seus principals reptes. És per això que aquest divendres i aquest dissabte s'hi van organitzar les primeres jornades sobre "Noves tendències en el turisme".
 
Són estudiants de turisme i estant interessats en debatre sobre noves tendències d'aquest sector. El Castell de Calonge ha acollit la jornada de fomració Noves Tendències en el turisme que ha aplegat més de 120 persones.
 
L'Associació de Comerciants de Calonge rebrà 7 mil euros fruit d'un conveni amb l'Ajuntament del poble i la Cambra de Comerç de Palamós per tal de seguir creixent i per expandir la seva activitat.
 
El nou viver d'empreses de Calonge i Sant Antoni obrirà el 15 de desembre. Les obres d'aquest nou equipament, situat al Palau Firal de Sant Antoni, avancen sobre el calendari previst i aquests dies s'està ultimant els darrers detalls per dotar el viver de la màxima funcionalitat. 
 
La reparcel·lació de la urbanització Mas Pere de Calonge ha tornat a encendre el plenari municipal. Des de l'oposició el grup AVANCEM MES ha preguntat una vegada més sobre l'aprovació definitiva del projecte de reparcel·lació amb el que s'hi treballa des de fa anys.
 
El portaveu socialista al govern de Calonge i Sant Antoni i regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Habitatge a l'Ajuntament, Arturo Prades, ha passat per l'espai Precs i Preguntes per explicar que el mes de desembre s'inaugurarà el viver d'empreses al Palau Firal.
 
Durant els darrers dies s'ha celebrat a tota Europa la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, una iniciativa que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. A Calonge i Sant Antoni ja fa anys que s'hi adhereixen.
 
ERC de Calonge i Sant Antoni  ha organitzat un taller de participació ciutadana sota el títol Quin Poble Vols?. Es tracta d'una activitat que es farà el dissabte 1 d'octubre a 2/4 de 8 a la Sala Fontova de Calonge i el diumenge 2 d'octubre a 2/4 d'11 al Teatre Mundet de Sant Antoni.
 
Martí Fonalleras ha passat pel Precs i Preguntes de TV Costa Brava on ha parlat de la nova revista que ha engegat ERC al municipi i de l'acte de participació ciutadana que organitzarà el partit els dies 1 i 2 d'octubre.
 
Els cellers viuen la seva millor època de l'any, si més no la que concentra més activitat i moviment: la verema. Conscient d'això, l'Ajuntament de Calonge, vila de gran tradició vinícola, ha organitzat al llarg d'aquest cap de setmana activitats en diversos dels seus cellers, ja siguin de pagès o reconeguts per la DO Empordà, per acostar l'activitat de veimar a tots els públics amb l'anomenada "Verema&Família".
 
El proper estiu el passeig marítim de Sant Antoni lluirà una nova placeta. Aquesta primavera el nucli costaner va patir una important transformació a la primera línia de mar que des del govern valoren molt positivament i amb satisfacció per l'ús que els veïns i visitants han donat a les 3 noves placetes creades amb aquesta obra.
 
L'alcalde de Calonge-Sant Antoni valora molt positivament l'entrada en funcionament del nou edifici de l'escola la Sínia i dóna suport a les famílies que reclamen que s'implanti la jornada continuada a les 3 escoles del municipi. Tot i això recorda que Calonge-Sant Antoni no ha entrat al pla pilot que Ensenyament porta a terme amb la jornada continuada.
 
Prop del 90% dels 850 alumnes de les escoles de Calonge i Sant Antoni no van anar a classe aquest dilluns a la tarda per protestar per la negativa d'Ensenyament a atorgar-los la jornada compactada
 
La Comunitat Educativa de Calonge-Sant Antoni ha començat el curs en peu de guerra. Les AMPAs de les tres escoles del municipi han demanat que els nens i nenes no anessin a l'escola aquesta tarda per reclamar la jornada compactada.
 
Desenes de nens i nenes han travessat la porta que les transforma de fills i filles en alumnat dels seus respectius centres educatius. Amb alleujament, després d'unes llargues vacances d'estiu, els pares i mares, han assaborit el retorn a la rutina i també algun avi o àvia pot començar les seves particulars vacances.
 
La verema ja està en ple rendiment al Baix Empordà. El celler Clos d'Agon de Calonge és un dels diversos cellers de la comarca que aquest principi de setembre han iniciat la verema.
 
El Festival Internacional Costa del Jazz se celebrarà a Sant Antoni de Calonge els dies 9 i 10 de setembre.
 
La comunitat educativa de les escoles de Calonge començaran el curs amb una protesta. Les AMPA's de les tres centres educatius de primària del municipi han convocat a totes les famílies perquè dilluns a la tarda no portin als nens i nenes a l'escola.
 
Més d'un miler de persones han utilitzat el servei de bany adaptat que disposa la platja de Sant Antoni de Calonge. La platja de Sant Antoni és una de les moltes platges del Baix Empordà que ofereix aquest servei a persones amb la mobilitat reduïda.
 
Repassem els actes que organitza el grup local d'ERC a Calonge i Sant Antoni per la Diada Nacional de Catalunya. En parla Martí Fonalleras.
 
Sant Antoni de Calonge ha celebrat aquest cap de setmana la seva Festa Major. L'Ajuntament ha organitzat activitats per a totes les edats, des del tradicional correfoc fins a espectacles infantils com el que es va celebrar aquest dissabte a la plaça de la Llibertat.
 
A ritme de swing desenes de ballarins van deixar-se anar aquest diumenge al passeig de Sant Antoni per reivindicar el lindy hop, un ball de moda durant els anys 20 i 30, sobretot als Estats Units, que avui dia està guanyant adeptes.
 
A l'estiu, qui més qui menys, tothom va a fer una caminada a la platja. Sense cap més pretensió que aquesta els gegants de Calonge fan cercaviles periòdicament cada any els mesos de juliol i agost al Passeig de Sant Antoni. El dissabte passat va ser una d'aquestes ocasions. 
 
A l'estiu les guinguetes o més conegudess com 'xiringuitos' s'emplenen de persones amb ganes de gaudir de la platja tot prenent o menjant alguna cosa, però a Torre Valentina, a Sant Antoni de Calonge, la cosa va molt més enllà.
 
Un incendi va cremar aquest dilluns una zona de 4.200 metres quadrats de matolls a Sant Antoni de Calonge a l'entorn de Puig Ses Forques. El foc va començar a tres quarts de 5 de la tarda al costat de la finca adjacent a la futura Escola la Sínia. 5 dotacions terrestres de Bombers de la Generalitat i 2 mitjans van actuar per apagar el foc, qeu es va donar per controlat al cap d'una hora. No va ser necessari desallotjar ningú.
 
Una nena de 3 anys va morir ahir a la tarda en una piscina privada de Calonge. Els fets van passar poc abans de 3/4 de 8 del vespre quan una nena es banyava al carrer Isidre Nonell, la piscina d'una finca privada a l'urbanització Mas Pallí i es va ofegar. 
 
Calonge ha dit adéu aquest cap de setmana al 49e Festival Interludi amb la satisfacció de la feina ben feta. El certamen calongí ha tancat amb dues apostes potents, la Nit Pop Interludi i la Nit de postres de Músic, dos clàssics del festival que s'han convertit en un emblema de la marca. 
 
Es presenta a Sant Antoni de Calonge el documental "I love Med", que recopila la primera experiència del festival Med Street Art que va portar una trentena d'artistes urbans a diferents racons de la Costa Brava.
 
Sant Antoni de Calonge s'ha calçat les bambes aquest dissabte per viure una nova jornada esportiva solidària. Aquesta és ja la catorzena edició de la Milla Urbana, una activitat esportiva del tot consolidada a la població que des de fa tres anys destina una part dels beneficis a la recerca per la malaltia Atàxia de Friedreich, que pateix una veïna de Calonge.
 
Èxit aclaparador a la tercera edició del Costa Brava Fashion Weekend.
 
Sant Antoni de Calonge es converteix en la capital de la moda de la Costa Brava aquest cap de setmana. Aquest divendres arrenca el Costa Brava Fashion Weekend, una tercera edició d'aquest esdeveniment que barreja la moda, la gstronomia, la música i enguany hi suma l'art.
 
L'ajuntament de Calonge ha posat en marxa dues màquines d'autoservei per liquidar els tributs i les taxes. Amb aquests aparells, instal·lats a les Oficines d'Atenció Ciutadana de Calonge i Sant Antoni, els ciutadans que no vulguin domiciliar els seus rebuts al banc podran fer la gestió ells mateixos de forma àgil i senzilla. 
 
El Festival de Música de Calonge Interludi ja ha arrancat una nova edició. Enguany Interludi fa 39 anys i per aquesta ocasió han preparat una sèrie de concerts molt variats i alhora de molta qualitat.
 
Joan Maria Garcia va ser nomenat ahir al vespre nou Síndic de Calonge i Sant Antoni. El ple va votar sense cap vot en contra una figura que haurà de vetllar pels drets dels ciutadans davant l'administració.
 
Josep Cargol, President del Centre d'Estudis Calongins Colònico, ens parla dels actes de la XXX Trobada Cultural de Calonge
 
La Mostra de Cant Coral de Sant Antoni arriba a la 6a edició amb un espectacle d'havaneres i cançó marinera que oferiran les corals Santa Cecília, l'Orfeó Jonquerenc, la coral de Corçà i l'amfitriona de la festa, l'Harmonia Antoniense.
 
Que l'havanera gaudeix de molt bona salut és un fet. Es pot veure en la gran resposta de públic que tenen trobades tradicionals com les de Calella de Palafrugell o Platja d'Aro, però queda encara més palès quan cantades molt joves aconsegueixen atreure una gran quantitat de gent. Aquest és el cas de Sant Antoni de Calonge, que va acollir aquest dissabte la seva 2a Cantada d'Havaneres i Boleros
 
Sant Antoni de Calonge ha renovat l'espai nadó que té instal·lat a la platja. A banda de millorar bona part de la insfraestructura la inversió que puja un total de 22.000 euros ha servit per col·locar una caseta de serveis nova de 12 metres quadrats i ampliar la zona d'ombra amb una nova pèrgola.
 
El castell de Calonge s'ha transformat en els darrers anys però a la memòria de molts calongins encara hi queden les imatges de com fou la fortalesa calongina. La memòria s'esborra amb el pas de les generacions però la documentació gràfica es pot preservar i si hi ha un calongí que això ho tingui clar aquest és en Josep Fort.
 
  Quim Masferrer va ser l'encarregat de fer el pregó de la Festa Major de Calonge, un pregó conduït pel conegudíssim actor que, sense deixar de banda la filosofia característica d'El Foraster, va aconseguir treure milers de rialles a tots els assistents.
 
 El passeig i la platja de Torre Valentina de Calonge han estat el punt de trobada del Mulla't, l'esdeveniment que s'ha celebrat aquest diumenge a diferents platges i piscines de Catalunya.
 
Parlem amb l'Albert Ros sobre les activitats dins el marc del "Mulla't per l'Esclerosi Múltiple 2016" a Calonge - Sant Antoni i amb l'Agna Egea sobre les seves vivències i el seu blog "La EM no me para".
 
L'Ajuntament de Calonge és un dels afectats de les investigacions dels contractes amb Efial. Aquets migdia el Jutjat d'Instrucció Núm 1 d'El Vendrell ha requerit al consistori calongí tota la informació relacionada amb els contractes existents entre l'ajuntament i qualsevol entitat que depengui d'ell i les empreses Efial Consultoria, Oliver Camps i CGI. L'Ajuntament ha d'entregar la documentació sol·licitada des de l'any 2009. Des del govern han anunciat total transparència i col·laboració amb el cas.
 
Sant Antoni de Calonge vol tornar a fer de la cantada d'havaneres una nit multitudinària. Coincidint amb el dia de la verge del Carme la platja de Sant Antoni acollirà la cantada d'havaneres i boleros. 
 
Una de les viles baixempordaneses que porten més anys apostant per la bona música és Calonge, que de cares a aquests mesos de juliol i agost ja ha presentat el cartell del 6è Interludi, que a la vegada és el 49è Festival de Música de Calonge. L'Interludi d'enguany estarà estructurat en quatre nits temàtiques. 
 
Les escoles de Calonge-Sant Antoni han presentat els audiovisuals que han treballat durant el curs sobre el Medi Ambient.
 
Lluny ens queden aquestes imatges del castell de Calonge. A hores d'ara les obres estan finalitzades i tan sols falta obrir les portes del que ha de ser un equipament cultural de referència a la comarca. 
 
Elisenda Pérez (Avancem) ha passat pel Precs i Preguntes on ha fet balanç d'un any de mandat des de les eleccions del 24M del 2015. La portaveu d'Avancem ha demanat concressió a l'equip de govern sobre Mas Pere i ha repassat diversos temes d'actualitat municipal.
 
Calonge va posar punt i final al curs 2015-16 pel que fa a activitats extraescolars esportives, un any en el que més de 750 petits esportistes de Calonge i Sant Antoni han participat en diversos esports i activitats físiques a través de 12 clubs i associacions
 
Calonge-Sant Antoni ha homenatjat aquest divendres a la nit els esportistes del municipi amb la tradicional Nit de l'esport que des de fa vuit edicions se celebra a la població.
 
Calonge-Sant Antoni ha posat fil a l'agulla per continuar amb la renovació del Collet. Aquesta setmana ha començat la primera fase de les obres d'aquest projecte de milllora que tindrà un cost global de 240.000 euros. 
 
L'alcalde de Calonge -Sant Antoni, Jordi Soler, ha passat pel programa 'Parlem amb l'alcalde' on ha explicat que en breu començaran les obres del Collet i que a mitjan juliol s'inaugurarà el castell de Calonge amb una exposició.
 
El Centre d'Estudis Calongins Colònico va fer l'entrega dels premis de recerca 'Colònico' i 'Maria Vilar Bonet' aquest dissabte al vespre. 
 
Unes 250 persones van assistir a l'homenatge que l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni fa cada any a la gent més gran del poble. Ja fa 13 anys que des del municipi es va decidir aplegar els avis de Calonge i els avis de Sant Antoni en un dinar de germanor que anys enrere feien per separat.
 
Equilibris, fonambolisme, i somriures d'orella a orella dels més petits. Calonge va acollir aquest dissabte la primera CIRCavila, una diada que com indica el seu nom, es va dedicar íntegrament al circ, una activitat creixent al municipi calongí. 
 
Calonge-Sant Antoni és el municipi pioner que es prendrà com a referència a tot el territori català pel que fa a innovació TIC en matèria de turisme i cultura. Calonge, juntament amb Vilafranca del Penedès, Cambrils, Sant Cugat i Terrassa, forma part de l'estratègia SmartCAT de la Generalitat.
 
Davant l'atenta mirada de familiars, amics i veïns i amb aquesta batucada com a tret d'inici del Festival la seixentena de patinadores i patinadors que formen el Club Patinatge Calonge van arrencar la festa de final de curs.
 
Aquest dissabte 21 de maig Calonge celebra la primera CIRCavila, una jornada dedicada al circ on es podran veure espectacles de les diferents disciplines. La diada s'estructurarà al voltant del nucli antic de la vila i tindrà per objectiu posar de relleu la passió pel circ que des de fa quatre anys impregna el municipi. 
 
Rècord de participants al 4rt concurs de pintura ràpida de Calonge. Enguany han estat 46, 15 més que l'any passat, els inscrits en aquest certamen que es va celebrar aquest dissabte al matí cioncidint amb el Doremifa'n Flors. A més, en aquesta edició s'ha comptat també amb un participant infantil. 
 
La cinquena edició del festival DoReMiFa'n Flors de la vila calongina ha volgut posar en valor els colors i per això el nucli antic ha estat ben engalat amb flors de tot tipus. 
 
Les alumnes del curs d'Ajudant de Cuina de Calonge-Sant Antoni ja tenen el seu diploma.
 
Sant Antoni acollirà aquest estiu un campus de futbol avalat pel Villareal  CF. Dos dels seus responsables han visitat el Plató de TV Costa Brava per explicar-ne tots els detalls.
 
De bon matí diversos agents dels Mossos d'Esquadra han irromput eal bloc amb diversos pisos ocupats de Sant Antoni. Fonts policials han indicat que l'objectiu era donar cobertura i seguretat als tècnics que han desconnectat i tapiat les connexions il·legals d'aigua i llum. 
 
Després de que l'any passat no es pogués celebrar per culpa de les obres al Castell, aquest any torna el DoReMiFa'n Flors amb la seva 5a edició. El cap de setmana del 14 i el 15 de maig els principals carrers i espais del centre de Calonge s'engalaran amb decoracions florals i actuacions musicals.
 
Els racons més emblemàtics de la vila de Calonge - Sant Antoni podran quedar immortalitzats gràcies a la 4a edició del Concurs de pintura ràpida. El concurs, tal i com es va poder apreciar en la darrera edició, cada vegada té un nivell més professional
 
El portaveu d'ERC a Calonge-Sant Antoni, Martí Fonalleras, va passar pel Precs i Preguntes de TV Costa Brava on va fer balanç del primer any de legislatura i va insisitir en la necessitat de canviar el model pressupostari per no generar tant superàvit a canvi de més inversió en política social.
 
8.520€ és la quantitat que s'ha recaptat a la segona Subhasta d'Art Solidària de Calonge per lluitar contra l'Atàxia de Friedreich.
 
Una quarentena d'empresaris s'han reunit a la tercera Vívid enoConference de Calonge, un seminari adreçat a cellers, hotels i restaurants que treballen amb el turisme del vi. La jornada d'aquest divendres s'ha estructurat al voltant de com adaptar les instal·lacions i garantir una bona experiència enoturística als visitants.
 
L'Associació de Policies Locals de les comarques de Girona s'ha tornat a queixar dels problemes de coordinació que, segons ells, existeix entre el servei telefònic 112 i l'actuació de les policies locals quan han de fer una actuació policial.
 
Calonge ha homenatjat un dels fets històrics més destacats a la vila durant la Guerra Civil, que es recorda com "La Rebel·lió de les Dones", mitjançant la descoberta d'una placa commemorativa.   
 
Amb el hashtag #espaijoveparlemne, l'Espai Jove de Calonge fa dos anys que va iniciar el projecte 'Parlem-ne', una activitat per engrescar els joves del municipi a treballar les emocions i els temes que els preocupen més.
 
Tots ells són els alumnes de les escoles de Calonge i Sant Antoni que s'han trobat per celebrar plegats la diada de Sant Jordi. Els 800 nens i nenes de les escoles Pere Rosselló, Llevantí de Mar i La Sínia s'han traslladat al Palau Firal per assistir a l'entrega dels 35ens Premis de Poesia que organitza el Centre d'Estudis Calongins, Colonico.
 
Al llarg de tota la diada de Sant Jordi, Calonge ha programat tot un reguitzell d'activitats per petits i grans per poder gaudir de la festivitat a la vila. Es comptarà amb les clàssiques parades de llibres i roses però també amb propostes complementàries un correcomerç itinerant dels Minyons de Santa Cristina o una xerrada cultural a la Capella del Carme.
 
L'escola de futbol de Calonge-Sant Antoni encara ja la recta final de la temporada esportiva. Amb els més petits de l'escoleta a punt de disputar els darrers partits de lliga des de l'escola s'ha celebrat la cloenda a la temporada 2015-2016 amb una fotografia de família. 
 
L'Aro s'acaba imposant en un derbi d'urgències trepidant amb el Sant Antoni. Els dos equips arribaven al duel necessitats de punts, i amb causes ben diverses. Els castellarencs havien de guanyar si volien evitar que l'Anglès s'escapés al capdavant de la classificació, mentre que els calongins desitjaven puntuar per intentar veure una mica de llum des del pou de la taula.  
 
L'Oficina d'Atenció Ciutadana de Calonge ha atès, en el seu primer mes de vida, un total de 1291persones.
 
 L'alcalde de Calonge-Sant Antoni, Jordi Soler, ha explicar en el programa 'Parlem amb l'alcalde' que la reparcel·lació de Mas Pere es té previst que s'aprovi en els propers mesos. Aquest és un dels molts temes de l'actualitat del municipi que s'han tractat en el programa.
 
La comunitat de propietaris dels pisos ocupats ja fa més d'un any a Sant Antoni demanen als cossos policials i a l'Ajuntament que desallotgin les persones que han entrat en el seu bloc d'habitatges. Les actituts violentes i l'alteració dels sistemes de seguretat i els serveis de l'edifici, que asseguren han provocat els ocupes,  han fet que la convivència sigui insostenible.
 
El regidor de Calonge, Albert Ros, ha estat escollit secretari d'organització de la territorial de Demòcrates de Catalunya a Girona. El partit democratacristià ha fet el Congrés Regional a Girona on ha escollit la seva junta formada per 25 persones amb Mercè Garcia, Miquel Rovira i Dani Planàs com a portaveus.
 
L'edifici ocupat de Sant Antoni s'ha quedat sense subministraments bàsics després que aquest matí, cap a les 10, tècnics acompanyats dels Mossos d'Esquadra els hagin tallat en virtud d'una ordre judicial.
 
L'Ajuntament de Calonge ha aprovat en ple ordinari una modificació de crèdits del pressupost d'enguany que incorpora 1 milió 400 mil euros del romanent de tresoreria de l'exercici anterior. Tot i que l'oposició en bloc coincideix que l'Ajuntament té molt bona salut pressupostària i que és bo tenir cada any superàvit el govern es va quedar sol aprovant el punt.
 
L'ajuntament de Calonge-Sant Antoni ampliarà les inversions previstes per aquest any gràcies al superàvit que ha obtingut de l'exercici econòmic 2015.  
 
El regidor d'hisenda i urbanisme de Calonge-Sant Antoni, Albert Ros, explica que amb el superàvit del pressupost 2015 podran ampliar la partida d'inversions que passarà de 900.000 euros a 2.423.000 euros.
 
Els principals carrers i places de Calonge han viatjat aquest cap de setmana a través del temps i han reviscut l'Edat Mitjana gràcies a la dinovena edició del Mercat Medieval. A les més de cent parades de productes artesanals, que poden anar des de l'alimentació fins a la decoració, passant per la salut i l'estètica, s'hi han sumat una quarantena d'espectacles que han ajudat a visitants i curiosos a transportar-se uns quants segles enrere. 
 
El 8 d'abril es presentarà públicament la nova campanya de promoció del municipi que tindrà l’eslògan 'Calonge-Sant Antoni, 5 sentits 1000 emocions' que inclou diferents accions com la posada en marxa d'un videowall interactiu a l'oficina de turisme de Sant Antoni, material de promoció interactiu i d'altres propostes.
 
La setena Fira del Vehicle Low Cost de Sant Antoni de Calonge, que es celebrarà els dies 25, 26 i 27 de març al Palau Firal de Sant Antoni, entre les deu del matí i les vuit del vespre, donarà més protagonisme a les motos amb exhibicions, una concentració Custom i altres activitats.
 
Amb un cadàver flotant a les aigües del port de Tarragona, el calongí Alfons Cama dóna el tret de sortida al seu tercer llibre, la novel·la "Amb dits de molsa", que publica l'editorial Gregal, i que va ser presentada aquest dissabte a la Sala Fontova de Calonge. 
 
  Calonge té un passat medieval i cada any ho recorda celebrant el Mercat Medieval, una fira on durant un cap de setmana, tot el municipi es vesteix de l'època per tornar a reviure la seva història.
 
Sant Antoni es promociona des d'aquest dijous i fins diumenge al Salon Mondial du Tourisme, que té lloc a París. L’Oficina de Turisme del municipi està present des d’avui en aquesta fira per arribar a un mercat de proximitat com és el francès, i forma part d’una de les 14 actuacions de promoció que durant aquest any 2016 es faran en mercats turístics internacionals, estatals i nacionals.
 
L’Ajuntament de Calonge ha acollit aquesta setmana la presentació del Pla Director del Clavegueram del municipi, un document que ha elaborat l’empresa concessionària SOREA, amb mitjans tècnics de l’empresa Aqualogy, especialitzada en aquests tipus d’estudis,
 
La conferència de l'Ateneu Popular Herències i capellans. Els testaments sacramentals al segle XV obrirà el XIX Mercat Medieval de Calonge. El ponent serà Joan Molla, jurista i vicepresident de l'entitat. L'acte tindrà lloc el divendres 18 de març a les 20:00 a la Sala Fontova de Calonge.
 
La taverna Cal Barber de Sant Antoni ha rebut el distintiu d'Slow Food Km-0. Per segon any consecutiu aquest restaurant situat al passeig de Sant Antoni de Calonge ha aconseguit el guardó que reconeix la seva tasca d'oferir productes autòctons de la zona, ecològics i de comerç just.
 
'La terrisseria romana del Collet Est' és el nou llibre que ha presentat l'Ajuntament de Calonge. Aquest divendres al vespre el Teatre Mundet de Sant Antoni de Calonge es va omplir de ciutadans encuriosits per tenir a les mans el llibre que parla d'una part de la història del seu poble.
 
200 vivendes buides, 45 susceptibles de ser cridades a lloguer forços i 90 pisos ocupats. Aquestes són les xifres de l'emergència habitacional a Calonge-Sant Antoni i la darrera xifra un dels problemes més greus que arrossega el municipi.
 
Oferir formació i pràctiques en empreses del municipi. Amb aquests objectius ha començat a caminar el programa Activa’t, que arrenca amb l’organització de dos cursos de formació que també inclouran pràctiques en empreses. Gairebé una trentena de joves de menys de 30 anys s’han inscrit en aquests cursos, que ofereixen formació teòrica i pràctica per treballar d’ajudant de cambrer i de manteniment de jardineria i piscines. 
 
El menú de l'Olla de Peix dels restaurants del Plat Blau ja se serveix a totes les taules. 
 
El propietari del Càmping Internacional de Calonge, Josep Albert Banús, ha estat guardonat amb el premi Jaume Genover i Roig. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat l'encarregat d'entregar el guardó en el marc de la Nit dels Càmpings Gironins que s'ha celebrat al Mas Marroch de Vilablareix.  
 
Punt i final a l'únic partit localista que hi havia al municipi. L'executiva de Compromís per Calonge i Sant Antoni ha decidit dissoldre el partit per desavinences amb el seu únic regidor, David Llensa a qui li han demanat que abandoni el Govern Municipal. El rerafons, segons el propi regidor, el procés independentista que ha trencat la formació.
 
L'Ajuntment de Calonge-Sant Antoni urgeix la posada en lloguer social de 45 vivendes buides del Municipi als seus propietaris.  Són habitatges propietat de bancs o grans tenidors de vivendes i que porten dos anys o més buits. 
 
La nova Oficina Municipal de l'Habitatge del municipi, que gestiona el regidor, Arturo Prades, té localitzats uns 200 habitatges buits que estan en mans d'entitats bancàries.
 
Per tal de facilitar el contacte entre el ciutadà i l'administració l'Ajuntament de Calonge ha obert una nova Oficina d'Atenció al Ciutadà al consistori que millora significativament l'atenció que requereix el ciutadà.
 
L’Ajuntament de Calonge ha signat avui l’acord a través del qual continuarà donant suport al MIC (Mediterraneant International Cup) durant els propers quatre anys. 
 
La nova Oficina Municipal d'Habitatge de Calonge ha obert les portes al públic. Aquest matí ja han atès als primers ciutadans que buscaven rere aquest taulell assessorament personalitzat en matèria d’habitatge i intermediació per a les famílies que tenen dificultats vinculades a l’accés o al manteniment de la seva vivenda. 
 
L'Ajuntament de Calonge obrirà la setmana vinent la nova Oficina Municipal d’Habitatge amb l’objectiu de facilitar l’accés a la vivenda al municipi. Aquesta oficina oferirà assessorament personalitzat en matèria d’habitatge i intermediació per a les famílies que tenen dificultats vinculades a l’accés o al manteniment de la seva vivenda.
 
El castell de Calonge es reobrirà per Setmana Santa. A finals de mes es té previst que s'enllesteixi la primera fase de les obres que van començar fa un any. Aquesta primera fase haurà conclòs amb totes les millores a la planta baixa i primer pis. 
 
Els Mossos d'Esquadra han decomissat mig quilo de cocaïna, més de 4.000 euros en metàl·lic i material divers a Sant Antoni de Calonge. L'operació policial es va fer el passat 11 de febrer i és el desenllaç d'una investigació que va arrencar el novembre passat quan es van  tenir indicis que en una vivenda propera a una escola es venia droga.
 
L'equip de govern de Calonge nega un despatx dins de l'Ajuntament a l'oposició. Aquest dijous el grup municipal d'Esquerra republicana va presentar una moció al plenari reclamant un espai dins la casa consistorial per tal que l'oposició s'hi pogués reunir i treballar.
 
Benvinguts al gran circ de Calonge! Aquests nens i nenes són els alumnes de l'escola de circ, l'activitat extraescolar de moda al municipi. 
 
Interactuar i comunicar-se amb els infants de 6 mesos a 3 anys a través de la música. Aquest és un dels objectius del curs de música per a nadons que el proper 27 de gener començarà a impartir l’Escola de Música Adrià Sardó de Calonge.
 
Com és habitual per aquestes dates, el rober parroquial i municipal de Sant Antoni de Calonge ha entregat un xec a la Fundació VIMAR amb els diners que han recaptat amb la seva tasca al llarg de l'any. 
 
El portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya, Martí Fonalleras, argumenta l'abstenció del seu grup a l'aprovació del pressupost municipal per l'any en curs. 
 
Al peu del massís de les Gavarres i a dos quilòmetres de la costa, s'hi troba la vila de Calonge, una de les poblacions més antigues del Baix Empordà
 
Ja és tradició que un cop l'any es presenti la Revista del Baix Empordà a Calonge, i així s'ha fet aquest mes de gener amb el darrer número dedicat als aplecs i les ermites de la comarca. 
 
Després d'un Nadal sabàtic, a causa de la posada en marxa de les obres del Castell de Calonge, aquestes Festes els jardins i el pati d'armes s'han transformat, de nou, en l'escenari del Pessebre Vivent que enguany arriba a la dissetena edició.
 
Els dies 26 i 27 de desembre i 1 i 3 de gener, a partir de les set de la tarda, es celebrarà la dissetena edició del Pessebre Vivent de Calonge. 
 
La segona fase de les obres del Castell de Calonge, la primera fase de reforma d'El Collet, un nou espai d’emprenedors al Palau Firal de Sant Antoni o l'increment del pressupost de les diferents àrees municipals són les principals inversions del pressupost de Calonge de l'any vinent.